Ontharing

Weet jij het verschil tussen een Brazilian wax en een Hollywood wax uit te leggen? En weet je wat de beste manier is om voorgoed af te rekenen met ongewenste haren en of je beter kunt kiezen voor waxen of een permanente vorm van ontharen, zoals IPL? Ontharingssalons hebben de antwoorden op al je vragen.
Ook bekend als:

Ontharingssalons, Wax Bars, Waxsalons

Zoek op Treatwell naar Ontharenbehandelingen bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties

Ontharingssalons bieden vaak verschillende technieken aan wanneer het aankomt op ontharing; van waxen en threading tot sugaring en laserontharen, voor iedereen is er genoeg keuze. Welke behandeling geschikt is voor jou is afhankelijk van het gewenste resultaat, maar ook van hoeveel geduld je hebt en zelfs hoe hoog je pijngrens is. Maar je bent gewaarschuwd! Wanneer je eenmaal begint met het ontharen van je benen, onderarmen en bikinilijn krijg je de smaak al snel te pakken en zul je de haren op je wenkbrauwen en zelfs tenen (ook op tenen vind je haar!) ook meteen willen laten ontharen. Op welke plek je ook wilt afrekenen met ongewenste haartjes - salons weten er raad mee.

De kunst van het ontharen is al eeuwenoud, maar dankzij de moderne technologische ontwikkelingen en technieken is het ontharingsproces nu makkelijker én effectiever dan ooit. In het stenen tijdperk hield men zich al bezig met ontharing en vandaag de dag is ontharing onder zowel mannen als vrouwen nog steeds een populair begrip. Traditionele ontharingstechnieken zoals sugaring en threading zijn technieken die vanuit de Arabische landen zijn overgewaaid naar het Westen. De populariteit van deze behandelingen is te danken aan de toegankelijkheid, het gemak en de effectiviteit van de behandelingen. Je huid is namelijk wekenlang haarvrij en zacht.

Ontharingsbehandelingen waarbij gebruik wordt gemaakt van laser of IPL zijn weliswaar wat duurder, maar bieden een definitieve vorm van ontharing waarbij je ongewenste haar gaandeweg zal verminderen naarmate je meerdere behandelingen ondergaat en je de kuur afmaakt die jou is voorgeschreven. Met IPL en laser zullen lichtflitsen of -golven tot diep in het haarzakje reiken, waardoor het haarzakje wordt vernietigd en er geen nieuwe haartjes meer uit kunnen groeien. Hoeveel behandeling je precies nodig hebt voor een compleet haarvrije huid, hangt af van je haartype. Definitieve ontharing werkt met name beter bij donkere haren.

Mannen, schroom niet om een ontharingsbehandeling te ondergaan! Ontharingssalons verwelkomen ook mannen met open armen en zullen ervoor zorgen dat je je voor, tijdens en na de behandeling prima op je gemak voelt. Het lichaamshaar van mannen is dikker dan dat van vrouwen en daardoor duurt het bij mannen ietwat langer om die stugge haren weg te laten waxen, sugaren of threaden. Even doorzetten dus.