Pedicure

Ook bekend als:

Voetverzorging

Zoek op Treatwell naar Pedicure bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Een cosmetische pedicure is de perfecte manier om je voeten en teennagels weer helemaal terug in shape te krijgen. Wat je kan verwachten? Zachte, gladde en gezonde voeten en natuurlijk verzorgde teennagels. Meer hebben je voeten niet nodig.

Bijna niets voelt fijner dan een goede cosmetische pedicure. En toch doen we dit veel te weinig. Van een heerlijke voetmassage tot een diep exfoliërende scrub, na deze voetverzorging zijn je voeten weer in topconditie en ben jij weer ontspannen en opgeladen. Je verlaat het salon met babyzachte voeten en met gezonde en mooie teennagels. Nog niet tevreden? Dan kun je je pedicure in bijna alle beautysalons aanvullen met fijne voetbehandelingen. Laat je teennagels bijvoorbeeld eens lakken met gellak. Deze lak is supersterk en je hebt er wel twee weken lang plezier van. Of combineer je pedicure met een manicure. Zo zijn je voeten én handen in één behandeling helemaal klaar.

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN EEN COSMETISCHE PEDICURE?

Een cosmetische pedicure is bij elk nagelsalon anders. Wil je graag een specifiek onderdeel in je pedicure? Bijvoorbeeld een voetmassage of het polijsten van je nagels? Check dan goed de beschrijving of kijk of je dit onderdeel als extra kan toevoegen. Zo kom je in het salon niet voor verrassingen te staan. De meeste pedicures hebben een aantal vaste onderdelen, zoals een voetenbad (soak), een scrub, het verwijderen van eelt en dode huidcellen en het mooi maken van je teennagels. Ook kan je vaak kiezen uit verschillende tijdsduren. Heb je haast of hoeven je voeten alleen even ‘bijgewerkt’ te worden? Dan heb je aan een mini-pedicure van 15 tot 30 minuten genoeg. Hebben je voeten echt een grote beurt nodig? Dan kies je gewoon een extra lange, luxe pedicure. Je voeten verdienen het tenslotte!

Zachte en gladde voeten, verzorgde teennagels en als finishing touch je lievelingskleur nagellak. Meer hebben je voeten niet nodig.

HOE GAAT EEN COSMETISCHE PEDICURE IN ZIJN WERK?

Vaak start je cosmetische pedicure met een warm voetenbad. Dit is niet alleen heel ontspannend, maar ook kan je schoonheidsspecialiste of pedicure beter eelt en dode huidcellen verwijderen wanneer de huid zacht is. Dit gebeurt vaak met een vijl of puimsteen. Hierna zijn je tenen aan de beurt. Met speciaal gereedschap worden de velletjes rondom je nagels en je nagelriemen aangepakt. Nagels worden geknipt en gevijld en eventueel gepolijst. Je voeten worden ingesmeerd met een hydraterende crème en voilà, ze voelen weer aan als nieuw. Tot slot wordt - wanneer je hiervoor gekozen hebt - je nagellak aangebracht. Het enige dat je nu nog hoeft te doen is je nagels te laten drogen en te genieten van je verzorgde, zachte en mooie voeten.

GOED OM TE WETEN

Hebben je voeten extra verzorging nodig of heb je last van voetproblemen? Dan is een medische pedicure misschien een betere optie. Hier worden ook voetproblemen als ingegroeide teennagels en het verwijderen van eelt, eeltpitten of eksterogen aangepakt. Deze behandeling is misschien iets minder ontspannend dan een normale pedicure, maar perfect voor het aanpakken van je voetproblemen. Even doorbijten dus!

Of je nu alleen een ontspannende massage nodig hebt of een complete voetbehandeling inclusief het lakken van je nagels, een pedicure helpt je snel en effectief weer aan mooie en gezonde voeten.


Deel dit artikel

Vergelijkbare behandelingen