Permanent

Ook bekend als:

Permanent krullen, Watergolf

Zoek op Treatwell naar Permanent bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Met een permanent heb je elke dag mooi gekruld haar zonder urenlang in de weer te gaan met je krultang of krulset. In plaats daarvan wordt er een chemisch product gebruikt die de zwavelverbindingen in je haarstructuur verbreekt en deze omvormt naar prachtige, natuurlijke krullen. Zo zie je er zelfs na een plensbui nog uit om door een ringetje te halen.

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN EEN PERMANENT?

Je kapper of haarstylist zal je haar eerst grondig onderzoeken om te zien of het geschikt is om te permanenten. Wanneer je haar een heel fijne textuur heeft, zal er een milder product worden gebruikt zodat je haar niet beschadigd raakt. Je zult hierdoor misschien iets minder strakke krullen krijgen, maar je kan nog steeds genieten van een natuurlijke, golvende look. Tijdens een permanent wordt je haar lok voor lok rond een roller gedraaid. Hoe dikker de roller, hoe groter de krul. Hierna wordt de permanentvloeistof aangebracht die de zwavelverbindingen in je haar verbreekt. Dit klinkt spannend, maar maak je geen zorgen. Ervaren kappers weten precies waar ze mee bezig zijn.

Na het uitspoelen van de vloeistof blijven de rollers in je haar zitten en wordt er een neutralisatievloeistof aangebracht om nieuwe zwavelverbindingen te vormen. In deze vloeistof zit waterstofperoxide, wat de verbindingen fixeert en ervoor zorgt dat je permanente krullen voor langere tijd blijven zitten. Na je treatment is het verstandig om je haar op zijn minst een dag met rust te laten en geen haarproducten te gebruiken die je nieuwe coupe kunnen ruïneren. Zo geniet je zo lang mogelijk van je nieuwe bos krullen.

Heb jij altijd steil haar gehad en droom je van golvende lokken? Dan is een permanent dé haarbehandeling die je zoekt.

GOED OM TE WETEN

Overweeg je om een permanent te nemen? Goede keuze! Om zo lang mogelijk van je nieuwe haar te genieten, zetten we de beste tips voor je op een rijtje:

  • Wanneer je van tevoren je haar of je uitgroei wilt verven, doe dit dan uiterlijk twee weken voor het aanbrengen van je permanent. Zo krijgt je haar de tijd om te herstellen.
  • Laat je haar voor het permanenten in een goed model knippen. Met de juiste textuur heb namelijk je nog langer plezier van je krullen. Kappers weten precies hoe ze jouw haar moeten knippen om je krullen nog beter te laten uitkomen.
  • Bereid je haar goed voor met de juiste producten. Je kan je haar pas een dag na de behandeling weer wassen, dus gebruik van tevoren een voedende en beschermende shampoo en conditioner.
  • Is je permanent uitgevoerd door een professionele kapper of haarstylist? Dan heb je zeker vier tot zes maanden plezier van je krullen. De duur is afhankelijk van de conditie en lengte van je haar en van hoe goed je je nieuwe krullen verzorgt. Vergeet dus vooral niet om de juiste producten te gebruiken én regelmatig een haarbehandeling voor gepermanent haar te boeken.

Heb jij altijd steil haar gehad en droom je van golvende lokken? Dan is een permanent dé haarbehandeling die je zoekt.


Deel dit artikel