Extensions

Ook bekend als:

Haar Extensions, Haarverlenging, Microring Extensions

Zoek op Treatwell naar Extensions bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Volumineus en veerkrachtig haar is helaas niet voor iedereen weggelegd. Wanneer je haar geen volume heeft, of wanneer je haar hebt dat maar langzaam groeit en dat altijd op schouderlengte lijkt te blijven steken, dan kan dat vervelend zijn. Je kan hier supplementen voor nemen, maar waarom zou je wachten op het resultaat als je met hairextensions gelijk een volle haardos en lang haar kan krijgen?

Hairextensions heb je in allerlei soorten en maten: je kan kiezen uit verschillende lengtes, kleuren, maar ook soorten hairextensions. Zo zitten er altijd wel extensions voor jou bij.

Is je haartextuur dik of fijn? Straight, wavy of curly? Ga je voor synthetisch haar of human hair? Bij een intakegesprek wordt er gekeken naar het aantal extensions dat je nodig zal hebben, maar ook naar de lengte en de structuur. Voor een volumebehandeling heb je al gauw zo'n 50 à 75 extensions nodig, voor een verlenging van je haar zijn er gemiddeld 125 extensions nodig en bij normaal haar kan je rekenen op ongeveer 150 stuks. Wanneer je dik haar hebt, loopt het benodigde aantal extensions op tot maximaal 200 strengen voor een verlenging.

MICRORING EXTENSIONS

Wanneer je microring extensions neemt, worden er kleine schroefringen of siliconen ringetjes in de kleur van jouw haar geplaatst. Het plaatsen gebeurt met een tang. De extension gaat er met een pluk van je eigen haar doorheen, waarna deze met een tang wordt dichtgeknepen. Het voordeel van deze soort haarextensions is dat er geen hitte of chemicaliën worden gebruikt.

CLIP-IN EXTENSIONS

Bij clip-in extensions bevestig je de clips met de stroken extensions aan je eigen haar, zo dicht mogelijk bij je hoofdhuid. Het voordeel van clip-in extensions is dat ze lang meegaan en dat ze relatief goedkoop zijn. Wanneer je gaat zwemmen, sporten of slapen kun je er makkelijk voor kiezen om de extensions te verwijderen door de clips los te klikken. Zo zit je nergens aan vast en kan je zelf bepalen wanneer jij de clip-extensions in wilt hebben.

WEAVE

Bij een weave worden er matten, of banen met haar in je eigen haar gevlochten. Je eigen haar wordt op voorhand ingevlochten, zodat de weave door middel van naald en draad kan worden vastgemaakt. Een hair weave kan je gewoon wassen, verzorgen en stylen.

GOED OM TE WETEN

Tijdens een intakegesprek of consult wordt er geïnformeerd naar je wensen, de kwaliteit van je haar, maar ook naar je lifestyle om ervoor te zorgen dat jij de extensions krijgt die bij jou passen. Je krijgt een kleurbepaling en haaranalyse waaruit een advies op maat volgt. Hairextensions kunnen worden geplaatst met echt haar of synthetisch haar. Haar van bekende merken als SoCap, Indian Gold of Great Lengths zijn niet altijd op voorraad in het salon en dienen soms nog besteld te worden. Na de intake is duidelijk hoeveel strengen of plukken je nodig hebt. Extensions vragen om regelmatig onderhoud; ze moeten namelijk om de 2 maanden omhoog worden geplaatst, zodat de extensions door het gewicht niet te veel aan je natuurlijke haar trekken en mogelijk schade veroorzaken aan je haar. Wanneer je je extensions op een professionele manier wilt laten verwijderen kan je hiervoor in het salon terecht.

Of je nu kiest voor verlenging of meer volume, bij het plaatsen van extensions komt veel kijken. Denk hierbij aan het aantal stuks, het soort haar, het type hairextensions, de haarstructuur, of je je haar ook laat knippen en kleuren en ga zo maar door. Het is niet erg als je nog geen goed idee hebt van wat je precies wilt. Na een gesprek met je haarstylist wordt alles duidelijk en ben je binnen de kortste keren voorzien van een volle én lange bos prachtig haar.


Deel dit artikel