Wenkbrauwen waxen

Zoek op Treatwell naar Wenkbrauwen waxen bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Met mooie wenkbrauwen accentueer je je sterke kenmerken en met waxen creëer je die strakke wenkbrauwen. Waxen is een snelle ontharingsmethode om je wenkbrauwen in de perfecte vorm te krijgen. Je geniet van een langdurig resultaat, want de haren worden met wortel en al verwijderd, waardoor de haren ook nog eens dunner terugkomen.

Epileer je je wenkbrauwen met een pincet? Dan ben je relatief lang bezig en daarbij is het lastig om ook de allerkleinste donsharen te verwijderen. Bovendien groeien de haartjes voor je het weet alweer terug… Vervelend! Die borstels boven je ogen temmen kan makkelijker én sneller. Door je wenkbrauwen te laten harsen of waxen, zorg je ervoor dat je wenkbrauwen beter en langer in model blijven zitten. Weetje: waxen en harsen zijn hetzelfde! Het woord 'waxen' is ooit overgenomen van het Engelse 'waxing', maar de techniek is in principe hetzelfde. Natuurlijk bestaan er wel verschillende soorten hars en wax.

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN HET WAXEN VAN JE WENKBRAUWEN?

Bij een professionele waxsalon zorgt een wenkbrauwexpert ervoor dat je wenkbrauwen in proportie zijn met jouw gezichtskenmerken. Waar begint of eindigt de wenkbrauw en waar begint de wenkbrauwboog? Door middel van slimme tips en tricks weet de wenkbrauwstylist de juiste vorm - die bij jouw gelaat past - te creëren. Met de juiste wenkbrauwvorm, -dikte en -hoogte zorg je ervoor dat je niet met een onbedoelde verbaasde, droevige of strenge blik rondloopt. De haren tussen de wenkbrauwen, maar ook aan de bovenkant en onderkant worden verwijderd. Met een kleine waxspatel wordt de vloeibare wax op de huid uitgesmeerd. Na enkele seconden is de wax afgekoeld en hard en kan deze er met een snelle beweging tegen de haargroei in worden afgetrokken. De behandeling is misschien niet volledig pijnloos, maar de huid wordt tijdens het verwijderen van de wax goed aangespannen, zodat alle ingekapselde haren meekomen en het verwijderen zo min mogelijk pijn doet. Door met een pincet te epileren worden de laatste eigenwijze haartjes verwijderd. Wanneer je wenkbrauwen mooi symmetrisch zijn, worden de wenkbrauwen ingesmeerd met een kalmerende gel om roodheid te voorkomen.

Met de juiste wenkbrauwvorm, -dikte en -hoogte zorg je ervoor dat je niet met een onbedoelde verbaasde, droevige of strenge blik rondloopt.

GOED OM TE WETEN

Laat je wenkbrauwen in de weken voorafgaand aan de behandeling groeien. Zo komt de natuurlijke vorm van je wenkbrauw tevoorschijn en zijn de haren lang genoeg, zodat de specialist een mooie, strakke wenkbrauw kan creëren. Natuurlijk is er dan ook een goede basis om mee te werken. Combineer je behandeling ook eens met het verven van je wenkbrauwen, zodat ook de lichtere wenkbrauwharen worden meegekleurd en je gelaat nog meer uitdrukking krijgt. Nadat je wenkbrauwen onder handen zijn genomen in een salon, is het ook makkelijker om je wenkbrauwen thuis bij te werken. Wil je je wenkbrauwen mooi in model hebben voor een feestje? Zorg er dan voor dat je de waxing treatment 2 tot 3 dagen van tevoren ondergaat. Je weet maar nooit hoe je huid reageert op de wax. Better safe than sorry! Ook mannen kunnen hun wenkbrauwen laten ontharen met wax. Met dikke, zware en bushy wenkbrauwen is niets mis, maar door te waxen en het bijwerken van het gebied rondom de wenkbrauwen zul je zien dat je een open en sprekende blik krijgt. Dus geen strakke, dunne potloodlijnen, maar een clean finish.

Het voordeel van warme wax of warme hars is dat het goedje aan de haren hecht en dus niet aan de huid. Voor je het weet, is de behandeling weer voorbij en heb je mooie wenkbrauwen die goed bij je gelaat passen.


Deel dit artikel