Ontspanningsmassage

Ook bekend als:

Full body massage, Lichaamsmassage, Relax Massage, Relaxatiemassage, Relaxmassage

Zoek op Treatwell naar Ontspanningsmassage bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Een ontspanningsmassage is een ware traktatie voor lichaam en geest en een van de oudste en gezondste manieren om te ontspannen. Een massage is dus geen luxe, maar een echte noodzaak. Om je dagelijks goed te voelen en te kunnen functioneren is het belangrijk dat je regelmatig een moment van rust pakt. Met een ontspanningsmassage herlaad je je batterijen en zeg je stress vaarwel.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN ONTSPANNINGSMASSAGE?

Een ontspanningsmassage heeft vele voordelen: het maakt spieren soepeler, neemt spierkrampen weg, brengt de bloedsomloop op gang en zorgt voor de afvoer van vocht en afvalstoffen. Met een massage geef je je immuunsysteem en weerstand ook een boost, wat ervoor zorgt dat je minder vaak ziek bent. Met een ontspanningsmassage verminder je lichamelijke klachten, waardoor je je ook geestelijk weer goed voelt en andersom. Hoe jij je voelt, is namelijk onlosmakelijk verbonden met eventuele lichamelijke klachten. Met een massage creëer je rust in je hoofd en lichaam en zorg je ervoor dat stress geen kans maakt.

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN EEN ONTSPANNINGSMASSAGE?

Bij het korte intakegesprek bespreek je samen met de masseur of massagetherapeut hoe de invulling van je behandeling eruit gaat zien. In de behandelruimte krijg je de privacy om je uit te kleden. Veel massagetafels hebben een uitsparing voor je gelaat, zodat je comfortabel kan liggen en je je compleet kan concentreren op je ontspanning. Afhankelijk van je gekozen massage worden er heerlijke etherische oliën gebruikt met voedende en activerende werkstoffen voor de huid. Een ontspanningsmassage kun je vaak al boeken vanaf 30 minuten, maar ook 60, 90 of zelfs 120 minuten behoren tot de opties - voor als je echt toe bent aan een verwenmoment! Geniet van rustgevende achtergrondmuziek en geef tijdens de massage vooral aan of de druk van de massage wat zachter of juist wat harder mag zijn. Massagesalons bieden naast massages voor het gehele lichaam ook deelmassages aan. Denk hierbij aan een rug-, schouder en nekmassage of voetmassage. Je kan dus specifiek kiezen welke zone van het lichaam de volledige aandacht krijgt.

Een ontspanningsmassage heeft vele voordelen: het maakt spieren soepeler, neemt spierkrampen weg, brengt de bloedsomloop op gang en zorgt voor de afvoer van vocht en afvalstoffen.

EEN GREEP UIT ONS AANBOD VAN MASSAGES

De ene massage is de andere niet en dus hebben wij een handig lijstje voor je gemaakt met een greep uit onze meest populaire massages die zorgen voor jouw ontspanning:

  • Zweedse massage: dit is een klassieke en tevens de meest bekende massagevorm. Je lichaam wordt door middel van verschillende massagetechnieken gemasseerd.
  • Hot stone massage: je lichaam wordt hierbij gemasseerd met gepolijste en verwarmde basaltstenen. Door de warmte van de stenen, worden je spieren extra gestimuleerd.
  • Deep tissue massage of sportmassage: houd jij wel van een stevige massage? Dan is dit de massage die je zoekt. De diepere lagen van de spieren worden gekneed en na afloop voel je direct verschil in je lichaam.
  • Kruidenstempelmassage: voor een detox van het lichaam! Bij een stempelmassage worden speciaal geselecteerde en heilzame kruiden gebundeld in linnen zakjes. Deze worden verwarmd en gebruikt om je mee te masseren.
  • Shiatsu massage: met behulp van de duimen en vingers wordt er stevige druk uitgeoefend op bepaalde punten van het lichaam, zodat je lichamelijk evenwicht wordt hersteld. Bij deze massage mag je je kleding aanhouden.
  • Stoelmassage: heb je weinig tijd? In 20 minuten behandelt de masseur je rug, schouders, armen en nek door druk uit te oefenen op de drukpunten in je lichaam. Je zit hierbij op een comfortabele en ergonomische massagestoel en je kan je kleding aanhouden.

DE WETENSCHAPPELIJKE FEITEN OP EEN RIJTJE

Terwijl jij geniet van je massage lig je er misschien rustig en ontspannen bij, maar intern gebeurt er veel met je lichaam. De warmte die vrijkomt bij een massage, gecombineerd met uitgeoefende druk zorgt voor minder spierspanning. De huid en pezen worden met een massage flexibel en door de zenuwprikkeling zullen de bloedvaten verwijden, waardoor je doorbloeding wordt gestimuleerd. Het lichaam is zo beter in staat om gifstoffen af te voeren. Een betere doorbloeding betekent ook dat er meer aanvoer van zuurstof plaatsvindt. Door de warmte en aanraking komen er in het lichaam gelukshormonen vrij, waardoor je je letterlijk beter gaat voelen.

Ben je de laatste tijd prikkelbaar, moe, lusteloos, heb je veel stress of misschien wel een burn-out? Dan is het goed mogelijk dat je dat op fysiek gebied ook merkt: je krijgt last van slapeloosheid, spierpijn, hoofdpijn of allerlei andere vervelende kwaaltjes. Gelukkig kan je met een ontspanningsmassage even ontsnappen aan de dagelijkse hectiek en worden je lichaam en geest weer helemaal in balans gebracht. Heb je geen klachten? Dan is het nemen van een ontspanningsmassage natuurlijk ook heel fijn. Bovendien werkt een massage ook preventief bij klachten, dus all the more reasons om een massage te nemen!


Deel dit artikel