Cryolipolyse

Zoek op Treatwell naar Cryolipolyse bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Heb je hardnekkig vet waar je maar niet vanaf komt, maar wil je niet onder het mes? Cryolipolyse is de oplossing voor je probleem. Cryolipolyse pakt vetophopingen plaatselijk aan door ze te bevriezen, en is daardoor het perfecte alternatief voor liposuctie.

Wanneer je last hebt van hardnekkige vetophopingen, maar liever niet onder het mes wil, kan cryolipolyse uitkomst bieden. Dit non-chirurgische alternatief voor liposuctie pakt de diepergelegen vetcellen plaatselijk aan door ze te bevriezen. Omdat andere vetreductie-behandelingen vaak langere en pijnlijke bijwerkingen hebben, is cryolipolyse een goed alternatief. Een ander voordeel van deze behandeling is dat cryolipolyse relatief makkelijk en snel kan worden uitgevoerd, zonder de omliggende huid te beschadigen.

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN CRYOLIPOLYSE?

In tegenstelling tot normale liposuctie, hoeft er bij cryolipolyse niet gesneden te worden en zal de huid dus niet beschadigen. Cryolipolyse verlaagt de temperatuur van de vetcellen tot wel -10C, waardoor de vetcellen beschadigen en uiteindelijk zullen afsterven. Deze vetcellen zullen vervolgens zelf door de lever opgeruimd worden.

Een groot voordeel van cryolipolyse is dat er geen downtime of herstelperiode is na de behandeling. Er wordt een grote hoeveelheid vetcellen aangepakt, waarna je meteen na het bezoek aan de kliniek je dagelijkse bezigheden weer kunt hervatten.

Tijdens de procedure wordt het apparaat met koelsysteem direct boven het probleemgebied geplaatst. Wanneer het apparaat wordt aangezet, zal een vacuüm ervoor zorgen dat het probleemgebied in het apparaat wordt gezogen. Vervolgens blijf je tot twee uur in deze positie liggen, zodat de machine zijn ijskoude werk kan doen. Na de sessie zal je lichaam zelf aan het werk gaan en het vet kristalliseren, waardoor de vetcellen verschrompelen en afsterven en na twee tot vier maanden volledig door het lichaam zijn opgeruimd. Sommige behandelaars beweren dat tot wel 50% van al het vet in het probleemgebied permanent verwijderd kan worden in één sessie, en sommige klanten zien zelfs al na 48 uur resultaat. Als bijwerking kan er tijdelijk een kleine plek op de huid zichtbaar zijn, maar deze zal na twee dagen verdwijnen.

GOED OM TE WETEN

Een groot voordeel van cryolipolyse is dat er geen herstelperiode is na de behandeling. Er wordt een grote hoeveelheid vetcellen aangepakt, waarna je meteen na het bezoek aan de kliniek je dagelijkse bezigheden weer kunt hervatten. Hoewel het een zeer effectieve behandeling is, kan het natuurlijk altijd gebeuren dat er zich nieuwe vetcellen op de behandelde plaats gaan vormen. Net als bij alle andere behandelingen om gewicht of vet te verliezen, spelen je voedingspatroon en lichamelijke activiteit dus een grote rol in het resultaat. Overweeg je cryolipolyse? Vraag dan altijd eerst je huisarts om advies.


Deel dit artikel