Ayurvedische massage

Zoek op Treatwell naar Ayurvedische massage bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Heb je behoefte aan een massage die verdergaat dan alleen het masseren van de huid en spieren? Ayurveda is een oude Indiase vorm van genezing die je laat kalmeren en doet herleven en verjongen. Trakteer jezelf op een heerlijke Ayurvedische massage en de voordelen zullen direct merkbaar zijn.

Wanneer je meer wilt dan enkel een massage tegen pijntjes en kwalen, dan is een Ayurvedische massage echt iets voor jou. Dit Indiase ritueel gaat duizenden jaren terug in de tijd en pakt de gezondheid aan op een holistische manier. De filosofie van de Ayurvedische massage draait om het creëren van rust en harmonie in het lichaam door middel van het herstellen van het evenwicht in verschillende energiekanalen, ook wel chakra’s genoemd. Ayurveda wordt daarom ook wel ‘de filosofie van het leven’ genoemd.

Een Ayurvedische massage zal zich richten op het ontgiften van het lichaam en ervoor zorgen dat je je rustiger en evenwichtiger zult voelen.

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN EEN AYURVEDISCHE MASSAGE?

Een Ayurvedische massage zal zich richten op het ontgiften van het lichaam en ervoor zorgen dat je je rustiger en evenwichtiger zult voelen. Tijdens de massage worden ook jouw levensstijl, stemming en eventuele probleemgebieden besproken. Zo kan de massage volledig naar jouw behoeftes worden aangepast. Gedurende een Ayurvedische massage worden je lichaam en geest zowel fysiek, emotioneel als spiritueel aangepakt. Volgens de Ayurveda treden er ziekten op wanneer je 'dosha's', ofwel de energetische levenskrachten kapha, pitta of vata, niet goed in balans zijn. Aan het begin van een Ayurvedische massage wordt je constitutie bepaald. Een constitutie is weer opgebouwd uit dosha's en voor iedere type dosha geldt er steeds een ander advies op het gebied van levensstijl, voeding of ontspanning. Zo krijg je bij een Ayurvedische massage een massage die past bij jouw dosha-type, gezondheidstoestand en levensstijl. Het gebruik van een ruime hoeveel kruidenolie is kenmerkend voor een Ayurvedische massage. De kruiden hebben een geneeskrachtige en medicinale werking en de olie bevat vaak extracten van kokos of sesam of ghee, ofwel geklaarde boter. De kruidenolie is puur en plantaardig en bevat daarom boordevol actieve bestanddelen waar je huid en spieren direct van opknappen.

IS EEN AYURVEDISCHE MASSAGE IETS VOOR MIJ?

Wanneer je last hebt van chronische pijnen, stress, rugpijn, hoofdpijn, slechte doorbloeding of slapeloosheid is een Ayurvedische massage een ideale optie. Natuurlijk is een Ayurvedische massage geen vervanging van een professionele medische behandeling, maar het kan wel helpen bij vermindering van pijn en stress. De meest populaire Ayurvedische massage is toch wel de Abhyanga. Het is een volledige Indiase lichaamsmassage waarbij veel warme kruidenoliën of etherische oliën worden gebruikt. De vitale energiepunten, ofwel marma-punten, in je lichaam worden bij deze massage gestimuleerd waardoor de geblokkeerde energie in je lichaam weer vrij kan stromen.

De Ayurvedische massages lopen uiteen van 30 tot 90 minuten en zijn geschikt voor jong en oud. Bereid je maar alvast voor op een fijne ontspanning en een uitgebalanceerd evenwicht tussen lichaam en geest.


Deel dit artikel