Permanente make-up (pmu)

Ook bekend als:

Hairstroke Wenkbrauwen, Hairstrokes wenkbrauwen, Permanente Eyeliner, Semi-permanente make-up, Wenkbrauwen Tatoeëren

Zoek op Treatwell naar Permanente make-up (pmu) bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Wil jij een mooi en sprekend gelaat zonder uren voor de spiegel door te brengen? In dat geval kun je permanente make-up (pmu) overwegen. Deze vorm van make-up is perfect wanneer je minder tijd aan je beautyroutine wilt besteden of wanneer je bijvoorbeeld allergisch bent voor normale make-up. Net als bij een tatoeage worden er micropigmenten in de huid aangebracht die lange tijd blijven zitten. Permanente make-up is geschikt voor je oogleden, lippen en wenkbrauwen en kan zelfs gebruikt worden voor het aanbrengen van sproetjes of beauty marks.

Permanente make-up is geschikt voor je oogleden, lippen en wenkbrauwen en kan zelfs gebruikt worden voor het aanbrengen van sproetjes of beauty marks.

VERSCHILLENDE VORMEN VAN PERMANENTE MAKE-UP

Op het gebied van permanente make-up is er ontzettend veel mogelijk. Subtiel of juist extreem, jij hebt het voor het zeggen. Wil je je ogen laten opmaken? Dan zijn er verschillende technieken mogelijk. Zo kan je normale eyeliner laten aanbrengen aan de boven- of onderkant van je ogen maar kan je ook kiezen voor de zeer subtiele Infralash-techniek. Er worden dan pigmenten aangebracht tussen de wimpers op de wimperrand zodat je wimpers voller en donkerder lijken zonder eyeliner op het ooglid. Ook voor het opmaken van je wenkbrauwen zijn er verschillende technieken mogelijk. Vaak kan je kiezen uit 3D Hairstrokes of Microblading (niet van echt te onderscheiden getekende haartjes) of de Ombre of Powder look (aanbrengen van een zachte schaduw voor een poeder- of potloodeffect). Je kan de behandeling dus precies aan jouw wensen aanpassen. Ook je lippen kan je permanent laten opmaken. Kies voor een subtiele lipliner, of laat ze volledig inkleuren voor een volle, verleidelijke look. Ben je gek op sproeten, maar heb je deze niet van jezelf? Dan kan je de natuur een handje helpen en zelfs sproetjes of een beauty mark laten aanbrengen.

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN PERMANENTE MAKE-UP?

Na de intake waarbij je je wensen, verwachtingen en mogelijkheden bespreekt, kan de behandeling plaatsvinden. Je kiest nu de kleur en de methode die je het mooiste vindt, zodat je er straks op je allerbest uitziet. Vind je het lastig om de juiste kleur te bepalen? Neem dan vooral je lievelingsmake-up mee naar het salon. Zo wordt het een stuk makkelijker om een matchende kleur uit te zoeken en weet je zeker dat de kleur bij je past. Omdat de behandeling gevoelig kan zijn, wordt er voor de behandeling een verdovende crème aangebracht om de treatment zo comfortabel mogelijk te maken. Na de behandeling is het verstandig om wat tijd voor jezelf te nemen. De huid kan namelijk wat gezwollen, gevoelig of rood zijn. Schrik niet als de kleur afwijkt van wat je in je hoofd had; deze zal vooral de eerste paar dagen nog wat vervagen.

GOED OM TE WETEN

  • De duur van de behandeling hangt af van het te behandelen gebied en de techniek die gebruikt wordt. Vaak zal de behandeling 1 tot 2 uur in beslag nemen.
  • Omdat de kleurintensiteit na verloop van tijd zal afnemen, wordt vaak geadviseerd om na een aantal maanden een vervolg- of opfrisbehandeling in te plannen. Zo houd je de kleur en de vorm van je permanente make-up zo lang mogelijk mooi.
  • Afhankelijk van je huidtype en levensstijl kun je jarenlang plezier hebben van je permanente make-up.
  • Sommige salons kiezen ervoor om de behandeling te verspreiden over meerdere afspraken voor een zo natuurlijk mogelijk effect.
  • Alhoewel "permanente make-up" vaak wordt gebruikt, is het een verkorte versie van "semi-permanente make-up", daar de PMU niet altijd blijvend is. PMU blijft minder lang zitten dan een tatoeage.

DE WETENSCHAPPELIJKE FEITEN OP EEN RIJTJE

Bij permanente of semi-permanente make-up worden hypoallergene pigmenten in de bovenste laag van de huid geïnjecteerd. Deze pigmenten zijn vrij van parfum of andere ingrediënten en kunnen daarom door bijna iedereen verdragen worden. Het voordeel van permanente make-up ten opzichte van andere make-up is dat het nooit uitloopt en altijd even mooi zit. Regen, vocht of een duik in het water verpesten dus nooit meer je make-up en je bent ‘s ochtends meteen ready to go!


Deel dit artikel