Kinderen knippen

Ook bekend als:

Kinderkapper, Kinderkapsalon

Zoek op Treatwell naar Kinderen knippen bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Als het haar van jouw kindje voor het eerst geknipt moet worden, kan dit voor jullie allebei spannend zijn. Maar met de juiste voorbereidingen kan het juist een heel gezellig en speciaal uitje worden. Terwijl jij mogelijk een emotioneel moment hebt omdat de eerste dunne lokjes worden afgeknipt, kan de peuter juist een beetje bang worden van alle nieuwe geluiden, indrukken en sensaties. Maar maak je geen zorgen, met de juiste voorbereiding zal de behandeling een fluitje van een cent zijn.

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN EEN KINDERKAPPER?

In een cape gewikkeld worden en met een doorweekte coupe worden aangevallen door een scherpe schaar klinkt als een ware nachtmerrie voor kleine kinderen. De kapper zal je kind zo rustig mogelijk proberen te houden, maar soms is dat niet genoeg. In dat geval vind je hieronder wat ‘tips and tricks’ die ervoor kunnen zorgen dat de behandeling een succes wordt:

  • Zorg dat alles om je kind draait Rooster de knipbeurt altijd tussen eet- en bedtijd in. Je wilt geen chagrijnig kind meenemen naar het salon, want dat is vragen om problemen. Als je kind haar of zijn dag niet heeft, verzet dan de afspraak. Dit zal uiteindelijk voor iedereen beter zijn!

  • Kies het juiste salon Het juiste salon voor kinderen hoeft niet per se een kinderkapper te zijn. Er zijn genoeg kapsalons waar ze voldoende speelgoed hebben om koters (en ook veel volwassenen) mee te vermaken. Let wel op dat je ze ook niet overenthousiast of te druk maakt. Als je een onrustig kindje hebt, word je aangeraden om naar een normale kapper te gaan.

  • Zorg voor afleiding Afleiding en omkoping; een eeuwenoude truc om vervelende peuters in bedwang te houden. Een klein speeltje of bekend filmpje op je telefoon kunnen ervoor zorgen dat ze rustig blijven. Zorg ook dat je een kleine beloning klaar hebt liggen voor na de behandeling.

  • Imperfectie is oké Verwacht geen perfect geknipte coupe. Ga naar het salon met het doel om hoe dan ook het haar wat voor de de oogjes hangt weg te laten knippen. Laat de kapper weten dat je dit het belangrijkste vindt. Met kleine kindjes kan de dag nou eenmaal anders lopen waar je op gehoopt had. Het kan dus voorkomen dat de behandeling gestopt moet worden nog voordat de perfecte coupe geknipt is.

Met deze tips in je achterhoofd zal de behandeling gegarandeerd een succes voor jou én je kindje worden!


Deel dit artikel