Vrouwen harsen - benen

Ook bekend als:

Benen Waxen

Zoek op Treatwell naar Vrouwen harsen - benen bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Ben jij die harde stoppels na het scheren ook zo zat? Dan is harsen een goed alternatief. In tegenstelling tot scheren verwijder je met harsen de haar vanaf de wortel, met een zijdezachte huid als resultaat. Je haren blijven na het harsen langer weg en groeien bovendien zachter terug. Zo heb je nooit meer last van die vervelende stoppels!

Of het nu zomer is of winter, zijdezachte benen geven je een fantastisch gevoel. Helaas is dit gevoel vaak maar van korte duur. Wanneer je je ‘s ochtends scheert, heb je ‘s avonds vaak alweer stoppels. Ook het gebruik van ontharingscrème is niet ideaal. Deze methode is niet zonder risico en irritatie of een branderig gevoel zijn nog maar een paar van de minst onschuldige bijwerkingen. Ben jij deze onhandige manieren van ontharen ook helemaal zat? Dan is het tijd om je scheermes en ontharingscrème vaarwel te zeggen en over te stappen op harsen.

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN EEN HARSBEHANDELING?

Er zijn verschillende producten en technieken om het ongewenste haar op je benen te verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Harsen: Bij harsen wordt er warme of koude hars met een spatel op de huid aangebracht en met een strip verwijderd. Wanneer er warme hars wordt gebruikt, moet deze eerst afkoelen. Dankzij de warmte zullen de poriën open gaan staan, wat het ontharen makkelijker maakt. Vervolgens wordt de hars tegen de haargroei in van de huid getrokken.

  • Waxen: Waxen is vrijwel hetzelfde als harsen. Ook bij waxen kan er zowel koude als warme wax worden gebruikt maar deze wordt vaak zonder strips verwijderd.

  • Sugaring: Deze methode wordt steeds populairder en niet voor niets. Omdat er in water oplosbare ingrediënten worden gebruikt, (suiker, water, citroensap en Arabische gom) hecht de pasta zich niet aan de huid en is het minder pijnlijk dan waxen of harsen. Deze methode is zelfs geschikt voor de zeer gevoelige huid. In tegenstelling tot harsen of waxen wordt de substantie met de haargroei mee van de huid verwijderd, zodat je minder last krijgt van ingegroeide haartjes.

De methode die gebruikt wordt, verschilt van salon tot salon, dus check van tevoren goed welke manier(en) het salon aanbiedt. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Ga je je benen voor de eerste keer harsen? Dan kan je schoonheidsspecialist je adviseren welke methode voor jou het meest geschikt is.

Wanneer je je benen laat harsen is het verstandig om je goed voor te bereiden.

GOED OM TE WETEN

Wanneer je je benen laat harsen is het verstandig om je goed voor te bereiden. Zo moeten de haartjes van tevoren een bepaalde minimumlengte hebben. Dit varieert van 2 millimeter tot een halve centimeter. Wanneer de haartjes te kort zijn, zullen ze zich minder goed aan de hars hechten en kunnen kleine haartjes niet verwijderd worden. Zorg er ook voor dat je je benen van te voren goed scrubt. Je verwijdert hiermee de dode huidcellen en legt (deels) ingegroeide haartjes bloot zodat ook deze haartjes verwijderd kunnen worden. Tot slot is het belangrijk om tussen twee harsbeurten vooral niet met je scheermes in de weer te gaan. Je geduld zal beloond worden met zachte en superdunne haartjes die de volgende harsbeurt nog makkelijker verwijderd kunnen worden. Even doorzetten dus!


Deel dit artikel