Treatwell
The simple way to book beauty anywhere.
Download our free app.
Kapper
Nagels
Gezicht
Massage
Ontharen
Lichaam
Mannen
Giftcard
Aan het inloggen, moment geduld...
Je bent ingelogd
Log in op jouw account

Treatwell & Partnervoorwaarden

Laatst Bijgewerkt September 2019

Wegens de coronavirus pandemie is het mogelijk dat sommige van onze voorwaarden, en de openingstijden van onze klantenservice veranderen. Bedankt voor je begrip.

SAMENVATTING

Dit is een samenvatting van onze Partnervoorwaarden. Deze samenvatting kan niet worden beschouwd als een volledige weergave van de gehele Partnervoorwaarden hieronder en wij raden je aan om ook de volledige versie van de Partnervoorwaarden te lezen. Woorden die in deze samenvatting met een hoofdletter zijn geschreven, zijn gedefinieerd in de Partnervoorwaarden.

 • Treatwell biedt de volgende diensten aan:
 • Een boekingsplatform, waarop je de Partnerdiensten die je in jouw salon/spa aanbiedt, kunt aanbieden aan een veel groter aantal potentiële klanten.
 • Een agenda-managementsysteem voor salons genaamd ‘Connect’ dat wordt geleverd met een scala van functies om je te helpen je onderneming te managen.
 • Toegevoegde functies en diensten zoals een boekings-widget om toe te voegen aan je social media pagina’s of eigen website, een aangepaste website voor uw locatie en “point of sale” software en hardware om je te helpen betalingen te beheren.
 • U kunt ervoor kiezen om sommige of alle bovenstaande Treatwell Diensten te ontvangen. Als u ervoor kiest om niet alle Treatwell Diensten te ontvangen, zijn bepaalde voorwaarden in de Partnervoorwaarden niet relevant voor u. Als bijvoorbeeld de Diensten die u van Treatwell ontvangt niet zichtbaar zijn op het boekingsplatform, zijn de voorwaarden met betrekking tot boekingen (exclusief Widget-boekingen), de Commissie en andere voorwaarden die alleen relevant zijn voor het boekingsplatform niet op u van toepassing.
 • Wij zijn verantwoordelijk voor het regelen en afsluiten van Treatwell Boekingen en Widget Boekingen met Vooruitbetaling en worden onder deze Partnervoorwaarden aangesteld als jouw handelsagent om dit te doen.
 • Bij Widget Boekingen met Vooruitbetaling en Treatwell Boekingen innen wij namens jou betalingen van Widget Boekingen met Vooruitbetaling Klanten en/of Treatwell Klanten. Hun schuld aan jou is voldaan als wij de betaling hebben ontvangen van de Klant.
 • Als Treatwell Klanten besluiten te "Betaal op Locatie", zullen we onze Commissie in mindering brengen op wat wij jou verschuldigd zijn, of als we niet voldoende te verrekenen geld hebben, zal het bedrag dat jij verschuldigd bent aan ons op onze Factuur aan jou worden vermeld.
 • Wij sturen je twee keer per maand een Factuur, waarop wordt aangegeven wat we aan je verschuldigd zijn voor Uitgevoerde Boekingen en wat jij ons verschuldigd bent (bv. de Commissie, Administratiekosten, eventuele Opstartkosten etc.) en het daaruit voortvloeiende saldo (of jij ons geld verschuldigd bent, wij aan jou of dat het saldo nul is).
 • Als wij jou geld verschuldigd zijn, betalen wij dit binnen 3-5 Werkdagen na de datum van de Factuur op je rekening.
 • Als je ons geld verschuldigd bent, zullen wij betaling van de Factuur namens jou in gang zetten in overeenstemming met de autorisatie die je ons hebt gegeven door akkoord te gaan met deze Overeenkomst en het verstrekken van je gegevens in Connect. Als geen toestemming is gegeven om terugkerende betalingen te innen vragen wij je om ons binnen 14 dagen na de datum van de Factuur te betalen.
 • Als het saldo nul is, verklaren we op de Factuur dat er niets meer betaald hoeft te worden.

Als het lastig voor je is om het uitstaande saldo binnen de vastgestelde termijn te betalen, contacteer ons dan zo spoedig mogelijk. Wij maken je er op attent dat de Opstartkosten niet kunnen worden terugbetaald.

 • Om te verzekeren dat alle betalingen worden verwerkt op een veilige manier en in overeenstemming met betalings-regelgeving, worden betalingsverwerkingsdiensten voor Partners uitgevoerd door Stripe en zijn deze onderworpen aan de Stripe connected account overeenkomst, met inbegrip van de Stripe dienstverleningsvoorwaarden (samen: de "Stripe Dienstverleningsovereenkomst""). Door akkoord te gaan met deze Partnervoorwaarden en door het gebruik van de Treatwell Diensten voort te zetten, gaat Partner ermee akkoord gebonden te zijn aan de Stripe Dienstverleningsovereenkomst, zoals van tijd tot tijd kan worden aangepast door Stripe. Afhankelijk van het akkoord op de Stripe Dienstverleningsovereenkomst en het ontvangen van goedkeuring van Stripe om een Stripe Connected Account te worden, zijn er aanvullende voorwaarden waaraan de Partner moet voldoen om Treatwell de Stripe Diensten in te doen schakelen. Deze zijn uiteengezet in artikel 10 van de Partnervoorwaarden.
 • Of een Treatwell Boeking wordt beschouwd als een Nieuwe Boeking of als een Volgende Boeking (en dus of Commissie of Administratiekosten moeten worden betaald) hangt af van de vraag wanneer een Klant voor het laatst een Succesvolle Afspraak (zie definitie hieronder) op de Partner locatie heeft afgenomen en of deze Klant nog in het Klantenbestand aanwezig is en zo ja, wanneer die Klant is aangemaakt in het Klantenbestand. Een Klant wordt geïdentificeerd door middel van zijn/haar e-mailadres, of telefoonnummer en voornaam.
 • Nieuwe Boekingen omvatten eveneens Boekingen van Klanten die al meer dan 365 dagen geen Uitgevoerde Boeking hebben gehad op de Partner locatie, en Volgende Boekingen zijn Boekingen van Klanten die in de afgelopen 365 dagen wel een Succesvolle Afspraak hebben gehad. Het is uiterst belangrijk dat je de volledige definities van Nieuwe en Volgende Boekingen goed leest. Deze zijn te vinden in artikel 1 in de Partnervoorwaarden.
 • Widget Boekingen zijn altijd onderhevig aan Administratiekosten (geen Commissie).
 • Je kunt kiezen om onze "point of sale" softwaremodule te ontvangen, die volledig geïntegreerd is met Connect (Treatwell POS Software) en/of een bijkomstige kassa met geïntegreerde kwitantieprinter (Star Micronics mPOP) (Treatwell POS Hardware). Om de Treatwell Software te ontvangen, moet je daar als Partner voor kiezen in de Samenwerkingsovereenkomst of anderszins en aangeven of je de Treatwell POS Hardware wenst te ontvangen. De Vergoeding voor de Treatwell POS Hardware dient van tevoren aan Treatwell voldaan te worden. Het is uiterst belangrijk dat je de volledige voorwaarden leest die van toepassing zijn op Treatwell POS Software en Hardware in artikel 5 van de Partnervoorwaarden alvorens te bestellen.
 • Jij bent verantwoordelijk voor de Partnerdiensten die je aan Klanten in je spa/salon verstrekt en het contract voor die Partnerdiensten wordt gesloten tussen jou en de Klant. Treatwell is tegenover de Klanten op geen enkele wijze aansprakelijk voor de Partnerdiensten die zij van jou ontvangen.
 • Je hebt een aantal verplichtingen richting Treatwell in ruil voor het ontvangen van de Treatwell Diensten. Deze worden gedetailleerd uiteengezet in de Partnervoorwaarden maar enkele belangrijke luiden als volgt:
 • Je gaat ermee akkoord dat je alle toepasselijke Kosten (zoals, maar niet beperkt tot: Opstartkosten, Administratiekosten, Commissie en maandelijkse kosten) aan ons worden betaald en machtigt Treatwell hierbij om betaling van de Inschrijfkosten en enige Factuur namens jou in gang te zetten. Services zijn afhankelijk van verlegging van btw-heffing: btw moet door de ontvanger worden toegevoegd overeenkomstig met artikel 196 van EU-richtlijn 2006/112/EG. Hiervoor is het verplicht dat je je BTW nummer aan ons doorgeeft.
 • Je gaat ermee akkoord dat je Treatwell Klanten of Widget Klanten niet zult uitnodigen Boekingen te doen op een andere manier dan via de Website, de App of Distributiekanalen of Widgets (al naargelang wat van toepassing is). Het op deze manier uitnodigen van Treatwell Klanten kan leiden tot onvermijdelijke extra kosten omdat we ervan uit gaan dat Partner een partnerschap met ons hebben en de Treatwell Diensten in goed vertrouwen gebruiken.
 • Je gaat ermee akkoord dat je de Partnerdiensten zult verwerken en verlenen volgens de allerhoogste voor de branche geldende normen.
 • Jij moet steeds de Partnerdiensten op de Website, App, Partnersite en Widget aanbieden voor een accurate prijs die overeenkomst met de meest concurrerende prijzen op de website van de Partner. Prijzen op je website die verschillen van de prijzen op de Website, App, Partnersite of Widget kunnen een negatieve klantenervaring veroorzaken en zijn in strijd met het Treatwell partnerschap. Dit kan ook leiden tot onvermijdelijke extra kosten. Voor de duidelijkheid: het is de Partner toegestaan om lagere prijzen of speciale aanbiedingen aan te bieden aan een specifieke groep individuen, zowel on- als offline, zoals bijvoorbeeld aan leden van een eigen loyaliteitsprogramma, direct in het salon van de Partner en ook op andere alternatieve online verkoopplatforms en wij leggen geen beperkingen op om dit te doen.
 • Je dient ervoor te zorgen dat je alle vergunningen, toestemmingen, bevoegdheden en verzekeringen hebt die je nodig hebt om de Partnerdiensten te mogen uitvoeren.
 • Je moet ervoor zorgen dat je handelsidentiteit en adres duidelijk zichtbaar zijn voor Klanten met betrekking tot alle Treatwell Diensten die je gebruikt en die zichtbaar zijn voor Klanten.
 • Je dient ervoor te zorgen dat alle Partner Content die op jouw Pagina(s) wordt geplaatst, accuraat, wettelijk en niet misleidend is.
 • Jouw voorwaarden voor het annuleren of verzetten van een afspraak met betrekking tot Widget Boekingen met Vooruitbetaling en Treatwell Boekingen moeten in overeenstemming zijn met onze Boekingsvoorwaarden, zie hier en met artikel 6 van de volledige versie van de Partnervoorwaarden. Klanten dienen met name de mogelijkheid te krijgen om te verzoeken een Treatwell Boeking of Widget Boekingen met Vooruitbetaling tot 1 uur voor het tijdstip van de afspraak te verzetten of te annuleren tot 24 uur voor het tijdstip van de afspraak.
 • Met betrekking tot BOL Widget Boekingen, is Treatwell louter een technologische tussenpersoon zonder als commerciële boekingsagent op te treden. Klanten en partners kunnen BOL Widget Boekingen annuleren tot op het ogenblik van de afspraak en komt er geen overeenkomst tot stand tussen de Klant en de Partner totdat de afspraak plaatsvindt. Bevestigings- en herinneringsmails zullen naar Widget Klanten worden verzonden vanaf Connect in naam van de Partner. De Partner blijft echter steeds verantwoordelijk om de Partner Diensten te verlenen aan de Klant en om alle annuleringen of verplaatsingen rechtstreeks met de Klant of via de Widget zelf te behandelen. Treatwell is verder niet betrokken in het BOL Widget Boeking proces en voorziet enkel en alleen de technologie om BOL Widget Boekingen te faciliteren.
 • Indien we contact met je moeten opnemen over boekingen of voor enige reden gerelateerd aan de Treatwell Diensten, kunnen we dat doen via e-mail, telefoon, SMS of Whatsapp gebruikmakend van de contactinformatie die je ons hebt verstrekt in Connect. Hiervoor kunnen aanvullende kosten in rekening worden gebracht.
 • Noch Treatwell, noch enig bedrijf onder haar controle bieden eigen goederen en diensten aan via Treatwell P2B diensten. Bij het aanbieden van de Treatwell P2B Diensten treedt Treatwell uitsluitend op als marktplaats voor onze Partners in verband met hun Partner diensten.
 • De volgorde waarin de Partners te zien zijn in onze zoekresultaten op de Website en de App hangt af van een aantal factoren. Zie Artikel 16 voor meer informatie.
 • Als je een klacht in wilt dienen over Treatwell of iets anders met ons wilt bespreken, kun je contact met ons opnemenWe helpen je graag:
Contact: webformulier
Post: Treatwell, Nieuwezijds Voorburgwal 120 – 1012 SH Amsterdam, Nederland

Als je een klacht in wilt dienen die specifiek verband houdt met Treatwell P2B Diensten, vind je meer informatie over de klachtenprocedure en gegevens van de bemiddelaar inzake Treatwell P2B Diensten in artikel 9 van de volledige voorwaarden hieronder.

(HIERONDER STAAT DE VOLLEDIGE VERSIE)

Lees alsjeblieft deze Partnervoorwaarden (evenals de Boekingsvoorwaarden) zorgvuldig door voordat je de Treatwell Diensten gaat gebruiken, aangezien deze van toepassing zijn op jouw relatie met Treatwell. Wij raden je aan een kopie van deze Partnervoorwaarden af te drukken voor toekomstig gebruik. Als je niet akkoord gaat met deze Partnervoorwaarden, mag je geen gebruikmaken van de Treatwell Diensten.

 1. Definities
  • Administratiekosten”: is de verwerkingsvergoeding die door de Partner aan Treatwell over Volgende Boekingen en Widget Boekingen moet worden betaald, zoals omschreven in de Samenwerkingsovereenkomst en berekend op basis van het totale bedrag dat door de Klant betaald moet worden voor een Volgende Boeking of Widget Boekingen.
  • App”: de Treatwell marktplaats boekingapplicatie op Android en iOS;
  • Bankkosten”: heeft de betekenis zoals daaraan gegeven is in artikel 12.9;
  • Beveiligingsincident”: heeft de betekenis die daaraan is gegeven in artikel 8.3;
  • "Boeking": elke boeking die door een Klant voor een van de Partnerdiensten, hetzij via de Website of App, Partnersite of de Widget, inclusief, maar niet beperkt tot de Treatwell Boekingen en Widget Boekingen;
  • "Boekingsvoorwaarden" betekent de boekingsvoorwaarden van Treatwell met betrekking tot de producten of diensten van de Partner die op de Website of App worden aangeboden en hier beschikbaar zijn;
  • BOL” betekent betalen op locatie;
  • BOL Widget Boekingen”: een boeking die via de Widget is gemaakt, waarbij er niet online voor de boeking is betaald en de Klant en Partner de mogelijkheid hebben om af te zeggen tot het moment van de afspraak aangezien er geen overeenkomst tot stand is gekomen tussen de Klant en de Partner totdat de afspraak plaatsvindt;
  • BOL Widget Klant”: betekent een Klant die een BOL Widget Boeking maakt;
  • "Commissie": de provisie (+ BTW) die door de Partner aan Treatwell moet worden betaald zoals omschreven in de Samenwerkingsovereenkomst en berekend op basis van het totale bedrag dat betaald moet worden door een Treatwell Klant voor een Treatwell Boeking;
  • Connect": de "Treatwell Connect"-software die uit hoofde van deze Overeenkomst aan de Partner in licentie is gegeven als een van de Treatwell Diensten, die kan bestaan uit de Treatwell POS Software;
  • "Distributiekanalen": betekent elke website van derden of andere media waarmee de Partner Diensten worden aangeboden of geadverteerd aan Klanten of potentiële Klanten via Treatwell P2B Diensten, inclusief platforms van derden, Instagram, Facebook, reverse with Google, Lastminute.com, YouTube, GoogleAdds Google Display networks en aangesloten netwerken (elk van tijd tot tijd en zoals van toepassing)
  • "Dubbele Klant": een Klant van wie het e-mailadres of het telefoonnummer samen met een voornaam overeenkomt met meer dan één Klant in het Klantenbestand;
  • "eCRM-dienst": betekent de e-mail- en mail marketing functie binnen Connect, die van tijd tot tijd als een van de Treatwell Diensten kan worden aangeboden in ruil voor de toepasselijke Vergoedingen;
  • Filiaal”: elke entiteit in verhouding tot Treatwell die van tijd tot tijd rechtstreekse of onrechtstreekse controle uitoefent, wordt gecontroleerd door, of is onder gezamenlijke controle van Treatwell;
  • Foto’s”: heeft de betekenis die daaraan is gegeven in artikel 4.1;
  • "Fotografiedienst": de fotografiedienst die aan Partners kan worden geleverd door Treatwell overeenkomstig de voorwaarden die in artikel 4 van deze Overeenkomst zijn omschreven;
  • Gehuurde Hardware”: heeft de betekenis die daaraan is gegeven in artikel 5.9;
  • General Data Protection Regulation” of “GDPR”: Verordening (EU) 2016/679;
  • "Gevrijwaarde Derde": heeft de betekenis die in artikel 9.8 uiteen is gezet;
  • Gratis Proefperiode”: betekent de beperkte periode waarin een Partner sommige of alle Treatwell Diensten zonder enige Vergoeding (behalve Commissies) kan ontvangen, zoals vastgesteld door Treatwell naar eigen discretie. Bij het aflopen van een Gratis Proefperiode zal de Partner verantwoordelijk zijn voor de Vergoedingen zoals uiteengezet in de Samenwerkingsovereenkomst.
  • "Ingangsdatum": de eerste van de volgende data waarop (a) de Partner begonnen is om Treatwell Diensten te ontvangen, (b) de Partner het hokje aanvinkt waarmee zij deze Overeenkomst in Connect aanvaardt, (c) de dag waarop de Partner zich inschrijf via de Partner inschrijfpagina om de Treatwell Diensten te ontvangen of (d) de Samenwerkingsovereenkomst door de Partner is ondertekend om de aanvaarding van deze Overeenkomst te bevestigen;
  • "Intellectuele Eigendomsrechten": betekent alle intellectuele eigendomsrechten wereldwijd, hetzij nu bestaand of anderszins, hetzij gevestigd of aanstaande, met inbegrip van (maar niet beperkt tot) auteursrecht (met inbegrip van de vertaalrechten), modelrechten, databankrechten, rechten op domeinnamen, geregistreerde modellen, octrooien, handelsmerken, handelsnamen, tekens en andere aanduidingen, mits het voorgaande van een eigendomsrechtelijk karakter is en alle soortgelijke rechten, al dan niet geregistreerd of anderszins (met inbegrip van, zonder beperking, alle verlengingen, terugleveringen, herhalingen en vernieuwingen ervan). Het bovenstaande omvat, met betrekking tot de registreerbare rechten, alle aanvragen die gedaan zijn of rechten om aanvragen te doen met betrekking tot dergelijke rechten;
  • Kennisgeving van Prijsverandering”: betekenis zie artikel 2.4;
  • Klacht” heeft de betekenis zoals vermeld in artikel 9.1;
  • Klant": een persoon die de Partnerdiensten koopt of ontvangt via de Website, App of andere Distributiekanalen, inclusief, maar niet beperkt tot een Treatwell Klant, een Widget Klant of een Partner Klant;
  • Klantenbestand”: de Partner klantendatabase in Connect;
  • Kosten": betekent Commissie en Vergoedingen;
  • "Materiële schending": een schending (inclusief een anticiperende schending) die niet minimaal of triviaal is wat betreft de gevolgen ervan voor Treatwell, waaronder maar niet beperkt tot een schending van artikel 6.1 (betalen van kosten en accepteren van Boekingen), 6.1, 6.2 (alleen afwijzen van Boekingen in uitzonderlijke gevallen), 6.5 (verzekeren van nauwkeurigheid van Partner inhoud), 6.6 (toestemming voor Portfoliofoto’s), 6.10, (Prijspariteit) 6.15 (niet-uitnodigen van Klanten), 6.16 (vermijden van Kosten), 6.17 (betalingsgegevens na gratis proefperiode), 6.18 (vermijden van Kosten aan het eind van de gratis proefperiode), 8.5 (correct gebruik van review platforms), 10 (Klantgegevens), 11.5 (toestemming Partnerinhoud) en 12 (Betalingsvoorwaarden) Bij de beslissing of een schending materieel is of niet, dient geen rekening te worden gehouden met het feit of de schending optreedt door een ongeval, ongeluk, fout of misverstand;
  • "Nieuwe Boeking": houdt de betekenis die in artikel 2.6 uiteen is gezet in;
  • Opstartkosten”: de niet-restitueerbare vergoeding die door Treatwell wordt aangerekend aan de Partner wanneer de Partner zich inschrijft om de Treatwell Diensten te ontvangen, te betalen via de elektronische kaartbetaling of anderszins overeengekomen, zoals uiteengezet in de Samenwerkingsovereenkomst;
  • Overeenkomst” of “Partnervoorwaarden” betekent deze overeenkomst, samen met de Samenwerkingsovereenkomst en/of enige voorwaarden die je per email zijn toegezonden of aan je gepresenteerd op de online Partner inschrijfpagina, waarin gezamenlijk de voorwaarden staan waaronder Treatwell de Treatwell Diensten aan de Partner zal verlenen, en deze overeenkomst wordt van kracht op de Ingangsdatum;
  • P2B” heeft dezelfde betekenis als “Platform to Busines Regulation” zoals hieronder gedefinieerd;
  • Pagina'(s)”: de internetpagina of pagina's en de content van het aan de Partner toegewezen gedeelte van de Website of Distributiekanalen (inclusief de Treatwell-"homepage" van de Partner en elke pagina voor de Partnerdiensten die op de Website worden aangeboden), samen met elke toepasselijke pagina of pagina's en content van de eigen website(s) van de Partner of andere website(s) waarop de Widget wordt gebruikt, met inbegrip van elke Partner Website;
  • Partner”: betekent jij als partner, de salon of spa die een Overeenkomst aangaat met Treatwell op de Ingangsdatum, handelend op eigen titel en namens alle medewerkers en contractspartijen;
  • Partner Content”: alle informatie, documentatie, apparatuur, software, foto’s, domeinnaam (voor zover deze wordt gebruikt om een Partner Website te hosten), de aangepaste look of het thema van de Partner Website of ander materiaal (waaronder de Partnernaam, het logo en eventuele andere merkeigenschappen en Intellectuele Eigendomsrechten begrepen kunnen zijn) die op de Pagina('s) uit hoofde van deze Overeenkomst kunnen worden gepubliceerd;
  • Partner Foto’s”: heeft de betekenis die daaraan wordt gegeven in artikel 6.6;
  • Partner Klant”: een Klant die de Partner Diensten rechtstreeks aankoopt bij de Partner zonder gebruik te maken van de Website, App of Widget hoewel diens gegevens worden bewaard in Connect, hetzij in het Klantenbestand, hetzij door een afspraak in Connect toe te voegen of op een andere wijze;
  • Partner Website”: een aanpasbare website mogelijk gemaakt door Connect en aangeboden als één van de Treatwell Diensten voor een Vergoeding, waarbij een “Nu Boeken”-knop wordt voorzien om Klanten te verbinden met de Widget, en beheerd op een uniek subdomein adres van mytreatwell.be of, naar keuze van Treatwell, op de domeinnaam van de Partner zelf;
  • Partnerdiensten": de spa-, beauty-, haar en/of andere goederen en diensten die de Partner in het kader van haar bedrijf aan Klanten aanbiedt en levert en die door de Partner aan Klanten worden verhandeld door gebruik te maken van de Treatwell Diensten;
  • Platform to Business Regulation” of “P2B” betekent Richtlijn (EU) 2019/1150 en alle wet- en regelgeving ter implementatie daarvan of die daaruit voortvloeit of ter wijziging, vervanging of consolidatie daarvan;
  • Samenwerkingsovereenkomst": de overeenkomst die door Treatwell en de Partner is ondertekend, of alternatief zijn overeengekomen via email en/of via de online Partner inschrijfpagina en waarmee de acceptatie van deze Overeenkomst, de Opstartkosten, de Commissie en alle andere Kosten door beide partijen wordt bevestigd (voor zover van toepassing);
  • Stripe” betekent Stripe Payments Europe Ltd, een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (‘private limited company’) naar het recht van Ierland, en Stripe Payments UK Ltd, een Engelse onderneming, die de Stripe Diensten verlenen aan zowel Treatwell als haar Partners (die ook bekend staan als Stripe Connected Accounts);
  • Stripe Connected Account”: betekent een Partner die heeft ingestemd met de Stripe Dienstverleningsovereenkomst en een goedkeuring van Stripe heeft om Stripe Diensten te ontvangen;
  • Stripe Connected Account Gegevens” betekent de gegevens over Stripe Connected Accounts, activiteit op hun Stripe accounts en hun transacties;
  • Stripe Dienstverleningsovereenkomst”: betekent de Stripe connected account overeenkomst, met inbegrip van de Stripe dienstverleningsvoorwaarden;
  • Stripe Diensten” betekent de betalingsverwerkingsdiensten aangeboden door Stripe aan Treatwell en Stripe Connected Accounts, met inbegrip van diensten die de acceptatie van betalingen van Klanten mogelijk maken, het routeren van geld van en naar Stripe Connected Accounts en de betaling van geld buiten Stripe;
  • Succesvolle Afspraak”: een afspraak in Connect (die via de Website of de App van Treatwell, de Widget, of rechtstreeks bij de Partner is geboekt) waarvoor de Partner met succes de Partnerdiensten aan de Klant heeft verleend;
  • Third Party Platforms”: heeft de betekenis zoals daaraan gegeven is in artikel 9.3;
  • Treatwell”: Treatwell BNL B.V. (p/a Treatwell), een vennootschap geregistreerd in Nederland onder nummer 56870256, met statutaire zetel te Nieuwezijds Voorburgwal 120-126, 1012 SH Amsterdam, Nederland, met btw-nummer NL852340114B01;
  • Treatwell Boeking”: een Boeking gemaakt op de Website of App waarbij de Klant op het moment van de Boeking een tijd en/of datum vastlegt om die Partnerdiensten te ontvangen (ook wanneer de optie 'Betaal op Locatie' wordt gebruikt);
  • Treatwell Diensten”: de voordelen en diensten die een Partner kan ontvangen van Treatwell, zoals omschreven op de online Partner inschrijfpagina, in de Samenwerkingsovereenkomst, elk addendum aan deze Overeenkomst en/of in e-mails tussen Treatwell en de Partner, in ruil voor betaling van de Kosten aan Treatwell (behalve waar een Gratis Proefperiode geldt);
  • "Treatwell Fotograaf": een onafhankelijke fotograaf wiens diensten door Treatwell worden ingehuurd en die van Treatwell opdracht kan krijgen om de Fotografiedienst te verlenen aan een Partner;
  • Treatwell Klant”: een Klant die via de Website of App de Boeking maakt;
  • Treatwell Lookbook” betekent de inventaris van afbeeldingen, inclusief, maar niet beperkt tot Stylist Portfoliofoto’s die weergegeven kunnen worden op de Website, App, Partner Site, Widget, Treatwell’s sociale media pagina’s, en/of de Distributiekanalen en die toegankelijk zijn voor gebruikers ter inspiratie en die van tijd tot tijd Klanten de mogelijkheid kunnen bieden om de Partner diensten die verband houden met de afbeelding, te boeken;
  • Treatwell POS” betekent de Treatwell POS Software en/of Treatwell POS Hardware;
  • Treatwell POS Hardware” betekent de hardware die gepaard gaat met de Treatwell POS Software die kan bestaan uit een kassa met geïntegreerde kwitantieprinter (Star Micronics mPOP), waarvan de details uiteengezet worden in de Samenwerkingsovereenkomst;
  • Treatwell POS Software” betekent de “point of sale” softwaremodule die volledig geïntegreerd is met Connect;
  • Treatwell P2B Diensten” betekent de Treatwell Diensten waarbij Treatwell optreedt als een online tussenpersoon tussen een Partner en Klanten als zodanig onderworpen is aan de P2B Regelgeving. De Treatwell P2B Diensten omvatten de Widget, Partnersites, Website en App via welke de Partner Diensten worden aangeboden door Treatwell namens een Partner aan Klanten, maar geen andere Treatwell Diensten zoals Connect, de Fotografiedienst en Treatwell POS.
  • "Uitgevoerde Boeking": een Boeking waarvoor de Partner met succes de Partnerdiensten aan de Klant heeft verleend;
  • User Generated Content”: heeft de betekenis die daaraan gegeven is in artikel 7.5;
  • "Vergoedingen" betekent de Opstartkosten, Commissies en eventuele andere vergoedingen (+ btw) die door een Partner worden betaald om de Treatwell Diensten te ontvangen zoals uiteengezet in de Samenwerkingsovereenkomst, elk addendum bij deze Overeenkomst, op de online Partner inschrijfpagina en/of e-mails tussen Treatwell en de Partner;
  • Vertrouwelijke Informatie”: heeft de betekenis die daaraan is gegeven in artikel 12.1;
  • Volgende Boeking”: de Treatwell Boeking die niet valt onder de definitie van Nieuwe Boeking zoals gedefinieerd in artikel 2.6.
  • Website” betekent de website op www.treatwell.be;
  • "Werkdag": een andere dag dan een zaterdag, zondag of wettelijke feestdag in België;
  • "Wetgeving inzake gegevensbescherming": de Telecommunicatiewet, de Europese Richtlijnen 95/46 en 2002/58/EU en elke toepasselijke wet- en regelgeving die (één van) deze richtlijnen omzetten of werden gepubliceerd als gevolg hiervan of die deze aanpassen, vervangen, opnieuw uitvoeren of consolideren (inclusief de Algemene Verordening Gegevensbescherming (hierna “GDPR”)) en alle andere toepasselijke wet- en regelgeving die betrekking heeft op de verwerking van persoonsgegevens en privacy en die bestaan in een relevant rechtsgebied;
  • Widget” betekent een website interface in eigendom van Treatwell die via Connect ter beschikking wordt gesteld als één van de Treatwell Diensten, geïntegreerd op elke Partner Website en die de Partner in zijn/haar website en/of sociale mediakana(a)l(en) kan opnemen, waarmee de Klant een Widget Boeking kan plaatsen rechtstreeks met de Partner zelf;
  • Widget Boeking” een Widget Boeking met Vooruitbetaling of een BOL Widget Boeking;
  • Widget Boekingen met Vooruitbetaling” een boeking gemaakt via de Widget waarbij de betaling online plaatsvindt door de Widget Klant aan Treatwell op het moment van de boeking;
  • Widget Boeking met Vooruitbetaling Klant” een Klant die een Widget Boeking met Vooruitbetaling maakt; en
  • Widget Klant” betekent een Widget Boeking met Vooruitbetaling Klant of een BOL Widget Klan.
 2. Treatwell Diensten
  1. In ruil voor betaling door de Partner van de Kosten (en behalve in het geval van een Gratis Proefperiode) en de vervulling door Partner van al haar andere verplichtingen uit hoofde van deze Overeenkomst, zal Treatwell de toepasselijke Treatwell Diensten aan de Partner verstrekken, die (tenzij anders overeengekomen) een persoonlijke, niet-exclusieve, niet-overdraagbare en volledig herroepbare licentie voor het gebruik van Connect omvatten, waarvan de voorwaarden zijn opgenomen in artikel 3.
  2. Treatwell treedt hierbij ten aanzien van alle Widget Boekingen met Vooruitbetaling en Treatwell Boekingen op, en zij wordt hierbij aangewezen als, gemachtigde voor de Partner om deze Boekingen met een Klant af te sluiten en (indien van toepassing) betalingen namens de Partner te innen en te verwerken. Niets hierin voorkomt of beperkt de volledige verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van de Partner voor de levering en verlening van Partnerdiensten aan Klanten. Met betrekking tot BOL Widget Boekingen fungeert Treatwell slechts als technologische tussenpersoon zonder enige rechtstreekse relatie met de Widget Klant met betrekking tot de BOL Widget Boeking.
  3. Als onderdeel van de Treatwell Diensten, kunnen wij contact met Filialen opnemen over Boekingen of vragen over Treatwell en/of Diensten van Filialen. We nemen contact op via e-mail, telefoon, SMS of Whatsapp gebruikmakend van de contactinformatie die aan ons is verstrekt in Connect. Hiervoor kunnen aanvullende kosten in rekening worden gebracht.
  4. Wanneer een Partner ervoor kiest om Treatwell Diensten te gebruiken waar Vergoedingen mee gepaard gaan, en indien zij deze Treatwell Diensten wenst te beëindigen, moet de Partner Treatwell ten minste 30 dagen voor de beëindiging een geschreven opzegging bezorgen en zal deze aansprakelijk blijven om toepasselijke Vergoedingen te betalen tijdens de duur van de opzegperiode.
  5. Treatwell kan naar eigen goeddunken het bedrag van Vergoedingen en/of het percentage van de Commissie te allen tijde wijzigen met inachtneming van een termijn van 30 dagen voor de kennisgeving aan de Partner (een "Kennisgeving Prijswijziging"). Het voortgezette gebruik van de Treatwell Diensten na ontvangst van een dergelijke Kennisgeving Prijswijziging door Partner zal als aanvaarding van de nieuwe Vergoedingen en/of het percentage van de Commissie worden beschouwd.
  6. Of een Treatwell Boeking wordt beschouwd als een Nieuwe of als een Volgende Boeking (en of dus Commissie of Administratiekosten moeten worden geheven) hangt af van de vraag wanneer een Klant voor het laatst een Succesvolle Afspraak op de Partner locatie heeft gehad en of deze Klant in het Klantenbestand aanwezig is en zo ja, wanneer die is aangemaakt. Een Klant wordt geïdentificeerd door middel van (1) zijn/haar e-mailadres; of (2) telefoonnummer samen met zijn of haar voornaam. Widget Boekingen met Vooruitbetaling zijn altijd onderhevig aan Administratiekosten, geen Commissie.
  7. Een Treatwell Boeking zal als een Nieuwe Boeking worden beschouwd als de Klant:
   1. helemaal niet bestaat in het Klantenbestand; of
   2. meer dan 365 dagen geleden is aangemaakt in het Klantenbestand en in de afgelopen 365 dagen op de Partner locatie geen Succesvolle Afspraak heeft gehad; of
   3. minder dan 365 dagen geleden is aangemaakt in het Klantenbestand naar aanleiding van een afspraak die geen, of nog geen Succesvolle Afspraak is geworden.

    In alle andere gevallen wordt een Treatwell Boeking beschouwd als een Volgende Boeking.
  8. In het geval van een Dubbele Klant worden de Klant en de Dubbele Klant samengevoegd en wordt de meest recente Succesvolle Afspraak gebruikt om te bepalen of een Treatwell Boeking een Nieuwe Boeking of een Volgende Boeking is.

   Voor alle duidelijkheid, noch Treatwell, noch enig bedrijf onder haar controle bieden eigen goederen en diensten aan via enige Treatwell P2B Diensten. Treatwell biedt geen en staat derden niet toe namens haar aanvullende goederen of diensten aan te bieden aan Klanten vóór het einde van de afspraak (onafhankelijk of in samenwerking met een Partner of derde). Partners kunnen indien gewenst wel aanvullende goederen en diensten aan Klanten aanbieden zoals de verkoop van shampoo na een kappersafspraak.

  9. Wanneer Treatwell de Partner een Gratis Proefperiode aanbiedt, begrijpt en accepteert de Partner dat deze Partnervoorwaarden volledig van toepassing zijn. De Partner stemt er hierbij mee in om alle toepasselijke Vergoedingen te betalen na afloop van de Gratis Proefperiode en zijn bankgegevens aan Treatwell te verstrekken via Connect vóór het einde van de Gratis Proefperiode. Als de Partner nalaat zijn bankgegevens aan Treatwell te verstrekken in overeenstemming met dit artikel 2.9, begrijpt en aanvaardt de Partner dat Treatwell de levering van sommige of alle Treatwell Diensten met onmiddellijke ingang en zonder nadere kennisgeving zal staken. Treatwell kan naar eigen discretie sommige of alle Treatwell Diensten herstellen nadat de Partner de betalingsgegevens aan Treatwell heeft verstrekt. Treatwell is op geen enkele wijze aansprakelijk jegens de Partner voor de onmiddellijke beëindiging van de Treatwell Diensten, in overeenstemming met artikel 3.7 en onder voorbehoud van artikel 13.2.
 3. LICENTIE CONNECT, TREATWELL POS, WIDGET EN PARTNERWEBSITE - DIENSTEN EN TOEGANG TOT GEGEVENS
  1. Op voorwaarde dat de toepasselijke Kosten worden betaald, kan de Partner Connect, de Widget, Treatwell POS en/of de Partner Website uitsluitend gebruiken om voor of namens zichzelf Boekingen of Partnerdiensten te verwerken.
  2. Het gebruik van Connect, de Widget, Treatwell POS en/of de Partner Website door de Partner is uitsluitend voor risico van de Partner. De dienst wordt geleverd op een "zoals hij is"- en "zoals beschikbaar"-basis.
  3. Technische ondersteuning wordt primair per e-mail verstrekt en is een voordeel maar geen recht voor de Partner.
  4. De Partner begrijpt en accepteert dat:
   1. Treatwell gebruikmaakt van externe leveranciers en hostingpartners voor de levering van de hardware, software, netwerken, opslag en aanverwante technologie die vereist is om Connect, Treatwell POS, de Widget en de Partner Website uit te voeren;
   2. Treatwell beheerderstoegang heeft tot alle onderdelen van Connect, inclusief die onderdelen die specifiek op maat zijn gemaakt voor de Partner;
   3. Treatwell het gebruik van Connect door de Partner, haar werknemers en contractspartijenzal tracken aan de hand van tools van derden, zoals Google Analytics en Snowplow. Het tracken zal betrekking hebben op elke aparte interactie van de gebruiker en de technische details van de browser en het apparaat dat wordt gebruikt, met inbegrip van, maar niet beperkt tot (a) het aanmaken van afspraken, (b) wijzigen van gebruikers, en (c) het bekijken van de kalender. Deze tracking zal Treatwell toelaten om Connect verder te ontwikkelen en te verbeteren. De Partner heeft geen toegang tot en recht op deze gegevens, en de Partner kan zich niet afmelden voor deze tracking. De Partner is verantwoordelijk om haar werknemers en contractspartijen te verwittigen dat dergelijke tracking zal plaatsvinden. Verwijzingen naar de tracking zijn inbegrepen in Treatwell’s Privacy en Cookie Policy hier, waarvan de werknemers en contractspartijen van de Partner op de hoogte moeten worden gebracht; en
   4. De Widget en de Partner Website zijn “Powered by Treatwell”, bevatten Treatwell branding inclusief logo’s, merken en afbeeldingen en bieden WidgetKlanten de mogelijkheid om toestemming te geven om marketing e-mails te ontvangen van de Partner en van Treatwell.)
   5. Treatwell heeft en heeft recht op volledige toegang tot alle gegevens die direct door de Partners en/of Klanten worden verstrekt of die gegenereerd worden via het gebruik van Partners en/of Klanten van de Treatwell P2B Diensten (“Treatwell toegang”), inclusief, maar niet beperkt tot:
    1. Partnerinhoud;
    2. alle gegevens in verband met accounts van de Partner en gebruik van de Treatwell diensten;
    3. gegevens van de Klantenaccounts, gebruiker gegenereerde inhoud en gegevens over het gebruik door Klanten van de Partner Diensten;
    4. alle geassocieerde metagegevens, bijvoorbeeld datum/tijdstip van login van Partner en klant; en
    5. persoonsgegevens van klanten en Partners zoals meer gedetailleerd beschreven in artikel 10 en in ons privacy & cookiebeleid.
   6. Treatwell behoudt Treatwell Toegang na beëindiging van deze Overeenkomst gedurende de bewaartermijn die wettelijk is vereist en conform de beleidsregels van Treatwell inzake bewaartermijnen.
   7. Een Partner heeft toegang tot zijn account gerelateerde gegevens en Klantgegevens, inclusief contactgegevens van de Klant, door in te loggen op zijn Connect account, dit kan rapporten omvatten met geaggregeerde informatie over de Partner, zijn werknemers en Klanten van de Partner. Partners hebben echter geen toegang tot Treatwell of Widget klantenlocaties, straatadressen of andere locatiegegevens die gedeeld kunnen worden door de Treatwell en/of Widget klant met Treatwell. Bij beëindiging van hun Treatwell accountkunnen Partners hun Klanten database exporteren voordat de beëindiging in werking treedt. Voor de duidelijkheid, Partner mogen geen gebruiker gegenereerde inhoud exporteren en hebben hier geen recht op.
   8. Partners hebben geen toegang tot gegevens die verstrekt of gegenereerd zijn via de verstrekking van de Treatwell diensten aan alle Treatwell Partners als geheel en/of alle Klanten als geheel (of een deel daarvan), in geaggregeerde vorm of anderszins. Treatwell streeft er echter naar algemene trends op landelijk/regionaal niveau te delen via nieuwsbrieven aan de Partners die toestemming hebben gegeven voor ontvangt van Treatwell marketing (bijvoorbeeld over hoe vaak Klanten als geheel terugkomen, hoe lang ze op de Website surfen, etc.).
   9. Bepaalde derden kunnen van tijd tot tijd toegang hebben tot gegevens van Klanten en Partners die verstrekt worden voor het gebruik van Treatwell P2B Diensten of gegenereerd zijn via verstrekking, maar deze gegevens worden alleen met derden gedeeld als dit nodig is voor de correcte verstrekking van de Treatwell P2B diensten. Voor informatie over andere derden waarmee derden worden gedeeld, zie het Privacy & cookiebeleid. klanten kunnen bepaalde categorieën cookies weigeren conform het Privacy & cookiebeleid en het Cookie Preference Centre Cookie instellingen in footer.
  5. De Partner mag niet:
   1. het geheel of enig onderdeel van Connect, Treatwell POS, de Widget of de Partner Website reproduceren, dupliceren, kopiëren, verkopen, wederverkopen of exploiteren;
   2. toelaten dat een derde (inclusief groepsmaatschappijen van de Partner) gebruikmaakt van of toegang zoekt tot Connect (inclusief Treatwell POS) zonder de uitdrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Treatwell (welke kan worden geweigerd of verleend op die voorwaarden die Treatwell naar haar eigen goeddunken kan bepalen);
   3. ongevraagd e-mails, SMS of elke andere elektronische vormen van marketing versturen naar Klanten via Connect (of een andere wijze); of
   4. enige Connect of Treatwell POS login-gegevens openbaren, delen of verkopen.
  6. Treatwell garandeert niet:
   1. dat Connect, Treatwell POS, de Widget en/of de Partner Website voldoet aan de specifieke eisen van de Partner;
   2. dat Connect, Treatwell POS, de Widget en/of de Partner Website ononderbroken, tijdig, beveiligd of foutvrij zal zijn;
   3. dat alle informatie of resultaten die kunnen worden verkregen door het gebruik van Connect, Treatwell POS, de Widget en/of de Partner Website nauwkeurig of betrouwbaar zijn;
   4. dat de kwaliteit van producten, diensten, informatie of ander materiaal dat door de Partner via Connect, Treatwell POS, de Widget en/of de Partner Website wordt gekocht of verkregen, aan de eisen of verwachtingen van de Partner voldoet; of
   5. dat eventuele fouten in Connect, Treatwell POS, de Widget en/of de Partner Website worden gecorrigeerd.
  7. De Partner begrijpt uitdrukkelijk en gaat er expliciet mee akkoord dat Treatwell, onder voorbehoud van artikel 13.2, met betrekking tot haar gebruik van Connect, Treatwell POS, de Widget en/of de Partner Website, gedurende een Gratis Proefperiode of anderszins, niet aansprakelijk is voor verlies van inkomsten of winsten, verlies van contracten, verlies van goodwill, verlies van data of andere immateriële verliezen of indirecte verliezen of gevolgschade of schade (zelfs als Treatwell door de Partner op de hoogte is gebracht van de mogelijkheid van een dergelijk verlies of een dergelijke schade) als gevolg van:
   1. het gebruik van Connect, Treatwell POS, de Widget en/of de Partner Website door Partner of het onvermogen van Partner om Connect, de Widget en/of de Partner Website te gebruiken;
   2. het staken door Treatwell van de Treatwell Diensten na het verstrijken van de Gratis Proefperiode;
   3. onbevoegde toegang tot of wijziging van de transmissies of gegevens van de Partner;
   4. verklaringen of gedragingen van een derde op Connect, Treatwell POS, de Widget en/of de Partner Website; of
   5. alle andere zaken met betrekking tot Connect, Treatwell POS, de Widget en/of de Partner Website.
  8. Treatwell zal de Partner een gebruikersaccount en paswoord geven waarmee de Partner toegang heeft tot Connect en/of Treatwell POS. De Partner zal de gegevens en het paswoord van dit gebruikersaccount vertrouwelijk houden en veilig bewaren en zal deze enkel openbaren ten aanzien van personen die noodzakelijk toegang hebben tot Connect en/of Treatwell POS en die zich bewust zijn van de verplichtingen van de Partner om deze veilig te bewaren. De Partner zal Treatwell onmiddellijk verwittigen van elke verdachte veiligheidsbreuk of oneigenlijk gebruik, inclusief elk gebruik in strijd met deze Overeenkomst, Treatwell’s onredelijke instructies die van tijd tot tijd worden gegeven en/of het toepasbaar recht.
 4. Fotografiedienst - Voor alle duidelijkheid, dit is geen Treatwell P2B dienst en valt derhalve niet onder de P2B Regelgeving

  Treatwell kan naar eigen goeddunken de Fotografiedienst aan Partners onder licentie aanbieden voor een overeengekomen vergoeding, ofwel inbegrepen in de Opstartkosten of als een aparte extra vergoeding. In het geval dat Treatwell de Fotografiedienst aan een Partner verstrekt, gelden de volgende aanvullende voorwaarden:

  1. Er worden geen garanties gegeven met betrekking tot de kwaliteit van de foto's die genomen worden door de Treatwell Fotograaf (de "Foto's") en/of de inhoud en de lay-out ervan. Het is de verantwoordelijkheid van de Partner om ervoor te zorgen dat alle personen die gefotografeerd moeten worden (indien van toepassing) aanwezig zijn op de afspraak bij de Treatwell Fotograaf, om te verzekeren dat alle nodige toestemmingen om te worden gefotografeerd werden verkregen van diegene die op de Foto’s verschijnen, en met de Treatwell Fotograaf overeen te komen dat de opzet en inhoud van de foto's naar tevredenheid van de Partner zijn.
  2. De Partner mag de Foto's uitsluitend gebruiken en publiceren op de volgende media: op de Website, App, Partnersite, Widget en de Distributiekanalen. Indien de Partner de Foto’s op de eigen website en/of op sociale media pagina’s wil gebruiken, dan moet de Widget worden geïnstalleerd. Voor alle duidelijkheid, de Foto's mogen niet worden gebruikt op een andere online marktplaats waarop de Partner adverteert met de Partnerdiensten. Een beperkte hoeveelheid bijsnijden is aanvaardbaar, maar er is geen andere bewerking van de Foto's toegestaan en het is strikt verboden voor Partners om de copyright-notificaties van Treatwell uit de foto's te verwijderen.
  3. De Partner erkent hierbij en komt hierbij overeen dat de Foto's worden gebruikt onder een niet-exclusieve en niet-overdraagbare licentie die automatisch wordt beëindigd als de Partner het Treatwell-platform verlaat. Met uitzondering van de rechten onder die licentie heeft de Partner geen Intellectuele Eigendomsrechten op de Foto's. Alle Intellectuele Eigendomsrechten op de Foto's zullen de eigendom van Treatwell zijn. Voor alle duidelijkheid, Treatwell mag de Foto’s gebruiken in elk van haar advertentie- en/of marketingcampagnes, op de Website, App, Distributiekanalen en zijn eigen en social media accounts en voor elke ander doel dat zij geschikt acht.
  4. De Partner mag de Foto's niet afdrukken, verspreiden, gebruiken, publiceren, exploiteren, bewerken, opslaan, wijzigen of op andere wijze omgaan met de Foto's, behoudens in overeenstemming met artikel 4.2 van deze Overeenkomst of met de voorafgaande schriftelijke toestemming van Treatwell, die Treatwell naar eigen goeddunken kan geven en waaraan verdere Vergoedingen verbonden kunnen zijn.
 5. TREATWELL POS - Voor alle duidelijkheid, dit is geen Treatwell P2B dienst en valt derhalve niet onder de P2B Regelgeving

  Dit artikel 5 is uitsluitend van toepassing op Partners die Treatwell POS besteld hebben in de Samenwerkingsovereenkomst of anderszins.

  1. Een van de diensten die Treatwell de Partners aanbiedt, is het gebruik van de Treatwell POS Software en/of Treatwell POS Hardware waarvan de nadere informatie verstrekt wordt in de Samenwerkingsovereenkomst (of zoals elders overeengekomen tussen de Partner en Treatwell) en die anders kunnen luiden dan zoals uiteengezet in deze Overeenkomst. Treatwell POS Software en Treatwell POS Hardware zullen tezamen aangeduid worden als “Treatwell POS”.
  2. De Vergoeding voor de Treatwell POS Hardware dient vooruit door de Partner aan Treatwell voldaan te worden.
  3. Het valt onder de verantwoordelijkheid van de Partner om vertrouwd te raken met de functies van Treatwell POS en de geschiktheid daarvan af te stemmen op de bedrijfsvoering van de Partner. Treatwell biedt geen waarborgen wat betreft de bruikbaarheid van de Treatwell POS Software of de Treatwell POS Hardware, noch voor de bruikbaarheid daarvan tezamen. Als de Partner de Treatwell POS Software zonder de Treatwell POS Hardware aanschaft, kan Treatwell geen ondersteuning bieden voor de integratie of de installatie van de Treatwell POS Software met hardware van derde partijen.
  4. De Partner is verantwoordelijk voor zijn eigen bedrijfsvoering en dus ook voor wettelijke verplichtingen met betrekking tot zijn bedrijfsvoering, inclusief maar niet beperkt tot alle belasting- en sociale zekerheid aangifte en betalingen krachtens de toepasselijke wet.

   Levering van de Treatwell POS Hardware

  5. De Treatwell POS Hardware wordt geleverd op het door de Partner in de Samenwerkingsovereenkomst of anderszins per e-mail opgegeven leveringsadres. Treatwell levert de Treatwell POS Hardware binnen 14 dagen vanaf de volledige ontvangst van de Vergoeding. Deze leveringsperiode kan verlengd worden in geval van omstandigheden die buiten de macht vallen van Treatwell, inclusief maar niet beperkt tot arbeidsconflicten, ziekteverzuim onder de medewerkers, toeleveringsproblemen of overmacht.
  6. Tijdens de overhandiging van de Treatwell POS Hardware aan de transportonderneming wordt Treatwell ontheven van haar verplichtingen jegens de Partner met betrekking tot de levering en gaan de risico’s op beschadiging of onjuiste levering over op de Partner vanaf de plaats van verzending. Dit geldt ongeacht de plaats waar de Treatwell POS Hardware geleverd wordt en/of wie de leveringskosten betaalt.

   Defecten van de Treatwell POS Hardware

  7. Behoudens andersluidende bepalingen in deze Overeenkomst zijn in geval van defecten van de Treatwell POS Hardware op de Partner de wettelijke rechten van toepassing. Treatwell kan niet aansprakelijk gesteld worden voor openbare verklaringen van de fabrikant of andere derde partijen (bijv. reclameclaims).
  8. De Partner kan uitsluitend vorderingen instellen wegens defecten als hij zijn wettelijke voorschriften inzake inspectie en kennisgeving heeft nageleefd en hij de aanwijzingen van Treatwell voor het oplossen van problemen met betrekking tot de Treatwell POS Hardware nauwgezet opgevolgd heeft. Indien tijdens de inspectie of later een fout vastgesteld wordt, dient dit onverwijld schriftelijke ter kennis gesteld te worden van Treatwell en uiterlijk binnen twee weken vanaf de ontdekking van het defect. Onverminderd hogergenoemde plicht tot inspectie en kennisgeving, dient de Partner binnen twee weken vanaf de levering melding te maken van zichtbare gebreken. Treatwell kan niet aansprakelijk gesteld worden als de Partner niet overgaat tot een deugdelijke inspectie en/of deugdelijke kennisgeving van het defect. Treatwell zal een verpakkingsetiket verstrekken voor de verzending van de Treatwell POS Hardware naar Treatwell voor onderzoek.
  9. De Partner krijgt de mogelijkheid om tijdelijk Treatwell POS Hardware te huren (“Huur-Hardware”) tijdens de inspectie van de Treatwell POS Hardware, die toegezonden wordt binnen drie werkdagen na de melding van het defect, mits er Huur-Hardware beschikbaar is. Treatwell brengt de Partner een ruilvergoeding in rekening van €99.00 (exclusief BTW) voor de Huur-Hardware. Treatwell betaalt de ruilvergoeding volledig terug aan de Partner als de Treatwell POS Hardware een defect vertoont waar Treatwell aansprakelijk voor is. In alle andere gevallen wordt de ruilvergoeding niet terugbetaald. Als tegenprestatie dient de Partner de Huur-Hardware onmiddellijk terug te zenden naar Treatwell nadat zij alle defecten verholpen heeft of bevestigd heeft dat er geen defecten bestaan waar Treatwell aansprakelijk voor is.
  10. Als er defecten gevonden worden in de Treatwell POS Hardware waar zij aansprakelijk voor is, kan Treatwell naar eigen keuze besluiten om het defect in de bestaande Treatwell POS Hardware te verhelpen of vervangende Treatwell POS Hardware verstrekken. De reparatie omvat geen demontage van het defecte onderdeel, noch de hermontage daarvan als Treatwell oorspronkelijk niet verplicht was om dit te installeren. Treatwell dient altijd een redelijke termijn en gelegenheid toegekend te krijgen om defecten te verhelpen.
  11. Indien een defect vastgesteld wordt, zijn alle uitgaven voor tests en reparatie, met name transport-, verzend-, arbeids- en materiaalkosten (met uitzondering van de demontage- en montagekosten) voor rekening van Treatwell. Zo niet kan Treatwell vragen om terugbetaling van de kosten (in het bijzonder de test- en transportkosten en kosten van vervangingsonderdelen) door de Partner, tenzij het gebrek aan een defect niet herkenbaar was voor de Partner. Zelfs als er een defect bestaat, heeft de Partner uitsluitend recht op vergoeding en/of terugbetaling van vruchteloze uitgaven overeenkomstig artikel 13 van deze Overeenkomst, met uitsluiting van alle andere vorderingen.
  12. Er kan geen aanspraak gemaakt worden op gebreken wanneer er slechts onbelangrijke afwijkingen bestaan van de overeengekomen kwaliteit, wanneer de bruikbaarheid slechts gering aangetast is, in geval van normale slijtage of schade na de verzending door verkeerde of onachtzame hantering, overmatig gebruik of door invloeden van buitenaf die niet in de overeenkomst voorzien zijn. In geval van onderhoudswerkzaamheden of veranderingen door de Partner of een derde partij kan geen aanspraak gemaakt worden op defecten met betrekking tot genoemde werkzaamheden of veranderingen of de gevolgen daarvan.
  13. In geval het herstel mislukt kan de Partner, onverminderd aanspraak op vergoeding, de Samenwerkingsovereenkomst opzeggen en de ontvangst van de Treatwell POS Hardware en de betaling van de bijbehorende vergoeding beëindigen. Het herstel wordt als mislukt beschouwd wanneer twee vervangende leveringen eveneens defect gebleken zijn of als de rectificatie of reparatie tweemaal vruchteloos is gebleken.
  14. Vorderingen wegens defecten verjaren na 12 maanden na de levering van de Treatwell POS Hardware op het leveringsadres van de Partner. Deze bepaling is niet van toepassing als wettelijk een langere termijn voorgeschreven is.

   Back-up van Treatwell POS Data

  15. Wanneer gebruik gemaakt wordt van Treatwell POS, is de Partner verantwoordelijk voor de regelmatige (d.w.z. dagelijkse) back-up van de gegevens. Ondanks de regelmatige back-up van de gegevens kan Treatwell de volledige back-up van alle in Treatwell POS ingevoerde gegevens niet waarborgen. Treatwell kan met name niet aansprakelijk gesteld worden voor verliezen die voortvloeien uit het verzuim van de Partner om een back-up te maken van zijn gegevens. De Partner is derhalve verantwoordelijk voor het nemen van preventieve maatregelen voor het geval Treatwell POS mocht uitvallen. Treatwell kan niet de ononderbroken beschikbaarheid van Treatwell POS waarborgen. Treatwell kan niet aansprakelijk gesteld worden voor verliezen, met name winstderving, die voort mochten vloeien uit het feit dat de Partner niet de nodige stappen ondernomen heeft om zijn bedrijfsvoering voort te zetten in geval van een tijdelijke uitval van Treatwell POS.
 6. Verplichtingen van Partner
  1. Als tegenprestatie voor de Treatwell Diensten gaat de Partner ermee akkoord alle toepasselijke Kosten aan Treatwell te betalen en alle Boekingen te accepteren en de Partnerdiensten te verwerken en te leveren in overeenstemming met de hoogste normen in de bedrijfstak en in overeenstemming met de specifieke voorwaarden die zijn vastgelegd in deze Overeenkomst in het algemeen, en met name in dit artikel 6. Een schending van dit artikel 6.1 zal een Materiële Schending van deze Overeenkomst zijn.
  2. De Partner dient alle Boekingen te accepteren en mag alleen in uitzonderlijke omstandigheden weigeren om ze te accepteren, anders wordt de Partner geacht een Materiële Schending te begaan en kan zij de haar verschuldigde betalingen in verband met deze Overeenkomst verbeuren.
  3. De Partner is verplicht om met betrekking tot Widget Boekingen met Vooruitbetaling en Treatwell Boekingen te voldoen aan het annulerings- en verzettingsbeleid dat in artikel 5 van de Boekingsvoorwaarden is omschreven. Deze kunnen volledig bekeken worden op Boekingsvoorwaarden. Samengevat:
   1. Treatwell en/of de Partner biedt een terugbetaling bij Treatwell Boekingen en Widget Boekingen met Vooruitbetaling die worden geannuleerd (of niet kunnen worden verzet), op voorwaarde dat de betreffende afspraak niet in de volgende periode van 24 uur plaatsvindt.
   2. Indien een Klant de datum en/of tijd van een Widget Boeking met Vooruitbetaling of een Treatwell Boeking wenst te wijzigen en de Klant voldoet aan de voorwaarde dat zij hiervoor ten minste 1 uur vóór de tijd van de afspraak contact met de Partner of Treatwell opneemt of via de Website of App, dan dient de Partner te trachten de Klant een geschikte alternatieve boekingstijd en/of -datum te bieden. In het geval dat een Partner niet in staat of bereid is te voldoen aan een Treatwell Boeking of een Widget Boeking met Vooruitbetaling van een Klant die een dergelijke wijziging aanvraagt in overeenstemming met dit artikel 6.3,
   3. kan de Klant ervoor kiezen om de Boeking door te laten gaan of te annuleren in lijn met artikel 6.3(b), hetgeen betekent dat:
    1. als er nog minimaal 24 uur voor de afspraak zit Treatwell alsdan de Treatwell Boeking of een Widget Boeking met Vooruitbetaling als geannuleerd door de Klant zal beschouwen en de Klant het volledige bedrag terugbetalen; of
    2. als er nog minder dan 24 uur zit tot de afspraak, Treatwell alsdan de Treatwell Boeking of een Widget Boeking met Vooruitbetaling als geannuleerd door de Klant zal beschouwen, maar de Klant geen bedrag terugbetalen.
   4. Als een Partner de datum en/of tijd van een Treatwell Boeking of een Widget Boeking met Vooruitbetaling wilt veranderen, en indien de Klant niet in staat of bereid is een dergelijke wijziging te accepteren, zal Treatwell de Treatwell Boeking of een Widget Boeking met Vooruitbetaling als geannuleerd door de Partner beschouwen en het volledige bedrag terugbetalen aan de Klant. Indien Treatwell het echter redelijk acht om dit te doen gelet op de omstandigheden, kan Treatwell, geheel naar eigen goeddunken van Treatwell, nog steeds van de Partner verlangen dat zij het toepasselijke bedrag van de Commissie en/of de Administratiekosten betaalt dat de Partner verschuldigd zou zijn geweest voor de Treatwell Boeking of een Widget Boeking met Vooruitbetaling.
  4. Met betrekking tot BOL Widget Boekingen, treedt Treatwell slechts op als technologische tussenpersoon en handelt zij niet als commerciële boekingagent. Klanten en Partners kunnen BOL Widget Boekingen annuleren tot op het ogenblik van de afspraak en wordt er geen contact gecreëerd tussen de Klant en de Partner tot op het ogenblik dat de afspraak plaatsvindt. De Partner zelf blijft echter verantwoordelijk voor het verlenen van Partner Diensten aan de Klant en om mogelijke annuleringen of verplaatsingen rechtstreeks af te handelen met de Klant. Treatwell heeft geen enkele verdere betrokkenheid in het BOL Widget Boekingen proces en voorziet enkel en alleen de technologie om BOL Widget Boekingen te faciliteren. De Partner kan in Connect selecteren welke Klanten de optie zullen krijgen om toestemming te geven (“opt-in”) voor marketing e-mails van de Partner of van de Partner en van Treatwell.
  5. De Partner dient ervoor te zorgen dat alle Partner Content (vooral omschrijvingen en prijzen van de Partnerdiensten) die zij publiceert of voor publicatie op de Pagina('s) aan Treatwell verstrekt, nauwkeurig, correct en niet misleidend is. Dit betreft uitsluitend het tonen van prijzen als kortingen of actieprijs wanneer de betreffende Partnerdiensten normaal gesproken tegen een hoger bedrag dan het kortingsbedrag worden aangeboden voor een gelimiteerde periode. Elke schending van dit artikel 6.5 is een Materiële Schending van deze Overeenkomst.
  6. De Partner zal er voor zorgdragen dat:
   1. bij het uploaden van Partner Content, bestaande uit foto’s gemaakt door een werknemer of contractspartij (“Partner Foto’s”), de Partner haar medewerkers en contractspartijen alleen Partner Foto’s uploaden waarvan zij de exclusief auteursrechthebbende is en/of toestemming heeft om de Partner Foto’s te publiceren op alle platforms, om ongeacht welke reden, inclusief, maar niet beperkt tot marketing, advertising, commerciële een/of editoriale doeleinden, wereldwijd en voor onbepaalde tijd, inclusief maar niet beperkt tot op de Partner’s eigen website en sociale mediakanalen, Partner Site, Widget, Treatwell’s Website, de App, Treatwell Lookbook en alle Distributiekanalen. .
   2. de medewerkers en contractspartijen van Partner de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming hebben verkregen van alle personen die zijn afgebeeld in de Partner Foto’s om de Partner Foto’s te gebruiken op de wijze zoals omschreven onder (a); en
   3. de Partner Foto’s op geen enkele wijze enige vorm van naakt, obsceniteit of andere inhoud bevatten die mogelijkerwijs aanstootgevend, beledigend of alarmerend is dan wel seksueel getinte of illegale inhoud betreft en/of geweld of haat promoot.
  7. Indien Treatwell op enig moment het vermoeden heeft dat de Partner Foto’s zijn geüpload zonder dat daarvoor de benodigde rechten of toestemming is verkregen – zoals bedoeld in artikel 6.6(a) en (b) hierboven – ofwel, ter beoordeling van Treatwell, de Partner Foto’s op enige wijze ongepast zijn – zoals bedoeld in artikel 6.6 (c) hierboven) – heeft dit te gelden als een Materiële Schending van deze Overeenkomst op grond waarvan Treatwell gerechtigd is om de Partner Foto’s direct te verwijderen, onverminderd het recht van Treatwell om andere gevolgen te verbinden aan deze Materiële Schending.
  8. De Partner is verantwoordelijk voor en stemt ermee in om te voldoen aan alle wettelijke verplichtingen tot informatieverstrekking, inclusief maar niet beperkt tot de verplichting om de Pagina’s te maken, onderhouden en te voorzien van de wettelijk vereiste informatie.
  9. De Partner erkent en accepteert dat haar Pagina(s) op de Website en de App geen enkele contactgegevens, rechtstreekse verwijzingen of links naar de Partner pagina of haar website, app, platform, tool of andere of naar websites, platforms, tools of andere van derden.
  10. De Partner moet ervoor zorgen dat zijn handelsidentiteit en adres duidelijk zichtbaar zijn voor de klanten met betrekking tot alle door hem gebruikte Treatwell Diensten.
  11. De Partner moet onder alle omstandigheden de Partnerdiensten op de Website en App aanbieden voor een accurate prijs die conformeert met de meest concurrerende prijzen op de website van de Partner. Indien een Klant bewijs levert dat er op de website van de Partner voor de Partner Diensten die via de Website of App of Widget worden geleverd een voordeliger prijs wordt aangeboden, dan behoudt Treatwell zich het recht voor om de Klant te compenseren voor dit verschil en om het bedrag zoals aan Partner zou worden betaald voor deze Partnerdiensten op deze wijze aan te passen. . Prijzen op een Partner website die verschillen van de prijzen op de Website, App of Widget kunnen een negatieve klantervaring veroorzaken en zijn in strijd met het Treatwell partnerschap. Dit kan ook leiden tot onvermijdelijke extra kosten. Voor de duidelijkheid: het is de Partner toegestaan om lagere prijzen of speciale aanbiedingen aan te bieden aan een specifieke groep individuen, zowel on- als offline, zoals bijvoorbeeld aan leden van haar eigen loyaliteitsprogramma, direct in het salon van de Partner en ook op andere alternatieve online verkoop platforms. Een inbreuk op dit artikel 6.10 zal als Materiële Schending van deze Overeenkomst worden beschouwd.
  12. De Partner moet verzekeren dat het de toestemming heeft verkregen van elk van haar werknemers en aangestelden om te worden gepubliceerd op de Website en App ten aanzien van Klanten, inclusief, maar niet beperkt tot details zoals de naam, expertise, contact gegevens, beschikbaarheid, aangeboden diensten en foto’s.
  13. Uitsluitend de Partner is verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat de informatie op Connect over beschikbaarheid wat betreft tijd en datum volledig up-to-date wordt gehouden, zodat potentiële Klanten de juiste beschikbaarheid qua tijd en datum kunnen bekijken tijdens het plaatsen van een Boeking.
  14. Bij Treatwell Boekingen die zijn gedaan met gebruikmaking van de optie "Betaal op Locatie" is de Commissie voor al deze Boekingen verschuldigd, behoudens wanneer de Partner vóór middernacht op de datum van de afspraak een "no show" heeft aangegeven op Connect. Voor alle duidelijkheid, als een "no show" niet vóór middernacht op de datum van de afspraak is aangegeven op Connect, wordt de Treatwell Boeking door Treatwell behandeld als uitgevoerd en is Treatwell gerechtigd om Commissie te ontvangen ten aanzien van die Treatwell Boeking.
  15. De Partner zal Treatwell Klanten of Widget Klanten niet vragen om Boekingen anders te doen dan via de Website, Distributiekanalen of Widget (al naargelang wat van toepassing is). Uitnodigingen kunnen aanleiding zijn voor extra Kosten. Op grond van de Overeenkomst en het partnerschap brengt Treatwell nieuwe Klanten aan bij de Partner. Als een Partner Klant vervolgens uitnodigt om hun Boeking te annuleren en direct rechtstreeks bij de Partner opnieuw te boeken, maakt de Partner misbruik van de Treatwell Diensten zonder daarvoor te betalen, hetgeen economisch en commercieel niet fair is jegens Treatwell.
  16. Wanneer een Klant een Boeking doet en de Partner moedigt de Klant aan om diens Boeking te annuleren en een aparte boeking rechtstreeks bij de Partner te doen, dan is dat een Materiële Schending van deze Overeenkomst door de Partner.
  17. Indien Treatwell redelijke gronden heeft om te vermoeden dat de Partner direct of indirecte pogingen doet of heeft gedaan om te voorkomen dat eventuele Kosten worden betaald, bijvoorbeeld, maar niet beperkt tot, een Uitgevoerde Boeking met de optie 'Betaal op Locatie' onterecht als 'no show' aangeven op Connect, dan is dit een Materiële Schending van deze Overeenkomst die Treatwell het recht geeft om, zonder beperking van andere beschikbare middelen tot rechtsherstel, alle uit hoofde van deze Overeenkomst aan Partner verschuldigde betalingen in te houden en te behouden.
  18. Wanneer de Partner enige Treatwell Diensten ontvangt als onderdeel van een Gratis Proefperiode, dient de Partner Treatwell voorafgaand aan het verstrijken van de Gratis Proefperiode voorzien van volledige betalingsgegevens. Wanneer Partner hierin in gebreke blijft is dit een Materiële schending van deze Overeenkomst.
  19. Wanneer Treatwell redelijke gronden heeft om te vermoeden dat de Partner een directe of indirecte poging heeft gedaan om te voorkomen dat Vergoedingen worden betaald die anders aan het einde van de Gratis Proefperiode verschuldigd zouden zijn, bijvoorbeeld door zich herhaaldelijk in te schrijven en aan te melden voor een Gratis Proefperiode door het gebruik van alternatieve contactgegevens of anderszins, is dit een Materiële schending van deze Overeenkomst die Treatwell het recht geeft om, onverlet enige andere rechten die zij mocht hebben, betalingen aan Partner op grond van deze Overeenkomst in te houden en vast te houden.
 7. Klantenservice en klachten
  1. De Partner zal haar uiterste best doen Partnerdiensten van topkwaliteit te leveren aan alle Klanten en zal alle verkoopvragen, zaken of problemen met betrekking tot Boekingen of potentiële Boekingen, alsmede klachten van Klanten, direct behandelen.
  2. De Partner is rechtstreeks aansprakelijk tegenover de Klant voor alle gevallen waarin niet wordt voldaan aan de verwachtingen van de Klant of voor enige andere juridische aansprakelijkheid die ontstaat met betrekking tot de Partnerdiensten, behoudens wanneer deze aansprakelijkheid voortvloeit uit de nalatigheid van Treatwell.
  3. Treatwell verwijst alle klachten van de Klant die zij ontvangt door naar de Partner en de Partner bevestigt alle klachten en reageert binnen 48 uur na ontvangst van een klacht door de Partner (ongeacht of de klacht rechtstreeks van de Klant of via Treatwell komt) op de betreffende Klant.
  4. De Partner zal zich alle inspanningen getroosten om binnen 14 dagen een klacht op te lossen en dient Treatwell in kennis te stellen van elke correspondentie tussen de Partner en de Klant over de klacht, en dient in het algemeen Treatwell op de hoogte te houden van de voortgang en de status van de klacht.
  5. De Partner erkent en accepteert hierbij dat de Website en App een beoordelingsplatform bevatten, waarop Klanten openbare beoordelingen kunnen geven van hun ervaringen met Treatwell en met de Partner (met name in verband met de Partnerdiensten) ("User Generated Content") en dat, desgevallend, een selectie van de reviews van voorgaande maanden beschikbaar zal worden gemaakt op de Partner Website. De Partner dient er rekening mee te houden dat dit platform zich niet kan onttrekken aan negatieve beoordelingen en/of feedback van Klanten die buiten de controle van Treatwell liggen, en deze van tijd tot tijd kan bevatten. Indien Partners het onderwerp zijn van User Generated Content dan hebben ze de optie om te antwoorden op beoordelingen van hen. Iedere content die de Partner post in reactie op User Generated Content dient echter beleefd, professioneel en niet-bedreigend of confronterend te zijn, en deze content kan door Treatwell worden beoordeeld (en kan naar goeddunken van Treatwell worden verwijderd of gewijzigd als Treatwell dat redelijkerwijs nodig acht). Voor alle duidelijkheid, de Partner heeft geen recht op verhaal (met inbegrip van, maar niet beperkt tot, enig recht om deze Overeenkomst onmiddellijk te beëindigen) als gevolg van enige User Generated Content waarin de Partner wordt vermeld of naar de Partner wordt verwezen. Indien de Partner echter in redelijkheid meent dat enige User Generated Content lasterlijk is voor de Partner of een ander persoon of anderszins een schending is van de wettelijke rechten van een persoon, dan kan de Partner deze User Generated Content als zodanig aangeven en rapporteren aan Treatwell. In dat geval zal Treatwell de Content beoordelen en naar eigen goeddunken alle maatregelen nemen die zij nodig of wenselijk acht (met inbegrip van, bijvoorbeeld, het verwijderen of wijzigen van het relevante deel van de User Generated Content). Het is de Partner alleen toegestaan om op een review te reageren via het review platform en dient zich te onthouden van het (trachten) contact op(te)nemen met een klant in reactie op een review op enige andere wijze, zelfs wanneer de Partner bekend is met de identiteit van de klant die een review heeft geplaatst of op andere wijze kan achterhalen wat de identiteit van de klant is. Elke schending van dit artikel 7.5 wordt beschouwd als een Materiële Schending van deze Overeenkomst.
 8. Klachten van Partners
  1. Als een Partner een klacht heeft over een Treatwell P2B Dienst moet hij contact opnemen met Treatwell met vermelding in de onderwerpregel van ‘Formal Complaint’ (“Klacht”) en zo veel mogelijk informatie verstrekken over de Klacht.
  2. Treatwell stuurt de Partner een ontvangstbevestiging en zal de zaak onderzoeken.
  3. Na ontvangst van een Klacht zal het customer experience team van Treatwell samen met de accountmanager van de Partner de Klacht intern onderzoeken, waarbij rekening wordt gehouden met het belang en de complexiteit van het onderwerp.
  4. Als de Klacht betrekking heeft op de accountmanager van de Partner, zal een ander lid van het supply team deze persoon vervangen bij het onderzoek.
  5. Treatwell verstrekt de bevindingen van het onderzoek aan de Partner in antwoord op de Klacht en zal indien van toepassing een oplossing voorstellen.
  6. Als de Partner of Treatwell het geschil liever voorleggen aan een bemiddelaar, is Treatwell bereid samen te werken met de volgende bemiddelaars CEDR (maar de Partner en Treatwell kunnen overeenkomen samen te werken met een andere bemiddelaar).

   Alle rapporten die Treatwell publiceert in verband met Klachten die op grond van artikel 9 worden ingediend, zullen vanaf juli 2021 beschikbaar zijn op de Website

 9. Klantgegevens.
  1. Voor de toepassing van dit artikel zullen "verantwoordelijke", "bewerker", “betrokkene”, "persoonsgegevens", "verwerken", "verwerking" en “technische en organisatorische maatregelen” worden geïnterpreteerd overeenkomstig de toepasselijke Wetgeving inzake gegevensbescherming .
  2. Treatwell en de Partner erkennen elk dat, voor de toepassing van de Wetgeving inzake gegevensbescherming:
   1. Met betrekking tot de persoonsgegevens van de Klanten van de Partner is de Partner de verantwoordelijke voor de verwerking en Treatwell de verwerker;
   2. Met betrekking tot de persoonsgegevens van de Klanten van Treatwell en Klantent van Widget Boekingen met Vooruitbetaling, treden de Partner en Treatwell elk afzonderlijk op als verantwoordelijke voor de verwerking; en
   3. Met betrekking tot de persoonsgegevens van de BOL Widget Klanten, is de Partner de verantwoordelijke voor de verwerking en Treatwell de verwerker, met uitzondering van de persoonsgegevens van BOL Widget Klanten (nl. de naam en het e-mailadres), door Treatwell en de Partner bij checkout via een opt-in voor elk van hun individuele e-mail marketing doeleinden worden verkregen, waarbij Treatwell en de Partner elk afzonderlijk optreden als onafhankelijke verantwoordelijke.
  3. Wanneer Treatwell en de Partner elk afzonderlijk optreden als onafhankelijke verantwoordelijke, erkennen en aanvaarden zij dat:
   1. Behalve wanneer voorzien door dit artikel 8, is elke partij verantwoordelijk voor haar eigen naleving van de Wetgeving inzake gegevensbescherming, inclusief de GDPR;
   2. De Partner moet zonder onredelijke vertraging (en in ieder geval binnen 24 uur nadat de Partner, haar werknemers of contractspartijen hiervan kennis hebben genomen) Treatwell verwittigen van elke toevallige of bewuste schade, wijziging, vernietiging, ongeoorloofde openbaarmaking, verlies, misbruik of diefstal van de persoonsgegevens van een Treatwell Klant of Widget Klant tot dewelke de Partner toegang heeft (‘Veiligheidsinbreuk’). De Partner zal volledige medewerking verlenen en Treatwell onmiddellijk bijstaan bij haar inspanning om (i) deze inbreuk te onderzoek, aan te pakken, de gevolgen van de Veiligheidsinbreuk te beperken, en (ii) tegemoet te komen aan haar kennisgevingsverplichtingen ten aanzien van de betrokkene, klanten of regelgevende autoriteiten;
   3. De Partner zal niets doen of nalaten, en zal ervoor instaan dat haar personeel of vertegenwoordigers niets doen of nalaten dat tot gevolg heeft (of redelijkerwijze kan hebben) dat Treatwell of haar Filialen inbreuk maken op één van de bepalingen in gelijk welke Wetgeving inzake gegevensbescherming en zal alle redelijke stappen nemen om de betrouwbaarheid van haar werknemers, contractspartijen en vertegenwoordigers die toegang kunnen hebben tot persoonsgegevens te garanderen en om te verzekeren dat haar personeel en vertegenwoordigers op de hoogte zullen zijn van het vertrouwelijk karakter van deze persoonsgegevens en onderwezen zijn over de wetten met betrekking tot het verwerken van persoonsgegevens;
   4. De Partner aanvaardt dat zij gepaste technische en organisatorische maatregelen zal implementeren en onderhouden met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens die voldoende zijn om tegemoet te komen aan de vereisten van de Wetgeving inzake gegevensbescherming en om de persoonsgegevens te bescherming tegen ongeoorloofde of onwettige verwerking en tegen gebeurlijk verlies, vernietiging, schade, diefstal, wijziging of openbaarmaking;
   5. De Partner zal enkel persoonsgegevens verwerken van Treatwell Klanten en Widget Klanten met het oog op het verlenen van Partnerdiensten aan deze Klanten en, in geval van Treatwell Klanten en Widget Klanten die expliciet de toestemming hebben geven door middel van “opt-in” om e-mail marketing te ontvangen via de eCRM-Dienst, enkel voor doeleinden van e-mail marketing en in ieder geval enkel en alleen wanneer zij Treatwell Diensten ontvangen; en
   6. Indien de Partner, haar Filialen of haar leveranciers persoonsgegevens van Treatwell Klanten en/of Widget Klanten moeten doorgeven aan locaties buiten de Europese Economische Ruimte, neemt de Partner de volledige verantwoordelijkheid (en aanvaardt zij volledige aansprakelijkheid) om te verzekeren dat dergelijke persoonsgegevens worden verwerkt volledig in overeenstemming met de Wetgeving inzake gegevensbescherming.
  4. Wanneer de Partner verantwoordelijk is voor de verwerking en Treatwell de gegevensverwerker is met betrekking tot de persoonsgegevens van Partner Klanten en van BOL Widget Klanten (met uitzondering van e-mail marketing van Widget Klanten of wanneer de Partner en Treatwell elk onafhankelijke verantwoordelijke zijn), zullen deze persoonsgegevens worden verwerkt door Treatwell overeenkomstig haar verplichtingen op basis van artikel 28 GDPR, onderworpen aan de bepalingen van artikel 8.9 hieronder en onder voorbehoud van mogelijke kosten die Treatwell kan doorrekenen aan de Partner voor eventuele bijstand die niet expliciet werd overeengekomen als dienstvereiste van Treatwell onder deze Overeenkomst.
  5. Treatwell behoudt het recht om persoonsgegevens van Klanten te verwerken zoals uiteengezet in haar Privacy en Cookie Policy hier (die van tijd tot tijd kan worden bijgewerkt). De Partner aanvaardt hierbij onherroepelijk en onvoorwaardelijk dat dergelijke persoonsgegevens door Treatwell zullen worden verwerkt en garandeert verder dat elke Partner Klant werd geïnformeerd over de verwerking van hun persoonsgegevens door Treatwell. Zonder de verplichtingen van de Partner overeenkomstig andere bepalingen van deze Overeenkomst te beperken, verbindt de Partner zich ertoe, wanneer Treatwell hier redelijkerwijs om vraagt, onmiddellijk alle informatie toe te voegen aan de privacy policy op haar website of andere Partner Klant documentatie zodat elke partij haar verplichtingen overeenkomstig de Wetgeving inzake gegevensbescherming kan nakomen.
  6. De Partner erkent dat de eigendom van alle Intellectuele Eigendomsrechten in de persoonsgegevens van Treatwell Klanten, Widget Klanten en Partner Klanten in Connect wordt gehouden door Treatwell of haar Filialen en de Partner onherroepelijk en onvoorwaardelijk garandeert de volledige titel en alle rechten over te dragen aan Treatwell. Treatwell verleent de Partner een niet-exclusieve licentie voor het gebruik van deze persoonsgegevens voor haar ondernemingsactiviteiten, onder voorbehoud van de Partners voortdurende naleving van de bepalingen van deze Overeenkomst.
  7. Wanneer de Partner de eCRM Dienst ontvangt, kan de Partner marketing- of promotiecommunicatie naar Treatwell Klanten en Widget Klanten sturen van wie de gegevens zijn opgeslagen in Connect en die hun toestemming hebben gegeven via een keuzevakje bij aanmelding voor de Treatwell Diensten, of wanneer zij Partner Diensten boeken via de Partner Website en/of Widget, om marketing- of promotiecommunicatie te ontvangen van elke Partner van wie zij Partnerdiensten boeken en/of specifiek van de Partner bij wie ze de Boeking maken.
  8. De Partner garandeert, verklaart en verbindt dat zij enkel persoonsgegevens van Partner Klanten zullen verwerken overeenkomstig de Wetgeving inzake Persoonsgegevens en in het bijzonder dat zij, haar werknemers, contractspartijen, partners en leveranciers uitsluitend marketing- of promotiecommunicatie zullen sturen naar Partner Klanten die hun toestemming hebben gegeven voor ontvangst van deze communicatie. Het gebruik van persoonsgegevens van Partner Klanten door de Partner gebeurt op eigen risico van de Partner. De Partner is verantwoordelijk en aansprakelijk om te verzekeren dat zij, haar werknemers, contractspartijen, partners and leveranciers volledig voldoen aan de toepasselijke Wetgeving inzake gegevensbescherming.
  9. In het geval dat een Klant de Partner, één van haar werknemers of contractspartijen informeert dat hij/zij niet langer wenst verdere marketing communicaties te ontvangen van Treatwell en/of haar Filialen, zal de Partner onmiddellijk (en in ieder geval niet meer dan 48 (acht-en-veertig) uren na kennisgeving) Treatwell schriftelijk informeren met de volledige details hiervan zodat Treatwell aan dit verzoek tegemoet kan komen.
  10. Wanneer een betrokkene één van beide partijen verzoekt om één of meer van haar rechten als betrokkene op basis van de Wetgeving inzake gegevensbescherming uit te oefenen, en input of bijstand van de andere partij is redelijkerwijs vereist om hieraan tegemoet te komen, dan zal de andere partij alle nodige input of bijstand verlenen binnen een redelijke tijdspanne waarbij elke partij instaat voor zijn eigen kosten.
  11. Wanneer één van de beide partijen een verzoek ontvangt van een autoriteit inzake de bescherming van persoonsgegevens met betrekking tot informatie over deze Overeenkomst of de relatie tussen de partijen, dan zal deze partij onmiddellijk de andere partij verwittigen tenzij dit bij wet is verboden.
  12. Elke schending door Partner, haar werknemers, contractspartijen of vertegenwoordigers van dit artikel 8 is een Materiële Schending van deze Overeenkomst.
  13. De Partner zal Treatwell en haar Filialen schadeloos stellen en vrijwaren tegen alle verliezen, vorderingen, kosten, schadevergoedingen of procedures die worden geleden of worden ingesteld tegen Treatwell en/of haar Filialen en ontstaan uit of verband houden met de inbreuk van dit artikel 8 door de Partner.
  14. Dit artikel 8 zal in haar geheel de beëindiging of het verstrijken van deze Overeenkomst overleven.
 10. Partnergaranties, licentie aan Treatwell en vrijwaring
  1. De Partner zal Treatwell alle Partner Content leveren die Treatwell redelijkerwijs nodig heeft om de Treatwell Diensten te leveren.
  2. De Partner verleent Treatwell bij deze een niet-exclusief, royaltyvrij, onherroepelijke en wereldwijde licentie (of desgevallend sublicentie) om de Partner Content op de Website, de App, het Treatwell Lookbook, Treatwell sociale media pagina’s en ieder ander Distributiekanaal, en voor ieder andere doel dat noodzakelijk is voor Treatwell of door Treatwell wordt vereist te gebruiken, reproduceren, verspreiden, in sublicentie te geven, communiceren en beschikbaar te maken overeenkomstig deze Overeenkomst en voor zover nodig voor Treatwell om haar rechten en verplichtingen onder deze Overeenkomst na te leven oefenen en om enige andere reden, inclusief, maar niet beperkt tot marketing, advertising, commerciële en editoriale doeleinden.
  3. Treatwell is gerechtigd om Partner Content in sublicentie te geven, beschikbaar te maken, te openbaren en/of aan te bieden aan haar Filialen en derden (“Third Party Platforms”), inclusief maar niet beperkt tot Google via haar services zoals Reserve With Google en Google My Business. Treatwell zal niet aansprakelijk kunnen worden gehouden ten aanzien van de Partner voor enig doen of nalaten door Platformen van Derden. De enige beschikbare remedie voor de Partner in verband met dergelijke Platformen van Derden is om (a) Treatwell te verzoeken (die vervolgens het recht heeft en geen verplichting) om het Platform van Derden onbruikbaar te maken en de verbinding ermee te verbreken voor wat betreft die Partner; of (b) deze Overeenkomst te beëindigen, overeenkomstig artikel 11. Partner geeft Treatwell de volledige bevoegdheid om de Partner-inhoud in te stellen en te beheren op Partner's Google My Business-account als zijn gemachtigde vertegenwoordiger. Als de Partner Treatwell zal informeren zal Treatwell de noodzakelijke stappen nemen om de account te ontkoppelen en afstand te doen van de machtigingen voor het beheren en wijzigen van een dergelijk account.
  4. De Partner verleent Treatwell hierbij het recht om:
   1. de Partner Content waar dan ook gepubliceerd op de Website, App, Widget, Distributiekanalen, partnersite en/of het Treatwell Lookbook om ongeacht welke reden te verwijderen, te bewerken, te beperken of anderszins te wijzigen, inclusief maar niet beperkt tot het geval dat dergelijke Partner Content, naar de mening van Treatwell, niet voldoet aan de garanties in artikel 11.5 of anderszins in strijd is met de voorwaarden van deze Overeenkomst; en; en
   2. om gebruik te maken van zoekmachine-optimalisatiediensten en andere mechanismen die de handelsnaam van de Partner of andere merken die in verband met de Partnerdiensten worden gebruikt (geheel of gedeeltelijk) belichamen, in zich opnemen of vermelden.
  5. De Partner garandeert, verklaart en verbindt zich ertoe dat:
   1. alle Partner Content die zij in verband met deze Overeenkomst levert aan Treatwell en/of publiceert (of aan Treatwell levert voor publicatie) op de Website, de App, de Widget de Distributiekanalen en of het Treatwell Lookbook in alle materiële opzichten juist zal zijn en geen rechten van een ander persoon (inclusief Intellectuele Eigendomsrechten) zal schenden en niet lasterlijk, onwettig, beledigend, bedreigend of pornografisch zal zijn en anderszins niet beneden de algemene normen van smaak en fatsoen zal zijn; en
   2. zij zal voldoen aan alle toepasselijke wetten en reclamevoorschriften met betrekking tot de marketing, verkoop en levering van de Partnerdiensten en alle licenties, toestemmingen, bevoegdheden en verzekeringen zal verkrijgen die hetzij verplicht zijn of waarvan het verkrijgen redelijkerwijs verstandig is voor de Partner met betrekking tot al haar bedrijfsactiviteiten en personeel (maar vooral in verband met het leveren van Partnerdiensten). Dit omvat de verplichting om prijzen die worden getoond als kortingsprijzen of actieprijzen (“van-voor”) daadwerkelijke kortingen betreffen en de betreffende diensten of producten in het verleden daadwerkelijk hoger geprijsd waren dan de kortingsprijs.
  6. Elke schending van de garanties in artikel 11.5 zal een Materiële Schending van deze Overeenkomst uitmaken.
  7. De Partner komt hierbij overeen om Treatwell en haar functionarissen, directieleden en medewerkers te vrijwaren en gevrijwaard te houden tegen alle vorderingen, eisen, verplichtingen, daadwerkelijke of vermeende gronden voor acties en rechtszaken en alle schade, aansprakelijkheden, boetes, vonnissen, kosten (inclusief afwikkelingskosten), daarmee verbonden kosten (inclusief de betaling van redelijke juridische kosten en uitbetalingen) en verliezen (met inbegrip van, maar niet beperkt tot, directe of indirecte schade of gevolgschade, winstderving, verlies van reputatie en alle rentes, boetes en juridische kosten (berekend op basis van volledige vrijwaring)) en alle overige redelijke beroepskosten en -uitgaven die voortvloeien uit of in verband met een schending door de Partner van een bepaalde voorwaarde van deze Overeenkomst of voortvloeiende uit een door een derde ingestelde vordering met betrekking tot de verstrekte (of niet verstrekte) Partnerdiensten, of het handelen (of niet-handelen) van de Partner of een ander persoon (behalve Treatwell), die namens hem optreedt, met inbegrip van, zonder beperking, alle ingestelde vorderingen in verband met wetgeving inzake gegevensbescherming, Partner Content of een bezoek van een Klant aan de locatie van de Partner.
  8. De Partner erkent dat Treatwell deze Overeenkomst ten behoeve van zichzelf sluit, maar tevens als agent ten behoeve van en namens al haar functionarissen, directieleden en medewerkers (elk een "Gevrijwaarde Derde" en collectief de "Gevrijwaarde Derden") en dat de in artikel 9.7 vermelde rechten met betrekking tot vrijwaring rechten en voordelen zullen zijn van elke zodanig Gevrijwaarde Derde (alsof zij elk een op zichzelf staande partij bij deze Overeenkomst zijn). Dergelijke rechten zullen uit hoofde van deze Overeenkomst afdwingbaar zijn door Treatwell als agent voor elke zodanige Gevrijwaarde Derde. Partner en Treatwell kunnen niettegenstaande het voorgaande schriftelijk overeenkomen om een bepaling van deze Overeenkomst te wijzigen zonder de toestemming van een van de Gevrijwaarde Derden, ook al tast die wijziging de rechten aan van een Gevrijwaarde Derde of zal zij deze aantasten.
  9. Dit artikel zal de beëindiging of het verstrijken van deze Overeenkomst overleven.
 11. Betalingsvoorwaarden - Voor alle duidelijkheid, dit is geen Treatwell P2B dienst en valt derhalve niet onder de P2B Regelgeving
  1. Betalingsverwerkingsdiensten voor Partners worden geleverd door Stripe en vallen onder de Stripe Dienstverleningsovereenkomst. Door akkoord te gaan met deze Partnervoorwaarden en de Treatwell Diensten te blijven gebruiken, stemt de Partner ermee in gebonden te zijn aan de Stripe Dienstverleningsovereenkomst, die van tijd tot tijd door Stripe kan worden gewijzigd. Onder geen enkele voorwaarden kunnen de Stripe Diensten worden gebruikt in strijd met de Stripe Dienstverleningsovereenkomst, en het niet naleven hiervan door een Partner is een Materiële schending van deze Overeenkomst. Behoudens akkoord gaan met de Stripe Dienstverleningsovereenkomst en de ontvangst van goedkeuring van Stripe om een Stripe Connected Account te worden, moeten de volgende bepalingen worden nageleefd door de Partner zodat Treatwell de Stripe Diensten kan inschakelen. Een Partner kan geen Stripe Connected Account zijn zonder te voldoen aan deze bepalingen:
   1. De Partner stemt ermee in om Treatwell accurate en volledige KYC (‘Know Your Customer’ / ‘Ken uw klant’) informatie over diens onderneming en de eigendom van diens onderneming te verstrekken en deze informatie te actualiseren wanneer dit noodzakelijk is, en te verzekeren dat deze altijd accuraat is;
   2. De Partner machtigt Treatwell hierbij om namens Partner te handelen bij het opzetten, creëren en managen van diens Stripe Connected Account en enige andere activiteit die noodzakelijk is voor de uitvoering van het Stripe Connected Account, en om berichten van Stripe te ontvangen namens Partner, met inbegrip van, maar niet beperkt tot BTW-facturen;
   3. De Partner machtigt Treatwell hierbij om zich toegang te verschaffen tot de het Stripe Connected Account van Partner, en om de Stripe Connected Account Gegevens met Stripe te delen. Stripe en Treatwell zijn er zelfstandig verantwoordelijk voor dat Stripe Connected Account Gegevens die in hun bezit is beveiligd is tegen ongeoorloofde openbaarmaking; en
   4. de Partner begrijpt en erkent dat wanneer Treatwell vermoedt dat Partner frauduleus, onrechtmatig, misleidend handelt of misbruik maakt, zij contractueel verplicht is om Stripe hiervan op de hoogte te stellen, direct nadat zij hiervan op de hoogte is geraakt.
  2. Treatwell verstrekt een factuur aan de Partner tweemaal per kalendermaand (de "Factuur") waarop in het rekeningoverzicht bovenaan op de Factuur (het “Rekeningoverzicht”) het volgende wordt vermeld:
   1. het saldo dat van de vorige Factuur is overgenomen, indien van toepassing;
   2. wat Treatwell verschuldigd is aan de Partner met betrekking tot Uitgevoerde Boekingen in de periode sinds de laatste Factuur;
   3. wat de Partner verschuldigd is aan Treatwell met betrekking tot Kosten sinds de laatste Factuur (zoals, maar niet beperkt tot: Opstartkosten, Administratiekosten en Commissie) (Dergelijke bedragen worden afgetrokken van enig verschuldigd bedrag in 10.2 (b) hierboven); en
   4. het daaruit voortvloeiende rekeningsaldo (het "Eindsaldo"), dat door Treatwell aan de Partner verschuldigd is of door de Partner aan Treatwell.
  3. De Factuur zal ook alle categorieën Boekingen en Kosten aangeven, waaronder:
   1. Uitgevoerde Boekingen waarbij de Klant het totale verschuldigde bedrag;
   2. Uitgevoerde Boekingen die gedaan zijn met gebruikmaking van de optie “Betaal op Locatie”;
   3. Widget Boekingen met Vooruitbetaling;
   4. Kosten die Partner dient te betalen aan Treatwell en die niet rechtstreeks verbonden zijn aan de inning door Treatwell van betaling voor een specifieke Boeking van een Klant (dat wil zeggen wanneer de Opstartkosten verschuldigd zijn of bedragen van tijd tot tijd zijn verschuldigd door Partner aan Treatwell); en
   5. Annuleringen.
  4. Indien het Eindsaldo negatief is, zal Treatwell binnen 3 tot 5 Werkdagen na de datum van de Factuur het Eindsaldo overmaken aan de Partner (mits de Partner haar bankgegevens heeft verstrekt aan Treatwell) en is er geen verdere actie nodig van de Partner met betrekking tot die Factuur.
  5. Als het Eindsaldo positief is, machtigt de Partner Treatwell om namens Partner instructies aan de financiële instelling te sturen die is geassocieerd aan de betalingsgegevens (zoals opgegeven in Connect) om eventuele betalingen van Partner aan Treatwell op basis van de Factuur te ontvangen uit het account van Partner. Wanneer een door Treatwell geïnitieerde betaling niet succesvol is, is de Partner verplicht binnen 14 dagen na de datum van de Factuur het Eindsaldo over te maken aan Treatwell op de rekening waarvan de gegevens in de Factuur worden vermeld op de wijze naar keuze van de Partner uit de door Treatwell geboden mogelijkheden, zoals bankoverschrijving, betaling per creditcard, domiciliëringsmandaat en/of periodieke betaling. Indien de Partner bedenkingen heeft over de Factuur of haar vermogen om het Eindsaldo binnen de vereiste termijn over te maken, dient de Partner Treatwell zo spoedig mogelijk te contacteren.
  6. Indien het Eindsaldo nul is, zal in de Factuur worden aangegeven dat het Eindsaldo is verrekend en dat Treatwell noch partner nog iets hoeven te doen met betrekking tot de Factuur.
  7. Op de Widget Boekingen met vooruitbetaling en Treatwell Boekingen zijn de volgende voorwaarden van toepassing:
   1. Treatwell ontvangt als handelsagent van de Partner vooruitbetalingen van Klanten, en de schuld van de Klant aan de Partner met betrekking tot die Boeking is voldaan wanneer de vooruitbetaling door Treatwell is ontvangen;
   2. tenzij schriftelijk anders is overeengekomen tussen Treatwell en de Partner, zullen alle verdere betalingen van bedragen die door Treatwell worden geïnd en verschuldigd zijn aan de Partner strikt onderworpen zijn aan het feit of de Partner de Partnerdiensten heeft verstrekt op grond van een Boeking in overeenstemming met deze Overeenkomst; en
   3. onder het voorbehoud dat Partner heeft voldaan aan artikel 10.7(b) hierboven zijn verdere betalingen van Eindsaldi verschuldigd door Treatwell of de Partner, zoals van toepassing, in overeenstemming met artikel 10.4 of 10.5 hierboven.
  8. De Partner dient alle aan Treatwell verschuldigde bedragen te voldoen volgens artikel 10.5 zonder aftrek door verrekening, inhouding, tegenvordering, korting of anderszins. Indien enig door de Partner aan Treatwell krachtens deze overeenkomst verschuldigd bedrag niet betaald wordt op of vóór de vervaldatum van de betaling, worden alle bedragen die de Partner aan Treatwell verschuldigd is onmiddellijk opeisbaar en betaalbaar en onverminderd enig ander recht of rechtsmiddel ten gunste van Treatwell, waarbij Treatwell het recht heeft om:
   1. haar verstrekking van de Treatwell diensten en deze Overeenkomst op te schorten of te beëindigen, inclusief de verwijdering van de Partner van de Website en de App, tot naar tevredenheid van Treatwell een regeling getroffen wordt ter betaling of voldoening;
   2. de Partner de kosten in rekening te brengen ter verkrijging van de betaling of een gerechtelijke beslissing, waaronder alle redelijke beroepskosten (inclusief gerechtskosten) en overige kosten voor de afgifte van dagvaardingen of andere incassoprocedures; en
   3. ingeval de Partner meerdere locaties heeft met Treatwell, de door de Partner aan Treatwell verschuldigde bedragen te compenseren met de door Treatwell aan de Partner verschuldigde bedragen op grond van deze andere locaties.
  9. De Partner is verantwoordelijk voor alle restituties, terugboekingen, bankkosten en overige administratiekosten (“Bankkosten”) die voor rekening komen van Treatwell als gevolg van het verzuim door de Partner om Treatwell van tevoren in kennis te stellen van wijzigingen in de betalingsgegevens en/of -regelingen, inclusief maar niet beperkt tot:
   1. bankgegevens;
   2. annulering van een domiciliëringsmandaat;
   3. ontoereikende middelen;
   4. verval van een creditcard
  10. Treatwell behoudt zich het recht voor om alle door de Partner aan Treatwell verschuldigde bedragen en dergelijke Bankkosten in mindering te brengen op elk saldo dat door Treatwell namens de Partner is geïnd, voorafgaand aan de verdere betaling van enig Eindsaldo aan de Partner.
  11. Alle betalingen die Treatwell aan de Partner verschuldigd is, geschieden door bankoverschrijving, waarbij de bankgegevens worden gebruikt die door de Partner aan Treatwell in Connect zijn verstrekt (en zoals vermeld op de Factuur) en het is de verantwoordelijkheid van de Partner om ervoor te zorgen dat deze gegevens correct zijn. Treatwell verricht betalingen die verschuldigd zijn aan de Partner uitsluitend rechtstreeks aan de Partner en kan geen betalingen aan derden doen. De Partner dient Treatwell volledig schadeloos te stellen en te vrijwaren tegen alle verliezen, schade of vorderingen die mochten voortvloeien uit het verzuim van de Partner om Treatwell in kennis te stellen van wijzigingen van de bankgegevens, inclusief maar niet beperkt tot alle Bankkosten die hierdoor voor rekening komen van Treatwell.
  12. Treatwell behoudt zich het recht voor om rente te berekenen op alle bedragen die Partner verschuldigd is aan Treatwell en niet op de relevante vervaldatum zijn betaald tegen een jaarlijkse interest van 12%. Deze rente groeit dagelijks aan vanaf de datum waarop de betaling betaalbaar werd tot de datum waarop Treatwell het volledige uitstaande bedrag ontvangt, samen met alle opgebouwde rente.
  13. In geval van een geschil tussen Treatwell en de Partner, zal elk onbetwist bedrag van de Commissie worden betaald aan Treatwell overeenkomstig dit artikel 10. De Partner dient Treatwell met opgave van redenen in kennis te stellen van zijn betwisting binnen 14 dagen vanaf de ontvangst van de Factuur. Indien de Partner dit nalaat, wordt de Fractuur als aanvaard geacht door de Partner. Voor alle duidelijkheid, dit is een aparte procedure die onderscheiden moet worden van de Partner klachtenprocedure zoals vermeld in Artikel 9 en deze voorwaarden voor Commissiebetaling zijn van toepassing ongeacht of de Partner een Klacht indient en ongeacht de uitkomst van de Klacht.
  14. De Partner is verantwoordelijk voor het inhouden en declareren van belastingen die van toepassing zin op de Commissie overeenkomstig alle toepasselijke wetgeving en de verzoeken van de relevante belastingsautoriteiten, inclusief voor alle interesten en boetes die zouden worden opgelegd voor een laattijdige of gebrekkige betaling. Desgevallend zal de Partner zelf verantwoordelijk zijn om afspraken te maken met de belastingsautoriteiten in verband met de behandeling van de Commissie vanuit belastingsstandpunt. De Partner zal op verzoek van Treatwell een kopie bezorgen van de certificaten van belastingsbetaling en/of belastingsuitzondering. De Partner verklaart en garandeert dat het, waar nodig, correct is geregistreerd bij alle relevante belastingsautoriteiten.
  15. De Partner begrijpt en erkent dat Treatwell een commerciële boekingsagent is en geen Partner Diensten verleent aan de Klant. De overeenkomst voor de Partner Diensten wordt rechtstreeks afgesloten tussen de Partner en de Treatwell Klant met als resultaat dat het de Partner zelf is die verantwoordelijk is, indien de Partner BTW-plichtig is, om BTW aan te rekenen op het totale bedrag van de Boeking en om een bewijs van BTW ontvangst aan de Klant te bezorgen, indien deze hierom vraagt. Treatwell Services zijn afhankelijk van verlegging van btw-heffing: btw moet door de ontvanger worden toegevoegd overeenkomstig met artikel 196 van EU-richtlijn 2006/112/EG.
  16. In geval van fraude of beweerde frauduleuze activiteiten bij de Partner of indien Treatwell door wet, rechterlijk bevel, overheidsinstructie, arbitragebeslissing of als gevolg van haar annuleringsbeleid verplicht wordt de volledige Boeking of een deel ervan terug te betalen, reserveert Treatwell het recht om terugbetaling te vorderen van de Partner van elk bedrag dat Treatwell moet terugbetalen aan de Klant en van alle daarbij behorende Bankkosten.
  17. Elke schending door Partner van dit artikel 10 wordt beschouwd als een Materiële Schending van deze Overeenkomst.
 12. Looptijd van de Overeenkomst
  1. Deze overeenkomst neemt een aanvang vanaf de Ingangsdatum en blijft van kracht totdat deze wordt opgezegd volgens de onderstaande bepalingen:

   Beëindiging zonder reden door een van beide partijen

   Dit artikel is van toepassing op Treatwell diensten en Treatwell P2B Diensten

  2. Deze Overeenkomst kan op elke moment schriftelijk worden opgezegd met betrekking tot de Treatwell Diensten, de Treatwell P2B Diensten of beide met inachtneming van een opzegtermijn van minstens 30 dagen door de ene aan de andere partij op grond van de bepalingen van dit artikel 13 of zoals anderszins wettelijk toegestaan.
  3. Als de Partner besluit deze Overeenkomst op te zeggen, moet dit kenbaar worden gemaakt (a) per webformulier of de accountmanager van de Partner, of (b) in Connect te selecteren dat hij de Overeenkomst op wil zeggen en niet langer Partner diensten wil ontvangen.
  4. Als Treatwell deze Overeenkomst op wil zeggen, nemen we telefonisch of per e-mail contact met u op via de gegevens die in Connect zijn verstrekt.

   Beëindiging met reden door Treatwell

   Dit artikel is van toepassing op Treatwell Diensten en Treatwell P2B diensten

  5. Treatwell kan deze Overeenkomst onmiddellijk opzeggen als zij daartoe een dringende reden heeft, met name in geval (a) de Partner deze Overeenkomst of wet- of regelgeving schendt (inclusief gegevensbeschermingswetgeving) of iets doet dat inbreuk maakt op de rechten van derden, inclusief handelingen die van invloed zijn op de veiligheid van de dienst, die frauduleus zijn of inbreuk maken op gegevens, (b) de Partner zich illegaal of ongepast gedraagt jegens een klant (inclusief gevallen waarin een Klant dit bij de politie meldt), Treatwell werknemers en/of werknemers van de Partner, of (c) er meer dan een klacht van een Klant over de Partner wordt ingediend (“Dwingende reden”).

   Beëindiging met reden door een van de partijen

   Dit artikel is van toepassing op Treatwell diensten die geen Treatwell P2B diensten zijn

  6. Iedere partij is gerechtigd een Treatwell Dienst die geen Treatwell P2B dienst is met onmiddellijke ingang te beëindigen middels een schriftelijke kennisgeving aan de andere indien:
   1. de wederpartij een Materiële Schending pleegt van een van de bepalingen van deze Overeenkomst voor zover de schending verband houdt met de Treatwell Diensten, behalve Treatwell P2B Diensten (met inbegrip van, maar niet beperkt tot artikel 6.1 (betalen van kosten en accepteren van Boekingen), 6.1, 6.2 (alleen afwijzen van Boekingen in uitzonderlijke gevallen), 6.5 (verzekeren van nauwkeurigheid van Partner inhoud), 6.6 (toestemming voor Portfoliofoto’s), 6.10, (Prijspariteit) 6.15 (niet-uitnodigen van Klanten), 6.16 (vermijden van Kosten), 6.17 (betalingsgegevens na gratis proefperiode), 6.18 (vermijden van Kosten aan het eind van de gratis proefperiode), 8.5 (correct gebruik van review platforms), 10 (Klantgegevens), 11.5 (toestemming Partnerinhoud) en 12 (Betalingsvoorwaarden)en die schending niet kan worden hersteld, of in het geval van een schending die kan worden hersteld, de wederpartij verzuimt de schending te herstellen binnen 7 dagen na ontvangst van een schriftelijke kennisgeving met alle gegevens van de schending en de eis tot herstel;
   2. de wederpartij pleegt een aanhoudende of herhaalde, (al dan niet materiële, en al dan niet herstelbare schending van een van de bepalingen van deze Overeenkomst;
   3. eigendommen of activa van de andere partij worden uitgewonnen, er wordt beslag op gelegd of er wordt een curator over eigendommen of activa van die andere partij benoemd;
   4. die andere partij maakt vrijwillige afspraken met haar schuldeisers of wordt onderworpen aan een onderbewindstelling;
   5. die andere partij treedt in liquidatie (behoudens voor het doel van fusie of reorganisatie en op een zodanige wijze dat de daaruit voortvloeiende vennootschap daadwerkelijk overeenkomt gebonden te zijn door, of akkoord gaat met, de verplichtingen die aan die andere partij worden opgelegd krachtens deze Overeenkomst);
   6. iets dat analoog is aan een van de voorgaande gebeurtenissen naar het recht van een jurisdictie plaatsvindt met betrekking tot die andere partij; of
   7. die andere partij haar bedrijf staakt of dreigt het te staken.

    Opschorten van de Treatwell Diensten

    Dit artikel is van toepassing op Treatwell diensten en Treatwell P2B Diensten

  7. Treatwell heeft het recht het account van de Partner tijdelijk op te schorten zodat de Partner niet langer Boekingen via Treatwell ontvangt en niet langer zichtbaar is op de Website, App, Widget of Distributiekanalen, inclusief via zoekopdrachten, als de Partner zich (vermoedelijk) schuldig maakt aan een Materiële schending van de bepalingen van deze Overeenkomst (inclusief, maar niet beperkt tot schending van 6.1 (betalen van kosten en accepteren van Boekingen), 6.1, 6.2 (alleen afwijzen van Boekingen in uitzonderlijke gevallen), 6.5 (verzekeren van nauwkeurigheid van Partner inhoud), 6.6 (toestemming voor Portfoliofoto’s), 6.10, (Prijspariteit) 6.15 (niet-uitnodigen van Klanten), 6.16 (vermijden van Kosten), 6.17 (betalingsgegevens na gratis proefperiode), 6.18 (vermijden van Kosten aan het eind van de gratis proefperiode), 8.5 (correct gebruik van review platforms), 10 (Klantgegevens), 11.5 (toestemming Partnerinhoud) en 12 (Betalingsvoorwaarden)) of als Treatwell onderzoek doet naar een mogelijke Dringende reden voor beëindiging.
  8. Indien Treatwell naar aanleiding van het onderzoek redelijkerwijs van mening is dat er sprake is van Materiële schending of als zij een Dringende reden heeft voor beëindiging, heeft Treatwell het recht deze Overeenkomst op te zeggen conform artikel hierboven.
  9. Naast het voorgaande en voor alle duidelijkheid, artikelen 11.3 en 12.8(a) zetten tevens gevallen uiteen waarin de Partner of Treatwell deze Overeenkomt op kunnen zeggen.
  10. Beëindiging van deze Overeenkomst, ongeacht de oorzaak ervan, laat de rechten en rechtsmiddelen van de partijen die bij de beëindiging zijn ontstaan onverlet.
  11. Bij beëindiging van deze Overeenkomst heeft de Partner niet langer toegang tot Connect. De Partner moet daarom alle gegevens en informatie die is opgeslagen in Connect voorafgaand aan beëindiging downloaden. Als de Partner dit niet kon doen en toch toegang wil tot zijn gegevens van Connect, kan hij contact opnemen met zijn accountmanager die ervoor zal zorgen dat deze gegevens worden versleuteld en per e-mail naar de Partner worden gestuurd voor zover dit wettelijk is toegestaan en praktisch mogelijk is.
 13. Vertrouwelijkheid
  1. Iedere partij bevestigt dat zij, hetzij uit hoofde van en in de loop van deze Overeenkomst of anderszins, informatie kan ontvangen of op een andere manier bekend kan worden met informatie over de wederpartij, haar marketingplannen, haar klanten of cliënten, bedrijven, bedrijfsplannen, financiën, technologie of zaken, welke eigendom is van en vertrouwelijk is voor de andere partij ("Vertrouwelijke Informatie").
  2. Elk der partijen verbindt zich ertoe om de vertrouwelijkheid van Vertrouwelijke Informatie te allen tijde te behouden en te beheren en om alle Vertrouwelijke Informatie beveiligd en beschermd te houden tegen diefstal, schade, verlies of onbevoegde toegang, en niet op enig tijdstip, hetzij gedurende de looptijd van deze Overeenkomst of in enige periode daarna, zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van de eigenaar van de Vertrouwelijke Informatie, direct of indirect gebruik te maken van Vertrouwelijke Informatie of deze bekend te maken, te exploiteren, kopiëren of wijzigen, of toestemming daarvoor geven aan een derde of toestaan dat een derde dit doet, behoudens voor het enige doel van de uitoefening van haar rechten en verplichtingen uit hoofde hiervan.
  3. De bepalingen van en verplichtingen opgelegd door dit artikel 12 zijn niet van toepassing op enige vertrouwelijke informatie die:
   1. op het moment van ontvangst door de ontvanger in het publieke domein is;
   2. vervolgens in het publieke domein komt door geen fout van de ontvanger, haar functionarissen, medewerkers of agenten;
   3. rechtmatig van een derde is ontvangen door de ontvanger zonder dat er sprake was van beperkingen; of
   4. al voor de ontvangst ingevolge dezes bekend is bij de ontvanger.
  4. De ontvanger kan Vertrouwelijke Informatie in vertrouwen onthullen aan een professionele adviseur van de ontvanger of indien dit verplicht is volgens de wet, regelgeving of een bevel van een bevoegde instantie.
  5. Dit artikel zal de beëindiging of het verstrijken van deze Overeenkomst overleven.
 14. Aansprakelijkheid
  1. Behoudens artikel 14.2 is de maximale totale contractuele en buitencontractuele aansprakelijkheid (inclusief nalatigheid) of anderszins van Treatwell uit hoofde van of in verband met deze Overeenkomst of een gelieerde overeenkomst, in geen geval hoger dan de Kosten die verschuldigd zijn aan Treatwell uit hoofde hiervan op de datum van de gebeurtenis die aanleiding geeft tot de betreffende vordering. Treatwell is voorts niet aansprakelijk voor inkomsten- of winstderving, verlies van contracten, goodwill of andere immateriële verliezen of voor enige indirecte schade of gevolgschade, ongeacht de wijze waarop deze is ontstaan en al dan niet veroorzaakt door een onrechtmatige daad (inclusief nalatigheid), contractbreuk of anderszins (ook al is Treatwell door de Partner op de hoogte gesteld van de mogelijkheid van een dergelijke schade).
  2. Niets in deze Overeenkomst zal de aansprakelijkheid van Treatwell voor bedrog of voor overlijden of persoonlijk letsel veroorzaakt door haar nalatigheid of voor haar opzettelijke wanbetaling of enige andere aansprakelijkheid ervan uitsluiten of in enig opzicht beperken, voor zover deze niet wettelijk mag worden uitgesloten of beperkt.
  3. Dit artikel 14 zal in haar geheel de beëindiging of het verstrijken van deze Overeenkomst overleven.
 15. Ranking
  1. Er zijn parameters die de ranking bepalen van de lijsten die ter beschikking worden gesteld aan Klanten via de App en/of Website. De volgorde waarin de Partnerlijsten weergegeven worden in de zoekresultaten als een klant zoekt op Partner Diensten op de App en/of de Website hangt af van een aantal parameters, waarvan de belangrijkste zijn:
   1. hoe nieuw de lijst is (nieuwere lijsten worden hoger weergegeven);
   2. hoeveel reviews de lijst heeft (minder reviews kan lagere ranking betekenen), de recentheid van deze reviews (meer recente reviews betekent een hogere ranking) en hoe hoog de reviews de Partner waarderen (negatieve reviews kunnen leiden tot lagere ranking);
   3. de zoekparameters die de Klant invoert en de beschikbaarheid van de Partner en zijn capaciteit om te voldoen aan de zoekcriteria (bijv. tijd en datum van de afspraak of locatie; als een Partner weinig beschikbaarheid heeft op tijdstippen die de Klant vraagt, zal hij minder hoog worden weergegeven in de volgorde van de zoekresultaten dan in andere zoekopdrachten);
   4. de betrouwbaarheid van de Partner op basis van het aantal annulering of verplaatsingen door de Partner van Boekingen of een gebrek aan reactiviteit betreffende bestellingsbevestigingen aan de Klant (dit kan allemaal leiden tot een lagere ranking); en
   5. de locatie van de Klant als de Klant locatie delen met Treatwell heeft geactiveerd via de App of browser (Partners de dichter bij de locatie van de Klant zijn gevestigd, hebben een hogere ranking in de zoekresultaten).

    Deze parameters worden gebruikt om de Klant een eerlijke indicatie te geven van de ervaring van andere Klanten en de Partner Diensten die beschikbaar zijn en bij hun wensen passen, en ze stellen de Klant in staat nieuwe lijsten, aanbevolen lijsten (op basis van Klanten reviews) en Partners te bekijken die qua beschikbaarheid en betrouwbaarheid het hoogst scoren.

  2. Klanten kunnen ook de zoekresultaten en ranking veranderen door een zoekopdracht te filteren op ‘Aanbevolen’, ‘Hoogst gewaardeerd’, ‘Prijs’ of ‘Korting’.
   1. Als een Klant zoekt op ‘Aanbevolen, wordt de volgorde van de Partners weergegeven op basis van een combinatie van beschikbaarheid van de Partner op de gewenste tijden, de locatie en de reviews.
   2. Als een Klant zoek op ‘Hoogst gewaardeerd’, wordt de volgorde van de Partners weergegeven op basis van het aantal reviews dat ze hebben ontvangen, de recentheid daarvan en hoe hoog de reviews waren.
  3. Partners hebben toegang tot waarderingen en reviews van Klanten betreffende hun Partner Diensten via de Website of App of via Connect, maar Partners hebben geen rechten op deze reviews en mogen geen kopieën maken van deze reviews bij beëindiging van de Partner account en/of de Treatwell Diensten.
  4. Treatwell ontvangt geen directe of indirecte vergoeding of equivalent van Partners om de ranking in zoekresultaten te boosten.
 16. Diversen
  1. Alle rechten op de Website, App, Partner Websites en de content ervan, inclusief maar niet beperkt tot reviews van Klanten (behoudens rechten op Partner Content) en alle andere Intellectuele Eigendomsrechten die toebehoren of in licentie zijn gegeven aan Treatwell, blijven te allen tijde bij Treatwell berusten. Niets in deze Overeenkomst geeft de Partner enige rechten met betrekking tot zulke Intellectuele Eigendomsrechten of de daaraan verbonden goodwill. Om de Website en de content ervan te stroomlijnen (inclusief de Partner Content), mag Treatwell naar eigen goeddunken en van tijd tot tijd het formaat, de content en de stijl van beschrijvingen, foto's en menu's van de locatiepagina's wijzigen.
  2. In het geval van een wijziging van zeggenschap of het senior management van de Partner, dient de Partner het bestaan en de voorwaarden van deze Overeenkomst onder de aandacht te brengen van de nieuwe eigenaar of manager en Treatwell te informeren over de contactgegevens van het relevante nieuwe personeel.
  3. Iedere kennisgeving, factuur of andere mededeling die een partij aan de andere partij moet verstrekken of doen, is naar behoren verstrekt indien verzonden aan de wederpartij naar het in deze Overeenkomst opgegeven adres (of een ander adres dat schriftelijk of per e-mail aan de wederpartij is meegedeeld). Kennisgevingen die per aangetekende post of post met ontvangstbevestiging zijn verzonden, worden geacht drie Werkdagen na de dag van verzending te zijn verstrekt. In alle andere gevallen worden de kennisgevingen geacht te zijn verstrekt op de dag waarop ze daadwerkelijk worden ontvangen.
  4. We hebben het recht om deze voorwaarden van tijd tot tijd te herzien en te wijzigen in overeenstemming met wijzigingen in marktomstandigheden die invloed hebben op ons bedrijf, wijzigingen in technologie, wijzigingen in betaalmethoden, wijzigingen in relevante wetten en wettelijke vereisten en wijzigingen in de mogelijkheden van ons systeem, en we verzoeken u derhalve vriendelijk onze voorwaarden regelmatig te herlezen. . Deze zijn altijd beschikbaar op onze Website.
  5. De relatie van de partijen is die van onafhankelijke contractanten die op een objectieve, zakelijke manier handelen. Behoudens andersluidende bepalingen in deze Overeenkomst zal niets in deze Overeenkomst de partijen tot partners, joint venturers of mede-eigenaren maken.
  6. Geen van beide partijen mag, zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van de wederpartij (die niet op onredelijke gronden zal worden geweigerd, voorwaardelijk worden gesteld of worden vertraagd) deze Overeenkomst of een deel ervan cederen, overdragen, belasten, uitbesteden of anderszins ermee handelen.
  7. Een persoon die geen partij bij deze Overeenkomst is, heeft, onder voorbehoud van uitsluitend de bepalingen van artikel 9.7 en 9.8, niet het recht om enige voorwaarde van deze Overeenkomst af te dwingen.
  8. Het verzuim van een van beide partijen om op enig tijdstip of gedurende een bepaalde tijd enige bepaling van, of enig recht uit hoofde van, deze Overeenkomst af te dwingen of uit te oefenen, vormt geen, en mag niet worden uitgelegd als, afstand van deze voorwaarde of recht en heeft geen enkele invloed op het recht van die partij om deze later af te dwingen of uit te oefenen.
  9. Indien een bepaling van deze Overeenkomst onwettig, ongeldig of niet-afdwingbaar blijkt te zijn naar enig toepasselijk recht, zal deze bepaling, voor zover deze gescheiden kan worden van de overige bepalingen, geacht worden weggelaten te zijn uit deze Overeenkomst en dit zal op geen enkele wijze invloed hebben op de wettigheid, geldigheid of afdwingbaarheid van de resterende bepalingen.
  10. Deze Overeenkomst bevat alle voorwaarden die de partijen zijn overeengekomen met betrekking tot het onderwerp ervan en vervangt alle voorafgaande overeenkomsten, afspraken of regelingen tussen de partijen, hetzij mondeling of schriftelijk.
  11. Deze Overeenkomst wordt beheerst door en geïnterpreteerd overeenkomstig Belgische Recht, met uitzondering van de bepalingen van internationaal privaatrecht. Voor de beslechting van geschillen die voortvloeien uit of in verband met deze Overeenkomst onderwerpen de partijen zich aan de exclusieve bevoegdheid van de Nederlandstalige rechtbanken van Brussel.

   Treatwell BNL B.V. p/a Treatwell

   Nieuwezijds Voorburgwal 120 – 1012 SH Amsterdam, Nederland