Mannen knippen

Ook bekend als:

Herenkapper, Mannen snit, Mannenkapsels

Zoek op Treatwell naar Mannen knippen bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Tegenwoordig zijn er voor mannenkapsels net zoveel mogelijkheden als voor vrouwenkapsels. Laat je kapsel dus eens opfrissen of ga voor een volledige nieuwe look. Je haar is bij je kapper in goede handen. Welke haarstijl je ook kiest, het eindresultaat zou altijd hetzelfde moeten zijn wanneer je het salon verlaat: een goed geknipt en afgewerkt kapsel.

Wie denkt dat enkel vrouwen plezier beleven aan een kappersbezoek, heeft het mis. Vandaag de dag kunnen ook mannen genieten van een breed aanbod van verschillende knip- en stylingtechnieken. Je kan daarbij natuurlijk kiezen voor een kapper die zich heeft gespecialiseerd in het knippen van mannen, maar je zult ook veel kappers vinden die zowel vrouwen als mannen kunnen voorzien van een prachtige coupe. Het ligt er maar net aan waar jouw voorkeur naar uitgaat en of je enkel je kapsel wilt laten bijknippen of kiest voor een volledig nieuwe look.

Wie denkt dat enkel vrouwen plezier beleven aan een kappersbezoek, heeft het mis. Vandaag de dag kunnen ook mannen genieten van een breed aanbod van verschillende knip- en stylingtechnieken.

WELKE METHODEN WORDEN ER GEBRUIKT?

Bij de herenkapper kan je kiezen of je een normale knipbeurt met de schaar wilt, of dat je de kapper met een tondeuse zijn werk laat doen. Met een tondeuse wordt het haar getrimd tot een specifieke lengte en kunnen randjes en haarlijnen extra netjes worden afgewerkt. Binnenin de tondeuse zitten kamvormige mesjes die in tegengestelde richting langs elkaar bewegen, waardoor het haar makkelijk korter kan worden gemaakt. Meestal zit er een extra beschermingskop op zodat de tondeuse geen schade aan je hoofdhuid kan veroorzaken. Je hoeft dus absoluut niet bang te zijn voor deze kniptechniek. Afhankelijk van de gewenste lengte, kunnen de mesjes worden ingesteld op een bepaalde afstand zodat je gemakkelijk de gewenste haarlengte kunt creëren.

Een knipbeurt duurt wellicht wat langer dan een behandeling met de tondeuse, maar je hebt wel een groter aanbod aan lengtes en mogelijkheden. Wanneer je dus een ingewikkelder kapsel wilt en meer textuur in je kapsel wenst, kun je beter voor een knipbeurt kiezen.

GOED OM TE WETEN

Als je geen idee hebt van de vaktermen in de kapperswereld, maar toch jouw kapper duidelijk wilt maken wat je precies wilt of mooi vindt, heb je hier een aantal termen waar je wellicht iets aan hebt:   * Buzz cut: makkelijk en simpel, maar erg sexy. Bij dit kapsel wordt er een tondeuse over je haar heen gehaald en klaar is je kapsel.   * Man bun: je bent er weg van of niet. Bij dit kapsel wordt er een knot laag in de nek of hoog op het hoofd gedragen.   * Fade cut: bij deze look worden de zijkanten van het haar opgeschoren en de bovenkant omhoog gestyled.   * Pompadour: dit is een kapsel met wat langere haren bovenop en kortere haren aan de zijkant. De bovenkant kun je stijlen in een strakke kuif of wat nonchalanter waardoor je een wat meer natuurlijke look creëert.

Mocht je niet goed zijn met termen, maar wil je toch graag je kapper duidelijk maken voor welke look je wilt gaan? Dan kan je natuurlijk ook altijd een foto meenemen ter inspiratie.


Deel dit artikel