Make-up

Ook bekend als:

Avondmake-up, Bruidsmake-up, Dagmake-up

Zoek op Treatwell naar Make-up bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Natuurlijk zie je er prachtig uit met een laagje mascara en een streepje eyeliner. Maar je kan zoveel meer doen met make-up. Voor iedereen die meer wilt dan een standaardlook bestaat er daarom een heel fijne beautybehandeling: visagie. Mooi aangebrachte make-up is de perfecte manier om je zelfvertrouwen een boost te geven en je sterke kanten te benadrukken. Zijn er dingen die je minder mooi vindt aan jezelf? Dan kan je deze meteen camoufleren!

Wil je stralen op je grote dag of indruk maken op een belangrijk event? Of wil je de belangrijkste basistechnieken leren van een echte professional? Dan moet je zeker een keer een visagiebehandeling boeken. Van een snelle dagmake-up tot een complete bruidsmake-up, avondmake-up of galalook, bijna alles is mogelijk tijdens een visagiebehandeling. Of je nu een leek bent op het gebied van make-up of al moeiteloos perfect symmetrische winged eyeliners kan creëren, een make-up artist zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat de kleur en de ondertoon van de foundation goed is afgestemd op je huidtint en dat lipstick de hele dag goed blijft zitten - allemaal handige en simpele tips en tricks die het grote verschil kunnen maken.

Van een snelle dagmake-up tot een complete bruidsmake-up, avondmake-up of galalook, bijna alles is mogelijk tijdens een visagiebehandeling.

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN VISAGIE?

Boek je behandeling op tijd! Je wilt natuurlijk niet dat je favoriete salon vol zit, net voor die ene speciale avond. Heb je geboekt? Dan kan er niets meer misgaan. Aan het begin van de behandeling worden je wensen besproken. Wat wil je accentueren? En wat wil je juist camoufleren? Wanneer dit duidelijk is, gaat je visagist aan de slag met passende producten en kleuren. Voordat de foundation wordt aangebracht, brengt de visagist een primer aan. Dit zorgt ervoor dat je huid veel gladder is en dat lijntjes worden opgevuld. Zo blijft je make-up onder alle omstandigheden goed zitten. Met concealer worden rode plekken en donkere kringen en wallen weggewerkt, waardoor je vermoeide blik wordt ingeruild voor een frisse en open blik. Door te contouren en door wat highlighter op de juiste plekken aan te brengen, creëert de visagist strategische schaduweffecten op je gezicht. Hierdoor kan de visagist je jukbeenderen en je neusbrug accentueren en ze nog mooier naar voren laten komen.

Bij een dagmake-up krijg je in 20 tot 30 minuten een klassieke en professionele look aangemeten. Met wat mascara en eventueel wat eyeliner of oogpotlood krijgen je ogen meer nadruk en als finishing touch wordt er met blush (of rouge) een gezonde blos gecreëerd. Tot slot wordt er met fixeerpoeder voor gezorgd dat de make-up de hele dag goed op zijn plaats blijft zitten. Het fijne aan dagmake-up is dat je het makkelijk in de avond kan omtoveren tot feestmake-up. Door een opvallende kleur lipstick te gebruiken en je ogen wat zwaarder op te maken, ben je in no-time ready to party. Heb je weleens een smoky eye effect tutorial geprobeerd en zagen je ogen er daarna helaas uit als die van een pandabeer? Niet getreurd! De visagist weet bij het aanbrengen van feestmake-up precies de juiste technieken te gebruiken en creëert hiermee een mooi effect. Heb je een bepaalde look in je hoofd? Neem dan vooral een foto of plaatje van de make-uplook of zelfs accessoires mee. Je behandelaar weet zo precies wat jij mooi vindt en kan de kleuren en de stijl persoonlijk afstemmen op jouw wensen en de gelegenheid.

GOED OM TE WETEN

  • Elke make-up artist of schoonheidsspecialist heeft zijn of haar eigen stijl. Vaak kan je na de sessie om een zogenaamde face map of face chart vragen waarop is aangegeven welke producten en kleuren zijn gebruikt op welke plaatsen. Zo kan je gemakkelijk de look zelf opnieuw aanbrengen. Met deze nieuwe inspiratie en technieken kan je dus voortaan zelf aan de slag met die fantastische, nieuwe look.
  • Heb je een donkere huid? Dan kan het knap lastig zijn om een foundation te vinden die perfect bij je huidskleur past. Een visagist zal foundations mengen, dus de juiste kleur voor jou zit er zeker bij!

Zie je er na het aanbrengen van je make-up onnatuurlijk uit? Of nog erger; alsof je bent geschminkt? Met behulp van een professionele visagist kom je niet voor clownesque taferelen te staan, maar zul je het salon verlaten met een mooie, passende look en nieuwe inzichten waar je echt wat aan hebt.


Deel dit artikel