Anti-transpiratiebehandeling

Ook bekend als:

Botox Oksels, Hyperhidrose, Overmatig Zweten

Zoek op Treatwell naar Anti-transpiratiebehandeling bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Je kent het wel; het is een snikhete dag en het zweet stroomt van je voorhoofd of rug. Helaas is dit voor sommige mensen dagelijkse kost. Overmatig transpireren, oftewel hyperhidrosis, is een vervelende aandoening en het komt bij meer dan 3% van de Nederlanders voor. Transpireer je veel en stoor je je hier aan? Of vormt de aandoening zelfs een belemmering in je dagelijkse leven? Maak je geen zorgen, er is iets aan te doen!

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN EEN ANTI-TRANSPIRATIEBEHANDELING?

Een zeer effectieve manier om overmatig zweten tegen te gaan is door de huid en probleemzone te injecteren met botox. Botox, oftewel botuline toxine, heeft namelijk naast het wegwerken van rimpels nog andere kwaliteiten. Botox is een spierontspanner en de zweetklieren worden aangestuurd door spieren. Wanneer deze spieren worden verzwakt, kunnen de zweetklieren geen transpiratievocht meer produceren en blijf jij kurkdroog. En dat tot wel 6 maanden lang en zonder bijwerkingen. Vooraf aan de behandeling zal een intake plaatsvinden. Hieruit zal blijken of de anti-transpiratiebehandeling zinvol is voor jou en wat er wel of niet mogelijk is. De behandeling zelf duurt vaak niet langer dan dertig minuten en is niet erg pijnlijk. De behandeling kan op meerdere plekken worden toegepast, denk bijvoorbeeld aan het voorhoofd, de oksels of de handen.

Pittig eten, alcohol en strakke, synthetische kleding kunnen het zweten verergeren - probeer dit dus zoveel mogelijk te vermijden.

GOED OM TE WETEN

  • Pittig eten, alcohol en strakke, synthetische kleding kunnen het zweten verergeren. Probeer dit dus zoveel mogelijk te vermijden.
  • Je huisarts kan je een goede deodorant voorschrijven die het transpireren tegengaat. Deze deodorant is sterker dan de deodorant die je bij de drogist koopt en kan je helpen om het zweten tegen te gaan en je huid droog te houden.
  • Voordat je tot een botoxbehandeling overgaat, is het verstandig je arts te raadplegen. Misschien is de onderliggende oorzaak van je probleem op een andere manier aan te pakken.
  • Het is mogelijk om verschillende zones te behandelen met botox. Denk hierbij aan oksels, voetzolen of handen.

DE WETENSCHAPPELIJKE FEITEN OP EEN RIJTJE

Zweten is een natuurlijke reactie van de huid en heeft als doel om het lichaam af te koelen. Wanneer een gezond lichaam eenmaal is afgekoeld, zal het signaal ophouden. Bij iemand met hyperhidrosis stopt het signaal niet. Er zijn twee soorten hyperhidrosis te onderscheiden, namelijk primaire (een enkel gebied als handen, oksels of voeten zonder duidelijke reden) en secundaire hyperhidrose (een groter gebied en mogelijk veroorzaakt door een aandoening of medicatie). In geen van de gevallen is het nodig om ermee rond te blijven lopen. Bekijk de mogelijkheden eens en vraag een expert om advies, zodat je binnen no time weer droog door het leven gaat.


Deel dit artikel