Invlechten

Ook bekend als:

Haar Vlechten

Zoek op Treatwell naar Invlechten bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Je haar laten vlechten is helemaal hot. Jammer genoeg is het niet altijd even makkelijk om je haar zelf te vlechten. Voor cornrows, een visgraatvlecht of mooie invlecht, ofwel French braid, ben je al snel aangewezen op een haarprofessional die een mooie draai kan geven aan een alledaagse look.

WAT KUN JE VERWACHTEN VAN HET LATEN INVLECHTEN VAN JE HAAR?

Vlechten heb je tegenwoordig in allerlei soorten en maten, en dus is het soms lastig om zelf aan te geven wat voor vlechten je wilt. Wanneer je eenmaal met de kapper hebt besproken wat voor jou de perfecte invlecht is, kun je achterover leunen en de haarstylist je haar laten omtoveren tot een waar kunstwerk. Ter voorbereiding worden er haarproducten gebruikt om je haar meer textuur en grip te geven. Na het föhnen en het in verschillende delen scheiden van het haar volgt het echte vlechtwerk. Na wat gedraai, getrek en wat knoopwerk ben je voorzien van een nieuwe haarstijl die perfect op z'n plek blijft zitten. Doe er nog wat haarspray overheen en je weet helemaal zeker dat je haarplukken nergens meer heengaan. Jij daarentegen wel, want jij steelt met zo'n trendy kapsel gegarandeerd de show op elk feest.

GOED OM TE WETEN

  • Conditioner en invlechten zijn geen vriendjes. Het vlechten gaat het makkelijkst wanneer je haar veel textuur heeft en wanneer deze dus niet superglad is. Was je haren daarom niet kort voor het vlechten, zodat je haar simpel te stylen is en het langer in het gewenste model blijft zitten
  • Een invlecht blijft ongeveer 2 dagen zitten. Het fijne van vlechten is dat je een supermooi resultaat krijgt wanneer je de vlecht eruit haalt. Oh hello, prachtige, warrige en golvende lokken!

UITGELICHT: 3 SOORTEN INVLECHTEN

De French braid, ofwel French plait, staat ook wel bekend als de invlecht. Drie gelijke haarplukken worden bij de kroon van het hoofd apart genomen. Het linker- en rechterplukje worden om en om over het middelste plukje heen gedraaid, met telkens een beetje van je losse haar erbij. Zo werk je de vlecht af, naar de puntjes van je haar toe.

Een Dutch braid lijkt qua techniek veel op de French braid, maar bij deze vlecht ziet het eruit alsof die op je haar ligt. Bij een double Dutch braid wordt je haar verticaal opgesplitst en wordt er aan beide kanten een Dutch braid gevlochten. Het is dus eigenlijk een omgekeerde French braid.

Wil je kleine vlechten die heel dicht op het hoofd worden gevlochten? Dit is mogelijk met cornrows. Cornrows worden vaak in meerdere rijen met een onderhandse techniek gevlochten, maar wil je maar een paar cornrows, dan kan dat natuurlijk ook. Deze vlechtjes zijn ook bijzonder populair bij kinderen. Aangezien ze tegen de hoofdhuid aan en niet in het gelaat zitten, zijn ze daardoor ook heel praktisch.

Er zijn veel variaties mogelijk met het invlechten van je haar. Wil je een vissengraatvlecht, een schuine invlecht, een klassiek of juist heel modern en creatief invlechtkapsel? Het kan allemaal! Met een vlecht kun je ontzettend veel kanten op en zit je haar ook nog eens de hele dag perfect in model. Wat kun je je nog meer wensen?


Deel dit artikel