Opsteken

Ook bekend als:

Opsteekkapsels

Zoek op Treatwell naar Opsteken bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Het opsteken van je haar is soms alles wat je in het leven nodig hebt. Denk je bij de term 'haar opsteken' aan een stijf of strak bruidskapsel? Welnee! De moderne updo is elegant, chic en juist cool.

De tijden van superstrakke staarten, deftige knotten, oneindig veel (en pijnlijke!) schuifspelden dicht op je hoofdhuid en finish met verstikkende lagen haarspray zijn voorgoed voorbij. Heb je dit beeld bij het opsteken van haar? Gelukkig is dat tegenwoordig niet meer het geval en kun je nu ontelbaar veel kanten op met je hairdo.

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN HET OPSTEKEN VAN JE HAAR?

Vroeger had je nog een vast aantal opsteekkapsels waar je uit kon kiezen, maar nu wordt je kapsel bepaald aan de hand van duidelijk overleg en advies, net zoals bij een knipbeurt of föhnbehandeling. Vooraf aan het stylen wordt je haar goed bestudeerd: Hoe zit het met de conditie van je haar? Wat is de textuur van je haar? En niet geheel onbelangrijk; welke stijl past bij de gelegenheid? Je zult het salon uitlopen met een mooi kapsel dat lang in model blijft zitten en dat ook nog eens praktisch is voor de gelegenheid. Of je nu kort, lang, steil of krullend haar hebt, voor iedere haarlengte en haarstructuur zijn er manieren om je haar op te steken.

Vooraf aan het stylen wordt je haar goed bestudeerd: Hoe zit het met de conditie van je haar? Wat is de textuur van je haar? En niet geheel onbelangrijk; welke stijl past bij de gelegenheid?

GOED OM TE WETEN

Het kan nooit kwaad om inspiratie op te doen via Instagram, tijdschriften of Pinterest. Neem de plaatjes of foto’s vooral mee naar je afspraak, zodat je stylist een goed beeld krijgt van het opsteekkapsel dat jij in gedachten hebt. Afhankelijk van het salon, kun je vóór het opsteken er ook voor kiezen om je haren te laten wassen. Indien je je haar niet wast, is dat vaak ook geen probleem: sommige salons hebben juist liever ongewassen haar voor betere grip.

Afhankelijk van wat voor kapsel je wilt, ben je in 30 tot 60 minuten voorzien van een mooi opgestoken coupe: wil je een strakke paardenstaart, vlechten, loose waves of een 'rommelige' knot, ofwel messy bun? Je hoeft het maar te zeggen en je haarstylist krijgt het voor elkaar.


Deel dit artikel