Blog

Zo bespaar je geld én geef je je klanten een geweldige ervaring

2 minuten om te lezen

Ah, de million-dollar question. Als saloneigenaar wil je je uitgaven natuurlijk onder controle houden, maar het lijntje tussen geld besparen en de kantjes van jouw service af lopen, is wel heel dun. En het laatste wat je wilt is je klanten teleurstellen of zelfs verliezen. Als je verstandig bespaart, dan hoef je je prijzen niet te verhogen en hoef je ook geen goedkope alternatieven van je producten of diensten aan te bieden. Hier vind je een aantal slimme business hacks.

1. Minder no-shows

Of het nu om je eerste date gaat of een last-minute reservering, het is verre van ideaal als iemand niet komt opdagen. Helaas gebeurt het af en toe toch. De truc is om het effect hiervan op jouw bedrijf tot een minimum te beperken. Wanneer je jouw salon bij Treatwell aansluit, sturen we automatisch afspraakherinneringen zodat je klanten hun afspraken niet langer vergeten.

2. Wees efficiënt

Soms maakt dat ene detail het verschil. Klanten boeken vaak voor de totaalervaring, dus vergeet vooral die romige cappuccino on the side niet. Je hoeft niet op luxe te beknibbelen, maar je kunt er wel voor zorgen dat je zo min mogelijk hoeft weg te gooien. Of het nu om een wijntje tijdens een manicure gaat of een espresso tijdens die voetmassage – houd bij wat er vaak wordt weggegooid (zoals melk of die luxe shampoo die nooit wordt verkocht) en bestel de volgende keer minder. Meten is weten. 

3. Koop slim in

Puilt je magazijn zo ver uit dat het lijkt alsof je uitverkoop houdt? Dan is het tijd voor extreme maatregelen: stop met nieuwe dingen bestellen tot 50% van je magazijn leeg is. Slim uitgeven kan een enorme impact hebben. Als je omzet meer dan € 200.000 is en je 8% uitgeeft aan rekeningen en voorraad, dan is dat wel € 16.000 per jaar. Als je dit verlaagt naar 7%, bespaar je dus al snel € 2.000. Dat geld kun je uitgeven aan de belangrijkere dingen in het leven, zoals een kleinigheidje voor je personeel. Iets met wijn, bijvoorbeeld.

4. Let op je bankzaken

Of je nu een zakelijke rekening hebt, een creditcard van de zaak of een lening hebt afgesloten; het is ontzettend makkelijk om van bank te wisselen en zo te besparen. Snuffel eens rond, net alsof je een nieuwe tas of outfit gaat kopen. Ga ook eens bij een aantal banken op bezoek of voer je gegevens in op een prijsvergelijkingswebsite. Zo vind je de bank die voor jou het voordeligst is.


Blog