Sugaring

Ook bekend als:

Suikerontharing

Zoek op Treatwell naar Sugaring bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Sugaring is een 100% natuurlijke ontharingsmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van een pasta die bestaat uit suiker, water en citroensap. Doordat deze suikerpasta zich alleen aan de haren hecht en niet aan de huid en deze er in de richting van de haargroei wordt afgetrokken, is dit een huidvriendelijke en minder pijnlijke manier van ontharen.

WAT IS SUGARING?

De suikerpasta die gebruikt wordt tijdens sugaring wordt ook wel suikerhars genoemd. Strikt genomen is het eigenlijk geen hars, maar eerder een 'suikerwax': de haren worden namelijk - net als bij waxen - ingekapseld door de kleverige substantie en vervolgens verwijderd. De pasta kleeft aan de haren en dus niet aan de huid. Het grote voordeel is dat er hierdoor geen huidirritatie optreedt en de behandeling doorgaans ook als minder pijnlijk wordt ervaren. Bovendien is er minder kans op huidirritatie doordat de temperatuur lager ligt dan bij normale warme wax; de temperatuur van het bolletje suikerpasta ligt tussen de 20 à 25 graden Celsius. Je kan met sugaring ook gewoon een Brazilian wax ondergaan. De schaamstreek is een gevoelige zone en sugaring is ideaal voor deze zone, want een sugaring-behandeling is een stuk minder pijnlijk dan harsen. Restanten van de suikerpasta worden simpelweg met wat zeep en water verwijderd. Plakkende oksels of liezen als gevolg van slecht verwijderde hars zijn met sugaring dus niet meer aan de orde!

Het grote voordeel is dat er hierdoor geen huidirritatie optreedt en de behandeling doorgaans ook als minder pijnlijk wordt ervaren.

Sugaring wordt ook wel ‘body sugaring’ genoemd, maar laat je niet misleiden door de naam: sugaring is namelijk ook geschikt om je gezicht mee te ontharen. De wenkbrauwen, bovenlip, kin en wangen worden met sugaring op effectieve en milde wijze onthaard. Perfect voor de gevoelige huid en wanneer je liever niet (lees: zeer zeker niet) met een rode bovenlip het salon uit wilt lopen.

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN SUGARING?

  • Met sugaring worden alle haren verwijderd, ook de heel korte haren!
  • Dode huidcellen worden meteen ook gepeeld! Het resultaat van deze peeling: een superzachte huid.
  • De suikerpasta is transparant van kleur en wordt heel dun aangebracht op de huid. De pasta kan meerdere keren op dezelfde zone worden gebruikt om eigenwijze haren ook mee te nemen.
  • De huid blijft 3 tot zelfs 8(!) weken vrij van haren.
  • De haren komen zachter terug en met een smallere punt in plaats van een stoppel (zoals bij scheren wel het geval is). Na regelmatige ontharing krimpen de haarzakjes.
  • De suikerwax wordt met een spatel aangebracht op de huid of op de sugaring paste-manier: hierbij wordt een bolletje suikerpasta gekneed en langzaam over de huid bewogen.

Vind je harsen iets te heftig voor je huid of heb je een hekel aan scheren? Begrijpelijk, want de haren komen bij scheren immers snel terug en je krijgt last van vervelende stoppels, waardoor ze nog meer opvallen. Met sugaring heb je hier gelukkig geen last meer van. Zo zie je maar dat je met simpele ingrediënten grootse resultaten kan behalen. Sweet!


Deel dit artikel