Zweedse massage

Ook bekend als:

Klassieke massage, Swedish Massage

Zoek op Treatwell naar Zweedse massage bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Een Swedish of Zweedse massage is zonder meer de populairste massage die er is. Met deze klassieke massagevorm word je door middel van een paar basistechnieken gemasseerd, zodat je uitgebreid van de nodige ontspanning van lichaam en geest kan genieten. De druk varieert van licht tot stevig en zorgt ervoor dat je je na de massage weer als herboren voelt.

Er bestaan vele soorten massages, wat natuurlijk heel fijn is omdat je zo altijd iets te kiezen hebt. Maar zie jij soms door de bomen het bos niet meer en wil je eigenlijk gewoon een ontspannende massage zonder al te veel poespas? Dan zit je met een Swedish massage helemaal goed. Met deze massage ga je back to basics en het is dan ook niet voor niets de meest populaire optie onder alle massages. In het buitenland wordt deze massage gewoon een massage genoemd, maar in Nederland en het Verenigd Koninkrijk spreek je van een Swedish massage, ofwel Zweedse massage. Het is een massage waarbij ontspanning centraal staat en waar je letterlijk blij van wordt. Door de warmtewerking en aanraking van een massage komen er namelijk hormonen vrij in je lichaam, waardoor het stressniveau daalt en je beter in je vel gaat zitten. Een massage is dus niet alleen heel fijn, maar ook nog eens heel goed voor je gemoedstoestand, energieniveau en algemene gezondheid.

Met deze massage ga je back to basics en het is dan ook niet voor niets de meest populaire optie onder alle massages.

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN EEN SWEDISH MASSAGE?

Tijdens de Swedish massage wordt een mix van massagetechnieken gebruikt. De effleurage wordt het vaakst gebruikt. Bij deze techniek gebruikt de massagetherapeut handen, onderarmen en ellebogen om je spieren oppervlakkig te masseren. Door de glijdende bewegingen wordt de bloedcirculatie in de richting van het hart gemasseerd. De petrissage is wat steviger en kenmerkt zich door een kneed- en massagetechniek met draaiende bewegingen. Bij tapotage worden er met de vingertoppen of zijkant van de handen snelle en ritmische slagen gemaakt. Dit activeert de huid en bevordert de bloedsomloop. Aanvullend worden ook het onderhuidse weefsel en de huid gekneed en gemasseerd door middel van wrijfbewegingen met de duimen, vingertoppen en knokkels. Een Zweedse massage bestaat uit een uitgebalanceerde mix van zachte strijkbewegingen, het opwarmen en losmaken van de spieren en het uitoefenen van druk op strategische plaatsen. Je bloedcirculatie en lymfesysteem worden gestimuleerd, gifstoffen worden afgevoerd en chronische pijnen verminderen dankzij een Swedish massage. Bij een Swedish massage wordt er olie of lotion op de blote huid gebruikt.

Een Zweedse massage bestaat uit een uitgebalanceerde mix van zachte strijkbewegingen, het opwarmen en losmaken van de spieren en het uitoefenen van druk op strategische plaatsen.

Bij het intakegesprek vraagt de masseur of masseuse of je bepaalde lichamelijke klachten hebt, zodat hier rekening mee gehouden kan worden. Je krijgt de privacy om je rustig uit te kleden en mag hierbij het onderste gedeelte van je ondergoed aanhouden. Dan is het tijd om plaats te nemen op de met handdoeken bedekte massagetafel. Veel massagetafels hebben ook een uitsparing voor je hoofd, zodat je comfortabel op je buik kan liggen. Je kan je gehele lichaam laten masseren of ervoor kiezen om een deel van je lichaam te laten masseren. Een rug-, nek- en schoudermassage is nog altijd een populaire deelmassage en is zeer geschikt voor wie de hele dag op kantoor zit en hierdoor een stijve nek of stijve rug heeft. De druk en de te behandelen gebieden bepaal je helemaal zelf. Geef daarom altijd bij de masseur aan wat je wensen of eventuele klachten zijn. Alleen zo wordt de massage volledig afgestemd op je persoonlijke situatie en kan je optimaal tot rust komen.

De focus ligt bij een Swedish massage volledig op ontspanning. Bij een deep tissue massage of sportmassage wordt er bijvoorbeeld veel meer druk uitgeoefend op de spierweefsels en de bindweefsels rondom pezen en organen. Laat je je niet snel afschrikken door een stevige massage? In dat geval kan je je geluk beproeven met een Thaise massage. Deze klassieke massagevorm is een veelzijdige en toegankelijke massage voor iedereen die wilt ontspannen. Van topsporters tot mensen met een drukke baan, werkelijk iedereen die zijn hoofd leeg wil maken én zijn lichaam wat rust wil gunnen heeft baat bij deze verkwikkende massage.


Deel dit artikel

Vergelijkbare behandelingen