Voetmassage

Zoek op Treatwell naar Voetmassage bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Waar zouden we zijn zonder onze voeten? Ze dragen ons volledige lichaam - dag in, dag uit. Maar die nachtenlange danssessies, torenhoge stiletto’s en kilometers (hard)lopen eisen wel zijn tol. We mogen onze voeten dus best af en toe een beetje verwennen. Wat is er dan beter dan een fijne voetmassage?

In tegenstelling tot de voetreflexmassage, richt een normale voetmassage zich puur op ontspanning. Je kan dus lekker achterover zakken en de masseur het werk laten doen. Het fijne is dat je nooit ver hoeft te zoeken naar salons die een voetmassage aanbieden. Vaak kan je hiervoor terecht bij je lokale spa, massage- of beautysalon, schoonheidsspecialist of zelfs kapper.

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN EEN VOETMASSAGE?

Nadat je plaats hebt genomen in een comfortabele stoel, worden je voeten gewassen in een warm voetenbad. Tijdens dit moment kan je een powernap doen, een tijdschrift lezen of gewoon van het moment genieten. Wanneer je voeten schoon, warm en zacht zijn, worden ze afgedroogd en ingesmeerd met een verzorgende olie. Dit zal de voetmassage nog fijner maken en zorgt ervoor dat de grepen en strijkingen tijdens de massage nog beter tot hun recht komen. Net als bij een Zweedse massage zal de masseur of behandelaar je voeten kneden en roteren om de bloedvaten te laten verwijden en om de temperatuur van je voeten te verhogen. Sommige masseurs focussen zich op triggerpoints (drukpunten), blokkades en knopen in de voet. Met een beetje extra aandacht ben je dus zo weer van voetklachten of pijntjes af.

In tegenstelling tot de voetreflexmassage, richt een normale voetmassage zich puur op ontspanning. Je kan dus lekker achterover zakken en de masseur het werk laten doen.

Ben je vergeten je nagels te lakken of te knippen? Of heb al veel te lang geen aandacht meer aan je voeten besteed? Maak je daar vooral geen zorgen over! Tijdens je voetmassage hoef je namelijk maar aan één ding te denken, ontspannen. Je masseur heeft al duizenden voeten gezien en kijkt nergens meer van op. Een voetmassage boek je al vanaf 15 minuten, al dan niet in combinatie met een andere voetbehandeling zoals een medische of cosmetische pedicure. Wil je een langere voetmassage? Dat kan natuurlijk altijd. In bijna elke beauty- of massagesalon kun je een losse voetmassage boeken en kiezen uit verschillende tijdsduren. Geniet dus zo lang je maar wilt, want jij en je voeten verdienen het om op zijn tijd te ontspannen.

GOED OM TE WETEN

Er zijn weinig betere manieren om tot rust te komen dan door middel van een goede voetmassage. Deze massage is namelijk voor iedereen geschikt. Heb je nooit eerder een massage gehad? Dan is een voetmassage absoluut een goede manier om kennis te maken met de wondere wereld van de massage. Het is een krachtige en therapeutische behandeling waar niet alleen je voeten, maar je hele lichaam van kan profiteren. Experts geven aan dat een voetmassage stress en spanning kan verminderen, de energiebalans in het lichaam herstelt en de bloedcirculatie verbetert. Een voetmassage is daarom een uitstekend cadeau, of het nu voor iemand anders of voor jezelf is.


Deel dit artikel