Vrouwen kleuren

Ook bekend als:

Haar Verven, Haarverf

Zoek op Treatwell naar Vrouwen kleuren bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Een goede haarkleuring kan wonderen doen voor je uitstraling en kan je zelfvertrouwen een flinke boost geven. Het is daarom belangrijk dat je de kleuring laat doen in een salon met een ervaren kleurspecialist. Afhankelijk van de behandelingen die het salon aanbiedt, kan je vaak kiezen voor highlights, een coupe soleil, balayage, een (semi)permanente kleuring of een spoeling. Weet je niet goed welke stijl of kleur het beste bij je past? Een gesprek met jouw kapper kan vaak helpen om het juiste kapsel voor jou te bepalen.

Wanneer je verkeerd kleurt, kan dit verschrikkelijk uitpakken. Je kan het daarom het beste aan een professional overlaten. Kies je voor highlights, een totale kleuring of één van de laatste trends? Een gesprek met jouw kapper helpt om het juiste kapsel voor jou te bepalen.

EEN GOEDE VOORBEREIDING IS HET HALVE WERK

Onthoud dat het resultaat van een kleursessie vaak afhangt van de conditie en natuurlijke kleur van je haar. Wanneer je van zwart naar blond wilt, is dit veel gecompliceerder dan wanneer je als brunette een paar tinten donkerder of lichter wilt gaan. Daarnaast moet je er ook aan denken dat niet alle kleurtinten even goed bij alle huidskleuren passen, en een verkeerde kleur erg onflatteus kan uitpakken. Een van de eerste dingen die een goede kleurspecialist aan je zal vragen is hoeveel zorg je in je nieuwe haarkleur wilt steken. Zo wordt duidelijk welke kleur en methode geschikt is voor jou en je haar. Als je niet bereid bent er veel moeite in te blijven steken, kan je al snel te maken krijgen met uitgroei of vervaging van de kleur, waardoor jouw prachtige kapsel een verwaarloosde uitstraling krijgt.

Kies je voor highlights, een totale kleuring of één van de laatste trends? Een gesprek met jouw kapper helpt om het juiste kapsel voor jou te bepalen.

Gelukkig kan een kleurspecialist bij al deze nuances adviseren wat het beste bij jou past. Tevens helpt het om foto’s mee te nemen van kapsels en kleuren die jou aanspreken. Wees vooral duidelijk in wat je wilt zodat de kapper een look kan creëren die aan al jouw wensen en eisen voldoet.

WAT KAN JE VERWACHTEN BIJ HET KLEUREN VAN JE HAAR?

Er zijn verschillende technieken om je haar te verven. Zo kan je gaan voor een volledige kleurdekking van je haar of slechts voor enkele plukken, zoals bij highlights of lowlights. Hoewel een volledige kleuring makkelijker is om aan te brengen, heeft het meer onderhoud nodig dan enkele losse plukjes. Bij verftechnieken waarbij enkele plukjes worden geverfd, bijvoorbeeld bij balayage, ombre, highlights of lowlights, is de uitgroei veel minder zichtbaar. Je zal hier dus ook minder onderhoud aan hebben.

Wanneer je voor een kleuring kiest, is het belangrijk om te beseffen dat niet elke kleuring even lang blijft zitten. Je kan daarom kiezen voor een permanente kleur, semi-permanente kleur of een tijdelijke kleur. Bij een permanente kleuring worden er ammoniak en stoffen zoals bijvoorbeeld waterstofperoxide gebruikt om het haar lichter te maken. Bij een semi-permanente kleuring wordt er een mix gebruikt van je natuurlijke haarkleur en een kleurstof. Deze kleuring blijft gemiddeld 4 tot 5 wasbeurten zichtbaar en is minder schadelijk voor je haar. Tot slot kan je ook kiezen voor een tijdelijke kleuring. Denk hierbij aan sprays of shampoos waarvan de kleurstof niet wordt opgenomen in het haar en dus gemakkelijk uit te wassen is. Te allen tijde wordt aangeraden om de kleuring in een gespecialiseerde kapsalon te laten aanbrengen en niet in je eigen badkamer.

GOED OM TE WETEN

Een goede kapper geeft je graag tips en advies over producten die helpen jouw kleur zo lang mogelijk te kunnen behouden. Denk dus niet dat dit altijd een verkooppraatje is. Er zijn veel verschillende intensieve maskers en shampoos die zorgen dat jouw kleur langer mooi blijft. Laat je dus goed informeren, want alleen zo haal jij alles uit jouw nieuwe look.


Deel dit artikel