Lichaamsbehandelingen

Van spray tans tot scrubbehandelingen en van modderpakkingen tot massages; maak een afspraak voor een lichaamsbehandeling en leg jezelf heerlijk in de watten.

Nergens anders kan je zo goed tot rust komen en tegelijkertijd nieuwe energie opdoen dan bij een beautysalon. Een salon met lichaamsbehandelingen is de ideale plek waar je je vermoeide spieren kunt laten ontspannen en waar je al je zintuigen stimuleert. Na een bezoek aan het salon voel je je van top tot teen weer helemaal herboren.

Of je nu een zachtere huid, fijnere poriën of een slanker silhouet wilt - je kan bij salons terecht voor een breed scala aan behandelingen. Alle behandelingen worden uitgevoerd door vriendelijke beautyexperts die wel van wanten weten wanneer het aankomt op ontspanning en resultaat. Vraag je je af wat je dan zoal kunt boeken voor je relaxmomentje? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Lichaamspeelingen worden vaak aangeboden bij beautysalons die lichaamsbehandelingen aanbieden. Deze lichaamsscrub is ooit uitgevonden door de oude Egyptenaren, maar het wordt tegenwoordig nog toegepast om je huid te exfoliëren, deze weer zacht en glad te maken en om hem te hydrateren. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een bodyscrub, vaak met verkwikkende en heilzame ingrediënten zoals lavendel en tea tree oil. Op milde wijze worden dode huidcellen verwijderd, waardoor je huid er weer stralend en gezond uitziet. Een peeling van je huid heeft vele voordelen: een lichaamspeeling gaat verstopte poriën tegen, houdt je huid schoon en is ook effectief bij acne. Zelfs Cleopatra zou dol zijn geweest op deze behandeling...

Wil je er van top tot teen stralend en gezond uitzien? Breng dan eens een bezoek aan de zonnebank. Binnen enkele minuten heb jij weer een sun-kissed glow en kom je weer helemaal goed voor de dag. Zo simpel kan het zijn. Heb je liever een naturel look of een tijdelijk kleurtje? Boek dan een spray tan-behandeling voor een speciale gelegenheid of gewoon om je zomerse kleur bij te houden.

Ben je meer op zoek naar een interne verandering, denk dan eens aan darmspoeling, ofwel colonhydrotherapie. Het is algemeen bekend dat een goede darmwerking belangrijk is voor je algemene gezondheid en zo geldt dat ook voor jouw huid! Een darmspoeling lijkt misschien wat ingrijpend, maar dat is het niet. Terwijl je ontspannen op een behandelbed ligt, zul je nauwelijks wat voelen van de lichaamsreiniging. Afvalstoffen worden uit het lichaam afgevoerd, waardoor je van binnen én van buiten weer straalt.

En dan heb je natuurlijk ook nog lichaamspakkingen met modder. Je lichaam wordt tijdens een modderpakking ingewikkeld in katoenen windsels en een laagje - je raadt het al - mineraalrijke modder. Een moddermasker is een effectieve manier om de contouren van je lichaam te liften, je silhouet te verbeteren en om afvalstoffen af te voeren. Het is een ware weldaad voor je pijnlijke spieren en gewrichten en het biedt verlichting bij ontstekingen. Zelfs die lastige probleemzones, zoals je buik, billen, dijen, heupen en bovenarmen, kunnen worden aangepakt met een pakking!

Zoek je een manier om mentaal eventjes te ontspannen en de dagelijkse beslommeringen van je af te laten glijden, dan moet je 'floaten' een keer hebben meegemaakt. Sommige salons hebben een warmwatertank waar je in kunt plaatsnemen, maar bij andere salons gebeurt het floaten juist op een speciaal bed, zonder het gebruik van water. Waar je ook voor kiest, het doel is eenduidig - je zult een gevoel van gewichtloosheid ervaren waardoor je in een diepe staat van ontspanning raakt. Zeg maar dag tegen alledaagse stress, lichamelijke pijnen en loop als een nieuw mens het salon uit.

Ben jij klaar om compleet te ontspannen en weer helemaal tot jezelf te komen? Met een lichaamsbehandeling stimuleer je lichaam en geest én kan je er weer helemaal tegenaan.

Andere interessante behandelingen