Zonnebank

Ook bekend als:

Gezichtbruiner

Zoek op Treatwell naar Zonnebank bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Ga je binnenkort op vakantie en heb je een erg bleke huid? Of heb je een feestje en staat dat nieuwe jurkje net iets leuker met een mooi kleurtje? Dan kan een bezoek aan de zonnebank zeker een goed idee zijn. Al vanaf de eerste behandeling gaat de huid pigment aanmaken en krijg je die mooie, sunkissed glow. Bovendien heeft een sessie onder de zonnebank verschillende gezondheidsvoordelen en is het ook nog eens enorm ontspannend. Voor deze fijne behandeling geldt dus; geniet, maar doe het verantwoordelijk.

Wat kan je verwachten van een sessie onder de zonnebank?

In elke zonnestudio staat veiligheid voorop. Is het je eerste keer onder de zonnebank? Je behandelaar zal dan een huidanalyse uitvoeren om te zien welk huidtype je hebt en welke zonnebank het meest geschikt voor je is. Er zijn namelijk verschillende zonnebanken met verschillende sterktes. Vervolgens wordt het aantal minuten bepaald. Onthoud dat je beter langer kunt zonnen onder een lichte zonnebank dan kort onder een sterke zonnebank. Het duurt namelijk even voordat je huid onder de zonnebank pigment aanmaakt. Vervolgens krijg je een brilletje om je ogen te beschermen tegen de uv-straling en kun je kiezen of je tijdens het zonnen een bruiningscrème wilt gebruiken. Deze crème beschermt je huid en gaat uitdroging en huidveroudering tegen. Ook zijn er crèmes die het bruiningsproces versnellen of je huid een extra mooie glow geven. Nu ben je er helemaal klaar voor! Je stapt onder de zonnebank, doet je ogen dicht en waant je even op een tropisch eiland. Na je sessie voel je je heerlijk ontspannen en rozig en heeft je huid een mooie, gouden glans.

Je stapt onder de zonnebank, doet je ogen dicht en waant je even op een tropisch eiland

Goed om te weten

Veilig en verantwoord zonnen staat bij elke zonnestudio voorop. En terecht, want we moeten voorzichtig met ons lichaam omgaan. Er zijn dan ook een aantal regels aan je zonnebanksessie verbonden. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan om gebruik te maken van de zonnebank wanneer je jonger bent dan 18 jaar. Je huid is dan namelijk nog te kwetsbaar en kan makkelijk beschadigen. Wanneer je verantwoordelijk zont en de adviezen van de zonnestudio opvolgt kun je erg veel baat bij deze behandeling hebben.

Een sessie onder de zonnebank heeft naast dat mooie bruine kleurtje nog een aantal fijne voordelen. Zo kun je - wanneer je een zonvakantie in het vooruitzicht hebt - je huid voorbereiden op de eerste zonnestralen. Door je huid gecontroleerd bloot te stellen aan uv-straling bouwt het pigment op waardoor het zich beter kan beschermen tegen de zon. Zo voorkom je dat je verbrandt en de rest van de vakantie in de schaduw moet doorbrengen. Daarnaast helpt de zonnebank acne en andere huidonzuiverheden tegen te gaan. Na een aantal zonsessies zal je huid zichtbaar gladder en egaler zijn en zullen puistjes en pukkeltjes snel verdwijnen. Ook wanneer je last hebt van een winterdipje is de zonnebank een goed idee. Net als uit zonlicht kan je lichaam vitamine D aanmaken uit het licht van de zonnebank. Deze vitamine is belangrijk voor het behouden van sterke botten, het voorkomen van hart- en vaatziekten en het behouden van een goed humeur. Zeg dus maar dag tegen die winter- of voorjaarsdip! Tot slot zorgt je zonsessie voor diepe ontspanning, een verbeterde bloedsomloop en soepele spieren en gewrichten. Wie zei er ook alweer dat zonnen niet gezond was?


Deel dit artikel