Zwangerschapsmassage

Ook bekend als:

Prenatal Massage

Zoek op Treatwell naar Zwangerschapsmassage bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Je zwangerschap is een bijzonder moment in je leven. Je bloeit op, je huid straalt en je kan niet wachten tot je jouw kleintje eindelijk zal ontmoeten. Maar zoals iedereen die een zwangerschap heeft meegemaakt weet; deze periode gaat zeker niet altijd over rozen. Een zwangerschap kan ook vervelende pijnen en klachten veroorzaken.

Gelukkig kan een zwangerschapsmassage je zwangerschap een stuk aangenamer maken. Het doel van deze massage is om eventuele klachten te verlichten, je weer van nieuwe energie te voorzien én je beter in je vel te laten zitten.

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN EEN ZWANGERSCHAPSMASSAGE?

De focus ligt bij een zwangerschapsmassage op rugpijn, aangezien het behoorlijk zwaar kan zijn voor je rug om continu een kleintje met je mee te dragen. Helemaal wanneer je ook nog zorg moet dragen voor andere kinderen. Bij aanvang van de massage zal de masseur je helpen om in een comfortabele houding te gaan liggen op de speciale massagetafel. Met gevoelige borsten en een groeiende buik is het namelijk niet prettig om plat op je buik of rug te liggen. Gelukkig hebben veel massagetafels aangepaste vormen, een speciale uitsparing voor je borsten of buik en ondersteunende kussens om tijdens de zwangerschapsmassage zo goed mogelijk bij te dragen aan jouw comfort.

Wanneer je eenmaal comfortabel ligt, zal de masseur te werk gaan met zachte strijkingen en strelingen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een serie prenatale-massagetechnieken die ervoor zorgen dat je bloedcirculatie wordt gestimuleerd, je minder vocht zal vasthouden en eventuele spanning en stress als gevolg van je zwangerschap verminderen. Je kan deze massage het beste vergelijken met een Zweedse massage, maar dan volledig aangepast aan jouw zwangerschap.

De massage is ook een uitstekend moment om even een momentje voor jezelf te nemen en je geest te ontspannen.

GOED OM TE WETEN

Welke salon je ook kiest, de masseur weet precies welke massagetechnieken wonderen verrichten en welke gebieden hij of zij moet vermijden tijdens jouw zwangerschap. Daarnaast kan je het zonder problemen aangeven wanneer je bepaalde gebieden liever niet gemasseerd wilt hebben. De masseur is er namelijk op getraind om zoveel mogelijk uit de zwangerschapsmassage te halen op een voor jou zo comfortabel mogelijke manier.

Logischerwijs vraagt een zwangerschap veel van je lichaam en kunnen klachten zich van je nek tot je tenen voordoen. Een zwangerschapsmassage is daarom gericht op het verlichten van onder andere lage rugpijn, chronische hoofdpijn, zwellingen en stress. Ben je nog niet zo ver in je zwangerschap? Dan is het goed om te weten dat de meeste zwangerschapsmassages pas geschikt zijn vanaf 15 weken zwangerschap.

Een zwangerschapsmassage is trouwens niet alleen gericht op het verlichten van klachten of het verwennen van je lichaam. De massage is ook een uitstekend moment om even een momentje voor jezelf te nemen en je geest te ontspannen. In deze hectische periode draait bijna alles om de zwangerschap en moet je dus niet vergeten om af en toe ook wat tijd voor jezelf vrij te maken. Een zwangerschapsmassage is in dat geval de ideale verwennerij voor lichaam én geest.


Deel dit artikel