Rug-, schouder- en nekmassage

Ook bekend als:

Stoelmassage

Zoek op Treatwell naar Rug-, schouder- en nekmassage bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Een drukke kantoorbaan, verkeerde werkhouding of het uitvoeren van zware lichamelijke arbeid… Het speelt soms parten voor je rug, nek en schouders. Met een rug-, nek- en schoudermassage geniet je van een ontspannende massage waarbij de volle aandacht naar deze zones gaan. Met speciale massagetechnieken worden pijnlijke en stijve spieren losgemasseerd zodat je specifieke klachten snel verlicht worden.

Met speciale massagetechnieken worden pijnlijke en stijve spieren losgemasseerd zodat je specifieke klachten snel verlicht worden.

Spanning manifesteert zich al gauw tussen de schouderbladen en in het nekgebied. Daarnaast kan werkstress en een hoog werktempo leiden tot flinke spierspanningen en verkrampingen. Wanneer je deze spanningen niet aanpakt en je spieren veelvuldig overbelast, ontstaan er op den duur aanhoudende pijnklachten. Zo kunnen er bijvoorbeeld hoofdpijnklachten ontstaan doordat de spieren in de nek, rug en schouders te gespannen zijn en uiteindelijk verharden en spierknopen vormen. Het pijngebied straalt dan uit naar andere gebieden van het lichaam, met alle gevolgen van dien. Met een rug-, nek- en schoudermassage zorg je ervoor dat de spieren ontspannen, botten, pezen en weefsels flexibel blijven en dat lichamelijke pijn vermindert. Laten we ook vooral niet vergeten dat deze ontspanningsmassage ook heel ontspannend voor lichaam en geest werkt wanneer je geen klachten hebt. Een echte win-winsituatie dus!

Wanneer je deze spanningen ongemoeid laat en ze veelvuldig overbelast, ontstaan er op den duur aanhoudende pijnklachten.

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN EEN RUG-, NEK- EN SCHOUDERMASSAGE?

Een rugmassage is vaak een relatief korte (maar intensieve) massage van tussen de 20 en 90 minuten. Neem je een rug-, nek- en schoudermassage op een massagetafel, dan kun je vaak kiezen voor 30, 60 of 90 minuten aan pure ontspanning je voor rug, nek en schouders. Zoek je een laagdrempelige massage van deze zones? Met een stoelmassage pak in je ongeveer 20 minuten effectief de gebieden aan waar jij verlichting nodig hebt. Je ontvangt de massage dan niet liggend, maar zittend. Op een comfortabele ergonomische stoel neem je plaats, waarna je nek, rug, schouders en armen worden losgemaakt door middel van voornamelijk druktechnieken. Een stoelmassage wordt vaak ook op locatie, kantoor of aan huis gegeven en je houdt je kleding tijdens een stoelmassage gewoon aan.

De spieren worden tijdens deze massage losgemaakt, waardoor stijfheid, nekpijn, schouderpijn en rugpijn verdwijnen. Qua technieken worden er bij een tafelmassage veelal strijkingen en knedingen gebruikt, maar wanneer je een wat stevigere massage wilt om je stijve spieren en pijnklachten echt goed aan te pakken, dan is dat mogelijk door middel van het toepassen van deep tissue-technieken. De armen worden bij de massage ook meegenomen, omdat pijn in het nek-, schouder- en ruggebied vaak uitstraalt naar de armen. Heb je vooral last van lage rugpijn of een stijve schouder? Geef dit dan tijdens de intake aan bij je massagetherapeut of masseur, zodat de behandeling wordt aangepast aan jouw behoeften. Een rugmassage, nekmassage en schoudermassage kan worden gecombineerd, maar als jij bijvoorbeeld vooral de onderrug behandeld wilt hebben, dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Deze massage zorgt voor een betere bloedcirculatie en voor meer aanvoer van zuurstof naar de weefsels toe. Zo worden afvalstoffen beter afgevoerd en zal de pijn verminderen doordat weefsels beter in staat zijn om zichzelf te herstellen. Je kan een massage nemen bij moeheid, stress en een gespannen gevoel, maar of je nu wel of geen klachten hebt doet er eigenlijk helemaal niet toe. Een rug-, nek- en schoudermassage is namelijk altijd een cadeautje voor je lichaam en geest.


Deel dit artikel