Top Rated 2023: Blink uit via de badge

We zijn terug! Het is weer tijd voor Top Rated. We kijken ernaar uit om de salons te erkennen die onze klanten geweldige 5-sterren behandelingen bieden. Sinds 2017 zorgen we ervoor dat buitengewoon talent in de haar-, schoonheids- en wellnesswereld in de schijnwerpers staat.

Ben je klaar om je bij de besten te voegen met een prachtige Top Rated-badge op je Treatwell-profiel? Hier vind je alles wat je moet weten om een Top Rated salon op Treatwell te worden. 🏅⬇️

Top Rated 2023

Waarom zijn reviews zo belangrijk?

Reviews zijn meer dan alleen woorden op een scherm; het zijn krachtige tools die salons helpen op te vallen in de menigte. In een competitieve markt kunnen geweldige reviews jouw salon laten uitblinken.

Positieve reviews bouwen vertrouwen op en trekken makkelijker nieuwe klanten aan. Deze reviews zeggen eigenlijk: “Bij ons ben je in goede handen.” Alle reviews op Treatwell zijn geverifieerd, dus klanten weten dat ze reviews lezen van echte mensen – en wat is overtuigender dan oprechte feedback van blije klanten? Kortom, hoe meer reviews je hebt, hoe meer klanten je aantrekt. Bekijk hier ideeën om meer goede reviews te krijgen.

Waarom je de beste wilt zijn met de Top Rated 2023-badge

Top Rated is meer dan alleen maar een naam. Deze badge vertelt klanten dat jouw salon bekend staat om topklasse service met 5 sterren. Het blijft op je profiel tot de volgende Top Rated Awards – dus een real-time indicatie van je geweldige werk.

Omdat we alleen de allerbeste salons belonen, zal het behalen van de Top Rated-status jouw salon laten opvallen. Dit trekt nieuwe klanten aan en zorgt ervoor dat vaste klanten graag terugkomen. Klanten kunnen de badge op jouw profiel zien en de ‘Top Rated’-filter op onze website en app gebruiken om actief te zoeken naar salons met geweldige service.

De badge voor boekingsvoordelen

Naast meer zichtbaarheid, extra boekingen en heel wat erkenning, is er nog meer om van te genieten met Top Rated. Denk aan het gewilde ‘Winnaarspakket’, met stickers, een certificaat en meer om je 5-sterren service te promoten.

Daarnaast trekken Top Rated salons gemiddeld 90% meer klanten aan dan salons die de Top Rated-status niet bereiken. Dus de Top Rated badge is niet alleen een erkenning voor jouw harde werk, maar ook een investering in de langdurige groei van jouw bedrijf. Best een goede reden om te streven naar die (5) sterren, als je het aan ons vraagt. 😉

Top Rated 2023

Hoe je bovenaan komt te staan

Nieuwsgierig geworden? Om een Top Rated 2023-salon te worden, moet je aan de volgende criteria voldoen:

  • Jouw salon moet vanaf 1 januari tot en met 22 oktober 2023 minimaal 30 reviews hebben ontvangen
  • Ten minste 95% van deze reviews moeten 5-sterren zijn 🌟🌟🌟🌟🌟

We houden je op de hoogte met regelmatige updates over je voortgang in de race om Top Rated te worden, zodat je kunt zien of je goed bezig bent. We maken de winnaars bekend in de eerste week van november.  Houd je inbox goed in de gaten.

Top Rated 2023

Top tips voor Top Rated

We hebben een paar handige tips verzameld om je op weg te helpen naar de top:

Top Rated tip #1: Bied kortingen aan en activeer promoties

Het belangrijkste eerst: Meer boekingen = meer reviews. Dus, simpelweg meer boekingen binnenhalen, vergroot je kans om de Top Rated-status te bereiken. Een uitstekende manier om dat te doen, is door kortingen en promoties aan te bieden.

Voor Treatwell Connect-gebruikers:

Maak een tijdelijke aanbieding die een bepaald aantal dagen geldig is, of bied deals op basis van timing aan – zoals korting tijdens rustige momenten en last-minute kortingen om klanten aan te trekken.

En voor Treatwell Pro-gebruikers:

Je kunt aanbiedingen aanpassen door aan te geven of ze alleen voor nieuwe klanten geldig zijn of dat klanten een code nodig hebben om ze in te wisselen. Maak vooral optimaal gebruik van bundels, vouchers, loyaliteitsprogramma’s en meer.

Dit alles helpt om meer boekingen binnen te halen en zowel je omzet als die belangrijke reviews te verhogen.

Top Rated tip #2: Maak optimaal gebruik van je Top Rated-promotiemateriaal

Er is ruimte voor jouw salon in de top en we willen je graag helpen daar te komen. Daarom sturen we je exclusief beeldmateriaal en animaties via e-mail om te delen op je social media-accounts, om je klanten eraan te herinneren die stralende reviews te blijven delen. Houd je inbox in de gaten! Download de handige tools en zet ze breed in voor meer zichtbaarheid op het behalen van Top Rated voor jouw salon. Vergeet niet om de hashtag #TWTopRated2023 te gebruiken, zodat wij jouw posts kunnen delen.

Top Rated tip #3: Activeer de ‘Boek nu’-knop van je salon

Maak het je klanten gemakkelijk om bij jouw salon commissie-vrij te boeken door de ‘Boek Nu’-knop op al je social media-accounts te activeren. Stel je dit voor: een potentiële klant zoekt op Instagram of Facebook naar inspiratie voor een behandeling. Ze zien een foto van jouw werk en willen meteen jouw salon bezoeken (uiteraard!). Ze nemen een kijkje op je profiel en kunnen direct een afspraak inplannen via de ‘Boek-Nu’-knop. Voilà! Meer boekingen (en meer reviews) zonder enige moeite van jouw kant.

Top Rated tip #4: Haal het maximale uit je marketing

Slimme, gerichte marketingcampagnes kunnen zowel het aantal boekingen vergroten als je klanten herinneren om een fantastische review achter te laten. Hier zijn een paar ideeën om je op weg te helpen:

Voor Treatwell Pro-gebruikers:

  • Voor de grote spenders: Stuur exclusieve aanbiedingen naar klanten met een ruimer budget
  • Nieuwe ervaringen: Introduceer klanten aan luxe behandelingen die ze nog nooit hebben geprobeerd
  • Klanten terugwinnen: Neem contact op met klanten die een tijdje niet in je salon zijn geweest
  • Felicitaties: Vier de verjaardagen van je klanten met speciale aanbiedingen en deals
  • Bouw loyaliteit op: Beloon klanten die je salon meerdere keren hebben bezocht
  • Warm welkom: Verwelkom nieuwe klanten met een speciaal introductiebericht.

Top Rated tip #5: Verzamel klantgegevens voor directe boekingen

Wanneer een klant via Treatwell boekt, hetzij via onze website of jouw widget, sturen we hen automatisch een e-mailuitnodiging om een review achter te laten. Het is even eenvoudig voor klanten die rechtstreeks bij jou boeken. Vraag gewoon om hun gegevens, inclusief hun e-mailadres, bij het maken van de boeking en voer deze in je systeem in. Op die manier worden ook zij uitgenodigd om hun ervaring te delen.

Treatwell Rewards – jouw partner voor Top Rated succes

Je hebt waarschijnlijk al wel eens iets gehoord over ons loyaliteitsprogramma, Treatwell Rewards. Wist je dat we klanten niet alleen belonen voor het maken van een boeking (hoewel dat ook geweldig is), maar ook voor het schrijven van reviews? Klanten ontvangen:

  • 10 punten voor het beoordelen van een salon met meer dan 50 reviews
  • 30 punten voor het beoordelen van een salon met minder dan 50 reviews

Treatwell Rewards draait helemaal om jou en je klanten. Het is een geweldige manier om meer boekingen te krijgen en moedigt ook het schrijven van reviews aan – wat wil je nog meer? Vertel je klanten over Treatwell Rewards, zodat je kunt zien hoe het aantal reviews groeit – en jouw kans om een Top Rated 2023 salon te worden ook!

Treatwell Rewards

Hoe zit het eigenlijk met die badges?

Bij Treatwell zijn we gek op badges. Ze laten onze klanten snel zien wat jouw salon zo bijzonder maakt.

We hebben onlangs een nieuwe badge toegevoegd waarmee salons met trots kunnen laten zien dat ze LGBTQIA+-vriendelijk zijn. Om deze badge te ontvangen, moet je onze Pleit voor Pride accepteren. Hiermee zet je je in om bij elke boeking de waarden van Pride* hoog te houden, door inclusieve behandeling aan iedereen te bieden. Wil je meer weten over onze LGBTQIA+-badge en onze Pleit voor Pride met trots ondertekenen? Klik dan op de knop hieronder.

*Pride-principes: Professionaliteit, Respect, Integriteit, Diversiteit, Uitmuntendheid

Doe mee aan de race naar de top

Als je een Treatwell-partner bent en nog vragen hebt over Top Rated, die we hier niet hebben beantwoord, helpen we je graag. Stuur eenvoudig een e-mail naar info@treatwell.be als je een Connect-partner bent of pro@treatwell.be als je een Pro-partner bent.

“Wat als ik Treatwell nog niet gebruik, maar graag de kans wil hebben om Top Rated te worden?” Goede vraag! Klik op de knop hieronder voor een gratis demo van Treatwell en ontdek hoe onze all-in-one oplossing je salon helpt om beter zaken te doen.