Peeling

Ook bekend als:

Chemische Peeling, Fruitzuurpeeling

Zoek op Treatwell naar Peeling bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Heb je veel last van storende oneffenheden in het gelaat en wil je hier graag vanaf? Dan is er een oplossing voor dit probleem. Wanneer je serieus overweegt om littekens, acne, rimpels en vlekjes te laten verwijderen, is een peeling een heftige maar zeer effectieve oplossing. Dankzij de peeling zal de bovenste huidlaag zichzelf gaan vernieuwen en maakt je oude huid plaats voor een frisse, nieuwe en egale huid.

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN EEN CHEMISCHE PEELING?

Voorafgaand aan een chemische peeling zul je samen met je behandelaar of dermatoloog bekijken en bespreken of je huid geschikt is voor een chemische peeling. Wanneer dit het geval is, kunnen jullie aan de slag. Je gezicht zal eerst grondig worden gereinigd alvorens de chemische peeling wordt aangebracht op de huid. Door de peeling zal je huid gaan vervellen, maar wees gerust, dat is precies de bedoeling! Na de behandeling zal de huid er rood uitzien en dit zal een aantal dagen tot weken aanhouden. Het is nu erg belangrijk om niet aan de huid te zitten om hem zo goed mogelijk te laten herstellen. De geschilferde huid en dode huidcellen maken nu plaats voor een mooie en stralende huid zonder littekens en oneffenheden. Een simpele ingreep met een prachtig resultaat!

Dankzij de peeling zal de bovenste huidlaag zichzelf gaan vernieuwen en maakt je oude huid plaats voor een frisse, nieuwe en egale huid.

GOED OM TE WETEN

  • De sterkte van de chemische peeling hangt helemaal af van jouw huidconditie. De sterktes kunnen verschillen van mild, of medium tot diep en deze hebben allemaal een andere hersteltijd. Je behandelaar kan je hiervan een goede indicatie geven.
  • Welke chemische peeling je ook kiest, het wordt aangeraden om na de behandeling voor enkele maanden de zon te vermijden en de huid goed te beschermen met zonnebrand. Daarnaast verdient de huid extra verzorging in de herstelperiode.
  • Wanneer je last hebt van een gevoelige huid, kan zelfs de mildste peeling al pijnlijk zijn. Hoewel de resultaten het meer dan waard zijn, is het wellicht handig om van te voren goed onderzoek te doen naar alternatieve behandelingen.

HOE GAAT EEN CHEMISCHE PEELING IN ZIJN WERK?

De mildere peelings bestaan vaak uit alphahydroxy- of betahydroxyzuren, ook wel AHA’s en BHA’s genoemd. Deze hebben elk hun eigen voordelen en zullen voornamelijk de bovenste huidlaag in het gezicht verwijderen. Een diepere peeling maakt gebruik van sterkere chemicaliën en zal dan ook tot de diepere huidlagen doordringen. Dit zal leiden tot een intensere vervelling van de huid en zal de nieuwe huid nog meer laten stralen. Waar wacht je dus nog op? Ga voor een chemische peeling en geniet van een jongere huid met minder littekens, rimpels, acne of andere oneffenheden.


Deel dit artikel