Paraffinepakking

Ook bekend als:

Droge handen, Droge voeten

Zoek op Treatwell naar Paraffinepakking bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Ben jij al bekend met de paraffinepakking? Zo niet, dan is het hoog tijd om deze behandeling eens te proberen. Zeg maar dag tegen droge en ruwe handen of voeten, want vanaf nu wil je niets anders meer dan deze heerlijke pakking. De behandeling is perfect voor het hydrateren en verzachten van je huid en de warmte die vrijkomt werkt therapeutisch tegen eventuele pijntjes en klachten. Of je nu last hebt van artritis of gewoon heerlijk zachte handen of voeten wilt, een paraffinepakking is altijd een goed idee.

WAT IS PARAFFINE?

Paraffine is een was die bij verhitting verandert in een olie. Het wordt gemaakt van gedestilleerd petroleum en is daardoor extreem zuiver. De paraffine bevat dus absoluut geen schadelijke of onnodige stoffen. Wanneer je je handen of voeten in een bad van deze warme olie dompelt en weer laat afkoelen, vormt de paraffine een afsluitend laagje om de huid. Dit laagje zorgt ervoor dat de doorbloeding wordt gestimuleerd en dat de huid intens wordt gevoed.

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN EEN PARAFFINEPAKKING?

Nadat je een beautysalon of nagelsalon hebt uitgezocht ben je klaar voor je paraffinebad en pakking. De behandeling zal in een ontspannen omgeving plaatsvinden zodat je ultiem kunt genieten. Je neemt plaats op een comfortabele stoel en mag je handen of voeten in het badje met warme paraffine steken. Vaak ‘dip’ je ze een aantal keer in het badje zodat ze volledig bedekt zijn met paraffine. Nu is het tijd voor de pakking. Je handen of voeten worden nu in plastic en eventueel een warme handdoek gewikkeld zodat de paraffine zijn werk kan doen. Tijdens het inwerken van de pakking kun je heerlijk ontspannen. Je hebt het al druk genoeg, dus neem het er lekker van. Wanneer je handen of voeten na een half uur alle voedingsstoffen hebben opgenomen, wordt de paraffine verwijderd. Door het afkoelen is de paraffine gestold, waardoor het makkelijk te verwijderen is. Het resultaat? Een superzachte huid en mooie, gehydrateerde handen of voeten.

Het resultaat? Een superzachte huid en mooie, gehydrateerde handen en voeten.

GOED OM TE WETEN

Overweeg je een paraffinebehandeling? Dan vind je hier nog wat handige tips om van je behandeling een succes te maken:

  • Een paraffinebehandeling kan je perfect combineren met een manicure, pedicure of massage. Zo krijgen je handen en voeten de aandacht die ze verdienen. Bovendien bieden salons vaak voordelige combinatiebehandelingen aan.
  • Heb je (brand)wonden, uitslag of ontstekingen op je handen of voeten? Dan is de behandeling helaas niet geschikt voor jou. Je schoonheidsspecialist of behandelende manicure kan je vertellen welke behandeling wel geschikt voor je is.

De voordelen van een paraffinebehandeling zijn enorm. Het vermindert ontstekingen aan de gewrichten, zwellingen in je spieren en verbetert de bloedcirculatie. De warmte van de was is een weldaad voor je gewrichten en het vermindert bovendien pijn bij artritis. En last but not least worden je handen ook nog eens heerlijk zacht. Gun jezelf dit plezier met een paraffinebehandeling.


Deel dit artikel