De beste management software voor jouw salon kiezen in 3 stappen

Het kiezen van de beste salon software hoeft niet ingewikkeld te zijn. Maar, aangezien een goede beheersoftware je salon naar een hoger niveau tilt, begrijpen we dat je de beste wilt kiezen. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze, in drie eenvoudige stappen.

Hoewel kwaliteit/prijs meestal de eerste overweging is, moet de software die je kiest voor salon natuurlijk ook voldoen aan de behoeften van je werknemers en klanten. De perfecte software moet werken op een computer, laptop, tablet en smartphone. In andere woorden: hij moet overal en altijd toegankelijk zijn, voor zowel jou als je klanten (die 24/7 moeten kunnen boeken).

Dus… wat is de beste beheersoftware voor salons? Laten we het uitzoeken. Hier een paar vragen die je jezelf kunt stellen.

Ook interessant: 5 redenen om in jouw salon te werken met een online agenda

salon software
Unsplash – Blake Wisz

1. Wat wil je dat het programma voor je salon doet?

Maak een lijst: wat moet de software voor jou en je bedrijf doen? Afspraakherinneringen sturen, boekingen ontvangen via social media, je voorraad beheren… het beste is te kiezen voor een software die een 24/7 online agenda combineert met marketingtools, rapporten en – indien mogelijk – ook helpt bij het beheer van je magazijn.

Maar het is niet genoeg om er alleen maar over na te denken en naar te kijken: je moet het proberen en “voelen” om te weten of een programma je leven makkelijker maakt (of juist niet). Neem ons advies aan: stel je eigen prioriteitenlijst op en beslis welke diensten onmisbaar zijn, welke je graag zou hebben en welke je kunt missen. Het zal je een idee geven van wat je bereid bent te betalen. Bekijk dit voorbeeld hieronder:

SoftwaremogelijkhedenNoodzakelijkIdeaalNiet belangrijk
Klanten kunnen online afspraken inplannen.Pro ✔️
Ze kunnen direct vanaf je Facebook- en Instagramprofiel boeken.Pro ✔️
Medewerkers krijgen automatisch bericht wanneer een afspraak wordt gewijzigd.Pro ✔️
Je kunt automatische sms-bevestigingen en afspraakherinneringen sturen.Pro ✔️
Je kunt automatische dankberichten, herboekingsberichten en nazorginstructies versturen.Pro ✔️
Je kunt je bedrijf beheren vanaf je smartphone, tablet of pc.Pro ✔️
Je kunt verzoeken om een review achter te laten.Pro ✔️

Wat is jouw verlanglijstje (software-wise)? Als het lijkt op ons voorbeeld hierboven, vraag dan nu een Treatwell Pro demo aan!

2. Wat wil je (maximaal) aan salon software kwijt zijn?

Je bent waarschijnlijk al veel opties voor beheersoftwares langsgegaan en hebt de prijzen vergeleken. Maar nu je je eigen checklist hebt samengesteld, zie je misschien wel punten staan die je eerst niet in overweging had genomen – en waardoor je nu wellicht andere prioriteiten hebt (en eventueel je budget moet/kunt bijstellen).

De meeste soorten software op de markt voor salons, bieden verschillende pakketten aan die variëren van de eenvoudigste (digitale kalender en reserveringen) tot de meest complete (klantcommunicatie, voorraadbeheer). Ons advies? Indien mogelijk: denk aan de toegevoegde waarde, niet aan de kosten. Goedkoop is soms duurkoop.

3. Wat zijn de vervolgstappen?

Je hebt nu de lijst met punten die je essentieel vindt voor je management software, je hebt nagedacht over de maximale prijs die je bereid bent te betalen… maar, heb je je eigen marktonderzoek al gedaan? Weet je welke beheersoftwares het meest populair zijn? Wat vinden je klanten, zijn ze tevreden? En vooral: welke dingen moet je in gedachten houden wanneer je een software overweegt?

De functionaliteiten van de salon software

Zoals eerder gezegd is het belangrijk om een software te kiezen die alle functionaliteiten biedt die je denkt nodig te hebben in je salon. Maar het is ook belangrijk dat het zich aanpast aan de vooruitgang van de technologie zodat je salon altijd tiptop in orde is.

De gebruiksvriendelijkheid van de software voor jou en je medewerkers

Heb je altijd en overal toegang tot alles wat er in je salon gebeurt? Is de software gemakkelijk te gebruiken (lees: gebruiksvriendelijk genoeg om (in een mum van tijd) aan je personeel te leren)? Je gaat er zoveel uren en zoveel dagen mee werken, dat het verstandig is om rekening te houden met comfort.

De klantenservice die de software voor je salon biedt

Nog een (niet onbelangrijk) aspect om rekening mee te houden. Je hebt beheersoftware nodig waarvan de klantenservice toegankelijk is, die er voor je is als je ze nodig hebt. Check of ze telefonisch bereikbaar zijn, via chat en of ze online hulpgidsen hebben.

Koop geen beheersoftware zonder oefensessie

Hoe eenvoudig de beheersoftware die je voor je salon hebt gekozen ook lijkt, in het begin is het altijd even wennen. Het is belangrijk dat je daar hulp bij krijgt; een team van experts dat je begeleidt en wegwijs maakt in het product, de interface en vooral om vragen te beantwoorden. Als je (bijna) een beslissing hebt gemaakt, aarzel dan niet om een demo aan te vragen.

Ben je klaar om ons team te ontmoeten en te zien hoe ver je kunt komen met onze software? We staan voor je klaar.

Bereik meer met Treatwell Pro

Beheer je salon met software die alles omvat. Met Treatwell Pro is het makkelijker dan ooit om meer klanten te bereiken én ze te behouden. Op de Treatwell marktplaats krijg je de online zichtbaarheid die je nodig hebt en bovendien ligt het beheer van je salon bij ons met Treatwell Pro. Dit zijn de functies die ons tot de toonaangevende boekings- en beheersoftware in Europa maken:

  • Digitale agenda.
  • Marktplaats: 24/7 online boeken.
  • Marketing, promoties en communicatie.
  • Kassasysteem, facturen en betalingen.
  • Analyse en rapporten.
  • Alles in één tool, toegankelijk vanaf je computer, tablet en smartphone.