Lichaamspakking

Ook bekend als:

Body Wraps

Zoek op Treatwell naar Lichaamspakking bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Een lichaamspakking werkt heerlijk ontspannend, ontgift je lichaam en activeert bovendien je stofwisseling. Laat je letterlijk en figuurlijk inpakken met een fijne body wrap. Het magische recept voor een superzachte en gehydrateerde huid: kruiden, essentiële oliën of mineraalrijke modder en een infrarood- of warmtedeken.

Misschien heb je wel een droge en trekkerige huid of heb je last van cellulite. De lol van het dagelijks insmeren van je lichaam is je inmiddels vergaan, want hoeveel je ook lijkt te smeren, de crèmes lijken geen effect te hebben. Met een lichaamspakking, ofwel body wrap, geniet je van een goede verzorging met directe verbeteringen: je voelt het én je ziet het. Je wordt van je nek tot je tenen strak ingepakt in folie of in een deken gewikkeld. Door de warmte die vrijkomt bij de pakking, gaan je poriën openstaan en kan je huid de aangebrachte producten en voedingsstoffen beter opnemen. Denk je bij 'zeewier' en 'wrap' meteen aan sushi? Sushi-rijst is niet het enige dat je in zeewier kan wikkelen; je kan er namelijk ook je lichaam mee inpakken, en dat 'for all the right reasons'! Dat klinkt misschien wat vreemd, maar zo gek is het nog niet als je erover nadenkt. Zeewier en algen bevatten veel zuurstof en absorberen daarnaast veel vitaminen, ijzer en jodium; allemaal natuurlijke en essentiële stoffen waar je lichaam heel blij van wordt. Ben je fan van chocola? Neem dan een chocoladepakking (hier word je ook nog blij van!). Dankzij de vele antioxidanten verbetert je huidstructuur en ziet je huid er frisser en steviger uit.

Door de warmte die vrijkomt bij de pakking, gaan je poriën openstaan en kan je huid de aangebrachte producten en voedingsstoffen beter opnemen.

GOED OM TE WETEN

  • Een algenpakking werkt reinigend, ontslakkend, afslankend en verstevigend.
  • Een modderpakking of kleipakking werkt verstevigend, huidherstellend en vochtregulerend.
  • Een chocoladepakking of cacaopakking werkt anti-aging, ontstekingsremmend en vocht- en vetafdrijvend.
  • Een lichaamspakking kan je vaak in combinatie met een bodyscrub of lichaamspeeling boeken, zodat de voedingsstoffen extra goed kunnen doordringen in je poriën en je het maximale uit je behandeling haalt.
  • Pakkingen zijn ook erg doeltreffend bij huidaandoeningen zoals eczeem en wanneer je gewrichtspijn of spierpijn hebt. De warmte in combinatie met de vitaminen en mineralen werken klachtverlichtend.
  • Wil je af van je cellulite? Met meerdere behandelingen bereik je betere resultaten. Je behandelaar kan je advies geven en je een kuur voorschrijven om je cellulite aan te pakken.

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN EEN LICHAAMSPAKKING?

Wanneer de lotion of de kruiden op je lichaam zijn aangebracht, wikkelt de behandelaar je strak in een deken, speciale folie of plastic. Soms worden er ook bandages of wikkels (wraps) gebruikt, welke bij deelpakkingen gebruikt worden om je armen, benen, bovenlichaam en nek of buik mee in te wikkelen. De wrap zit strak en zorgt ervoor dat je gaat zweten. Hierdoor krijgt je lichaam op een effectieve manier een detox: gifstoffen en overtollig vocht worden afgevoerd en je huid wordt tegelijkertijd gevoed. Je kan een half uur tot een uur rustig blijven liggen. Wanneer de werkzame stoffen goed zijn ingetrokken, kan de lichaamspakking worden verwijderd met een warme, natte doek of is er zelfs de mogelijkheid om een warme douche te nemen. Na een verzorgende bodylotion of olie is je huid dan ook zo zacht als baby's bottom!

Al het goede van de natuur vind je in één pakking of wrap! Of je nu wilt afvallen, je huid wilt verstevigen, hydrateren of (tijdelijk) wat centimeters kwijt wilt, een lichaamspakking biedt hierbij uitkomst. Bovendien heeft deze behandeling daarnaast ook talloze positieve effecten op de gezondheid. Geen wonder dat veel beautyfanaten erbij zweren!


Deel dit artikel