Acnébehandeling

Zoek op Treatwell naar Acnébehandeling bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Acne kan een van de vervelendste huidproblemen zijn om te behandelen en om te hebben. Een slechte huid kan namelijk zorgen voor een flinke deuk in je zelfvertrouwen met alle gevolgen van dien. Gelukkig hoef je echt niet te wachten tot het probleem zich vanzelf oplost. Afhankelijk van het type en de ernst van jouw acne, zijn er verschillende oplossingen om voor eens en voor altijd af te rekenen met acne.

Afhankelijk van het type en de ernst van jouw acne, zijn er verschillende oplossingen om voor eens en voor altijd af te rekenen met acne.

Jeugdpuistjes en acne zijn onderdeel van de puberteit, net als beugels en een groeispurt. Veel personen groeien dan ook binnen een aantal jaar over hun acne heen. Helaas is dit niet altijd het geval en blijven de puistjes en ontstekingen soms zichtbaar ondanks dat je niet meer in de puberteit zit. Dit kan een aantal verschillende redenen hebben:

  • Ze kunnen ontstaan door hormoonschommelingen
  • Ze kunnen ontstaan door te veel stress
  • Ze kunnen ontstaan door een verkeerd eetpatroon Gelukkig bestaan er net zo veel oplossingen als oorzaken en hoef je alleen maar een behandeling te vinden die past bij jouw huid en budget.

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN EEN BEHANDELINGEN TEGEN ACNE?

Gelaatsbehandelingen voor plotselinge of milde acne bestaan vaak uit een dieptereiniging en kleimasker om zo je poriën te reinigen en een vette huid te verminderen. Het is namelijk belangrijk om te zorgen dat je poriën zich niet verstoppen en talg en dode huidcellen zoveel mogelijk van de huid te verwijderen. Daarnaast kunnen microdermabrasie en mesotherapie ook wonderen verrichten. Na de behandeling kunnen er ook producten voor thuisgebruik worden aanbevolen voor een optimaal resultaat. Wanneer je last hebt van hardnekkige acne kan je lichttherapie of een laserbehandeling proberen, welke de bacteriën doden die de acne veroorzaken. Hiermee pak je het probleem dus bij de bron aan. Bovendien zijn deze behandelingen niet intensief of pijnlijk en je huid wordt er ook niet gevoeliger van. Precies wat je acnehuid nodig heeft dus!

GOED OM TE WETEN

De uitgebreide behandelingen tegen acne bevatten vaak peelings. Het idee van een (chemische) peeling klinkt misschien eng en het zal inderdaad een beetje tintelen, maar verder is er niets om bang voor te zijn. Exfoliate-zuren worden aangebracht op je huid en zullen dode huidcellen verwijderen en je poriën reinigen. Tevens zal het helpen om het risico op littekens te verminderen. Weet je niet zeker of de behandeling geschikt is voor je? De behandelaar adviseert je graag over welke behandeling het beste bij jouw huid en problemen past, dus wees vooral niet bang om veel vragen te stellenl


Deel dit artikel