Sauna

Ook bekend als:

Infrarood Sauna, Infraroodcabine, Infraroodsauna, Thermen

Zoek op Treatwell naar Sauna bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Van een detox voor je huid tot pijnverlichting en een verbeterde bloedcirculatie, een bezoek aan de sauna kan wonderen doen voor je huid en je gezondheid. Bovendien is de sauna een fijne, natuurlijke manier om te ontspannen en het zelfhelend vermogen van je lichaam optimaal in werking te stellen.

De Grieken en Romeinen waren al vroeg op de hoogte van de gezondheids- en schoonheidsvoordelen van de sauna en ook tegenwoordig is deze behandeling niet meer weg te denken uit de beauty- en wellnessindustrie. Dat is niet voor niets, want de warmte die in de sauna vrijkomt doet wonderen voor je fysieke, mentale en emotionele welzijn. Door de hitte gaat je lichaam transpireren, wat vele voordelen met zich meebrengt. Zo wordt de doorbloeding gestimuleerd, zullen pijnklachten verminderen en wordt het lichaam van binnenuit gereinigd. Pure wellness dus!

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN EEN BEZOEK AAN DE SAUNA?

Een sauna gebruikt hitte en stoom om het natuurlijke reinigingsproces van het lichaam in werking te stellen en om onzuiverheden uit de huid te verwijderen. Vaak is een sauna een relatief kleine ruimte, om zo de temperatuur goed te kunnen reguleren. Je neemt zittend of liggend plaats op een comfortabele bank en hoeft verder niets te doen, behalve ontspannen natuurlijk. Om de temperatuur hoog op te kunnen stoken, wordt er elektriciteit, hout of een infraroodlamp gebruikt. De warmte die vrijkomt in de sauna zorgt voor de afvoer van afvalstoffen en ontspanning van je gewrichten, waardoor spieren na inspanning beter zullen herstellen. Wil je naast de sauna nog gebruik maken van andere faciliteiten of misschien je bezoek aan de sauna combineren met een beautybehandeling? Dan kan je in veel gevallen een arrangement boeken. Op deze manier kun je voordelig behandelingen combineren en genieten van verschillende beauty- of wellnessbehandelingen.

Je neemt zittend of liggend plaats op een comfortabele bank en hoeft verder niets te doen, behalve ontspannen natuurlijk.

IS DE BEHANDELING GESCHIKT VOOR MIJ?

Een bezoek aan de sauna is een zeer laagdrempelige wellnessbehandeling. Hij is voor veel mensen geschikt, tenzij je niet van warmte houdt natuurlijk. Bovendien stimuleert een saunabezoek een sterk helend en zelfgenezend vermogen. Vraag je je af hoe dit proces precies in zijn werk gaat? Heel simpel. Wanneer je plaatsneemt in de kleine, warme ruimte gevuld met stoom warmt het lichaam op waardoor je gaat transpireren. Je poriën gaan openstaan en tot wel dertig procent van alle afvalstoffen die zich in het lichaam bevinden kunnen via deze manier het lichaam verlaten. Naast dat de sauna het lichaam helpt om zich te ontdoen van schadelijke stoffen, is een bezoekje aan de sauna ook perfect om de celprocessen te stimuleren. De hitte heeft namelijk een stimulerend effect op de bloedvaten waardoor zuurstof en voedingsstoffen zich makkelijker door het vaatstelsel kunnen verplaatsen en cellen beter kunnen functioneren. De huid krijgt hierdoor een flinke boost en een gezonde glow.

GOED OM TE WETEN

Overal in jouw buurt kun je sauna’s vinden. Vaak zijn ze onderdeel van een spa, wellness- of beautycenter en kun je er los of in combinatie met een arrangement gebruik van maken. Check van tevoren wel even de huisregels. Op sommige dagen is badkleding verplicht of juist verboden of gelden er andere regels. Ben je goed voorbereid? Dan kun je je klaarmaken voor een van de meest ontspannende wellnessbehandelingen ever.


Deel dit artikel