Floaten

Ook bekend als:

Floating, Sensory Deprivation Tank

Zoek op Treatwell naar Floaten bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Floaten is goed voor je: goed ter ontspanning en goed om je stressniveau op fysiek en mentaal gebied te verlichten. 1 uur floaten staat gelijk aan 4 uur slaap, dus tel uit je winst! Je drijft tijdens het floaten in een floatcabine met aangenaam warm water en speciaal zout. In deze rustgevende omgeving sluit je je volledig af van de buitenwereld en kom je helemaal tot rust.

Bij floaten draait alles om ontspannen zonder inspanning. Je ervaart hierdoor een gevoel van gewichtloosheid; denk maar aan de drijfkracht van de Dode Zee. Het is dus niet alleen heel fijn, maar floaten biedt ook nog eens talloze voordelen voor de gezondheid. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat je met floaten je bloeddruk, hartslag en het aantal stresshormonen in het lichaam verlaagt. Floaten heeft een positieve invloed op je lichaam, geest, welzijn en prestaties: je gaat er beter van slapen, het bevordert je stemming en topsporters herstellen er sneller van. Wij zijn helemaal om!

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN FLOATEN?

Er zijn verschillende soorten floatcabines. Er zijn relatief kleine tanks waarin je kan drijven, maar ook afsluitbare floatkamers die in zijn geheel uit een floatbad of floatbassin bestaan. Je drijft in een cabine met speciaal Epsom-zout vol met magnesium, waardoor je zo'n 45 tot 60 minuten zonder inspanning blijft drijven. De effecten zijn met recht geweldig te noemen: door het gebrek aan prikkels, zoals geluid, licht en zwaartekracht, heb je geen afleiding en heb je het gevoel dat je zweeft. Floaten is dus perfect wanneer je je hoofd even wilt leegmaken, maar je lichaam ook een oppepper wilt geven. Je huid voelt na de behandeling zacht aan, want door het gebruik van het speciale Epsom-zout, wordt de zuurgraad van je huid niet aangetast. Het leuke aan floaten is dat je zelf de touwtjes in handen hebt. Ben je geen fan van complete stilte? Dan kan je zelf een muziekje aanzetten. Is het te licht of juist te donker in de cabine? Ook de lichtsterkte kan je makkelijk zelf aanpassen. Zo heb je een floatsessie die compleet is afgestemd op jouw wensen.

Door het gebrek aan prikkels, zoals geluid, licht en zwaartekracht, heb je geen afleiding en heb je het gevoel dat je zweeft.

GOED OM TE WETEN

  • Drink vlak voor de behandeling geen koffie of alcohol. Een lichte maaltijd is wel toegestaan.
  • We hoeven je niet te vertellen wat zout water doet met de pasgeschoren huid… Ouch! Scheer of onthaar je dus niet vlak voor een floatsessie.
  • Floaten voor 2 personen is vaak ook mogelijk. Met z'n tweeën kan je dan samen ontspannen in het floatbad of de cabine.
  • Het is onmogelijk om te verdrinken wanneer je van de sereniteit in slaap valt. Door het grote drijfvermogen kan je je niet 'zomaar' omdraaien zonder daar enige moeite voor te doen.
  • Je kan gewoon floaten wanneer je zwanger bent. Tijdens de behandeling worden je rug en wervelkolom namelijk ontlast. Wanneer je veel last hebt van misselijkheid, wordt het je afgeraden om te floaten. Overleg dan eerst met je huisarts.

Floaten verbetert je gemoedstoestand doordat de hormonen dopamine en endorfine vrijkomen. Stress verdwijnt als sneeuw voor de zon en lichamelijke pijn, zoals hoofdpijn en nekpijn, verminderen daarmee ook. Floaten maakt je dus ook letterlijk blij!


Deel dit artikel