Cellulitebehandeling

Ook bekend als:

Anti-cellulitemassage, Cellulitis Verwijderen

Zoek op Treatwell naar Cellulitebehandeling bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Cellulite laat zich niet zomaar wegjagen. Al sta je uren in de sportschool te zwoegen en zweten, die vervelende sinaasappelhuid lijkt maar niet weg te gaan. Herkenbaar? Je bent echter niet de enige met cellulite: 9 van de 10 vrouwen hebben cellulite en het is dan ook een natuurlijk verschijnsel. Ben je niet bepaald gecharmeerd van je sinaasappelhuid? Met anti-cellulitebehandelingen kom je snel af van die ongewenste hobbels en bobbels op je lichaam.

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN EEN CELLULITEBEHANDELING?

Cellulite gaat nooit helemaal weg, maar met de doeltreffende behandelingen tegen cellulite kan het wel sterk worden verminderd. Het mooie hieraan is dat de meeste behandelingen niet pijnlijk zijn, dus niets staat je in de weg om te werken aan die zachte en egale huid. Ben je niet gecharmeerd van een liposuctie? Er zijn andere opties! Hoe de behandeling in zijn werk gaat, is helemaal afhankelijk van de treatment die je neemt, maar een cellulitebehandeling begint altijd met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken naar de te behandelen lichaamszone, de mate van cellulite en eventueel naar het aantal benodigde behandelingen.

MASSAGES EN PAKKINGEN VOOR HET LICHAAM

De meest ontspannende manier om af te komen van die opvallende putjes en onregelmatigheden in de huid is toch wel met een wat stevigere massage die speciaal gericht is op cellulite. Met een anti-cellulitemassage, bindweefselmassage of lypossage stimuleer je de bloedcirculatie en lymfedrainage bij de probleemzones. Een lichaamspakking of bodywrap werkt op eenzelfde manier: vochtophopingen en afvalstoffen worden afgevoerd en door een betere bloedsomloop verminder je die vervelende putjes bij bijvoorbeeld je benen of billen. Zo zorgt een pakking met algen specifiek voor een betere celstofwisseling. Door de ontslakkende werking wordt het onderhuidse vet afgebroken. Een algenpakking heeft dus een afslankende werking en door de warmte van de lichaamspakking is je huid weer direct soepel, mooi en gezond.

De meest ontspannende manier om af te komen van die opvallende putjes en onregelmatigheden in de huid is toch wel met een wat stevigere massage die speciaal gericht is op cellulite.

CAVITATIE EN ENDERMOLOGIE

Endermologie is ook een bindweefselmassage, maar hierbij wordt er gebruik gemaakt van een LPG endermologie-apparaat. Je draagt een bodysuit en de huid wordt als het ware heen en weer gerold en omhoog gezogen door het apparaat. Dit klinkt misschien wat eng, maar de behandeling doet geen pijn en het doet zelfs wonderen voor je huidstructuur. Niet alleen cellulite, maar ook striae en littekenweefsel worden met endermologie verminderd. Let wel, er zijn meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Een ander steuntje in de rug om af te rekenen met cellulite is cavitatie. Ook dit is een mechanische manier waarbij met ultrasone geluidsgolven wordt gewerkt. Door de geluidsgolven breken de wanden van de vetcellen definitief af. Aangezien de membranen van de vetcellen geen vetcellen meer kunnen vasthouden, zullen de vetcellen op natuurlijke wijze worden afgevoerd. De contouren van je buik, billen, dijen, rug of heupen kun je dus ook verbeteren zonder operatie of invasieve ingrepen.

WAT IS CELLULITE?

Kort gezegd zijn cellulite vetophopingen. Wanneer vetcellen toenemen in omvang, worden de onderhuidse cellen door de verdikking zichtbaar. Met een anti-cellulitebehandeling verklein je deze vetcellen en verklevingen, waardoor ze worden opgeheven en je huid weer glad van structuur is. Vrouwen hebben 'meer' cellulite dan mannen. Vrouwen hebben namelijk een dunnere huid en de huidlaag waarin het vet wordt opgeslagen ligt vrijwel direct onder de bovenste huidlaag. Daarentegen hebben mannen een dikkere huid en de vetlaag ligt bij mannen wat dieper, waardoor je de cellulite minder goed ziet.

Er bestaan verschillende cosmetische behandelingen die gericht zijn op het aanpakken van je cellulite. Voor strakkere benen, billen, bovenarmen of een strakkere buik hoef je dus echt niet onder het mes. Wanneer je doelgericht en met behulp van een professional werkt aan het bestrijden van cellulite, zul je zien dat er goede resultaten kunnen worden geboekt in slechts een paar weken tijd.


Deel dit artikel

Vergelijkbare behandelingen