Therapeutische massage

Ook bekend als:

Holistische Massage, Hydrotherapie

Zoek op Treatwell naar Therapeutische massage bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Wanneer je last van stress, chronische pijn of spanning hebt, kan een therapeutische massage helpen om dit te verminderen. Afhankelijk van het salon worden er verschillende technieken gebruikt om de klachten te verlichten. Of het nu alleen een rug-, nek en schoudermassage is of een volledige lichaamsmassage, na één of meerdere sessies van deze therapeutische massage zullen je klachten een stuk minder zijn en ben je weer helemaal ontspannen.

Laten we eerlijk zijn, soms eist een druk en actief leven zijn tol. Op dit soort momenten is er geen betere oplossing dan een fijne therapeutische massage of sessie massagetherapie. Deze massage staat bekend om haar helende en verjongende eigenschappen en er worden verschillende technieken gebruikt om stijve spieren te ontspannen, spierpijn te verzachten en stress te verminderen. Het enige dat jij hoeft te doen is je ogen sluiten, je overgeven aan de ervaren handen van je massagetherapeut en genieten van je therapeutische massage.

Het enige dat jij hoeft te doen is je ogen sluiten, je overgeven aan de ervaren handen van je massagetherapeut en genieten van je therapeutische massage.

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN EEN THERAPEUTISCHE MASSAGE?

Elke massagesalon of massagepraktijk heeft zijn eigen aanpak, maar vaak word je van tevoren gevraagd om een korte vragenlijst in te vullen. Hierdoor krijgt de behandelaar of massagetherapeut een duidelijk beeld van je klachten en is het duidelijk welke problemen er zijn en waar de focus tijdens de therapeutische massage op kan worden gericht. Hierna is het tijd voor de massage. Eenmaal op de massagetafel hoef je nergens meer aan te denken. Tijdens de behandeling zal je massagetherapeut verschillende technieken en grepen toepassen om je klachten aan te pakken en je lichaam weer tot rust te laten komen. Bovendien wordt er een fijne massageolie gebruikt om de bewegingen van je behandelaar en de massage soepel te laten verlopen. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke jojoba-, kokos- of amandelolie. Deze olie ruikt heerlijk, maar verzorgt ook nog eens je huid en lichaam, zodat je zijdezacht en gehydrateerd de massagesalon zult verlaten.

Omdat het doel van de therapeutische massage per persoon verschilt, is het verstandig om van tevoren duidelijk te bespreken wat je precies wilt bereiken met de massage. Zit je niet lekker in je vel en kun je daar niet de oorzaak van aanwijzen? Laat dat maar aan je therapeut over. Heb je niet één, maar meerdere klachten of pijnlijke plekken? Ook dan weet je massagetherapeut precies hoe dit het beste aangepakt kan worden. Sommige problemen kunnen helaas niet met één sessie worden opgelost. In dat geval kan je met je behandelaar bespreken of het nodig is om meerdere sessies te boeken.

GOED OM TE WETEN

Therapeutische massages worden niet alleen vanwege de fysieke voordelen aangeraden, maar ook vanwege de psychische voordelen. De massage is namelijk perfect om weer helemaal tot rust te komen. Dus of je nu klachten hebt of gewoon een goed excuus zoekt om volledig te ontspannen; een therapeutische massage is precies de massage die je nodig hebt.


Deel dit artikel

Vergelijkbare behandelingen