Treatwell Rewards: ons loyaliteitsprogramma voor zowel jou als je klanten

Loyaliteitsprogramma’s zijn zeer populair in de haar- en schoonheidsindustrie. Ze moedigen niet alleen klantenbinding en -loyaliteit aan, maar kunnen ook de verkoop verhogen. Vooral saloneigenaren zoals jij kunnen profiteren van een effectief loyaliteitsprogramma door klanten een meerwaarde te bieden en tegelijkertijd hun eigen winstgevendheid te verhogen.

Als het toonaangevende platform voor de kappers- en beauty industrie in Europa hebben we onlangs Treatwell Rewards gelanceerd. Treatwell Rewards is een loyaliteitsprogramma dat klanten beloont voor het regelmatig boeken van behandelingen. Dit betekent dat je klanten punten verdienen elke keer dat ze bij jou boeken via de Treatwell app of website.

In dit artikel gaan we dieper in op Treatwell Rewards en de voordelen die het jou en je klanten oplevert.

Hoe werkt Treatwell Rewards?

Treatwell Rewards is gebaseerd op een puntensysteem dat klanten beloont voor elke gemaakte boeking. Klanten die ingelogd zijn op hun Treatwell-profiel hebben gratis en automatisch toegang tot het loyaliteitsprogramma en verdienen punten wanneer ze een behandeling boeken op Treatwell – via de app of via de website.

Wanneer een klant een bepaald aantal punten bereikt, is er de optie om de punten om te zetten in een voucher. De klant kan dan beslissen of die de voucher direct gebruikt of bewaart voor latere boekingen. De looptijd van de voucher is één maand.

Hoe kunnenje klanten Treatwell Rewards-punten verdienen?

Klanten ontvangen punten binnen 48 uur na het maken van een boeking. Deze punten staan dan in een “afwachtende” status totdat de afspraak succesvol is afgerond. Het aantal toegewezen punten is afhankelijk van de gekozen betaalwijze (online of persoonlijk):

  • 1 punt per €1 voor elke boeking met betaling in de salon
  • 3 punten per €1 voor elke boeking met online betaling vooraf

Hoe kunnen je klanten hun Treatwell Rewards-punten gebruiken?

Treatwell Rewards-punten worden binnen 24-48 uur na het succesvol afronden van een behandeling toegevoegd aan het account van de klant. Je klanten kunnen op elk moment snel en eenvoudig hun actuele puntensaldo bekijken in hun Treatwell-account.

We hebben mijlpalen vastgesteld voor het inwisselen van punten voor een voucher. Zodra een klant deze heeft bereikt, kan die diens punten inwisselen en de ontvangen voucher gebruiken om online te betalen bij het maken van een boeking via de app. Om Treatwell Rewards te kunnen gebruiken is het dus belangrijk dat je salon de functie “online betalen” heeft geactiveerd, want dit is de enige manier voor klanten om met hun voucher een behandeling te boeken.

De mijlpalen zien er als volgt uit:

1.500 opgespaarde punten kunnen worden omgezet in een kortingsvoucher van €10
2.500 opgespaarde punten kunnen worden omgezet in een kortingsvoucher van €25

Klanten hebben twaalf maanden de tijd om hun punten om te zetten in een voucher in de app. Na deze periode vervallen de punten.

Wat is het voordeel van Treatwell Rewards voor jouw salon?

Treatwell Rewards is niet alleen een mooi loyaliteitsprogramma voor je klanten, maar biedt ook mooie kansen voor jouw salon.

1. Het is volledig gratis te gebruiken

Treatwell Rewards is volledig gratis voor jou en je klanten. Zowel de ontvangen punten als de vouchers die je klanten kunnen verdienen hebben geen negatieve invloed op jouw inkomsten. Sterker nog, klanten worden door het sparen van punten aangemoedigd vaker te boeken, wat weer meer inkomsten voor je salon betekent.

Help je klanten eenvoudig punten te verdienen door hen aan te moedigen te boeken via de Treatwell app of website. Zodra je klanten zijn ingelogd in hun Treatwell-profiel, verdienen ze automatisch Treatwell-punten wanneer ze boekingen maken – zo eenvoudig is het.

2. Meer klantenbinding en inkomsten

Gezien de sterke concurrentie in de kappers- en beautybranche zijn klantenbinding en -loyaliteit cruciaal. Met Treatwell Rewards kun je deze verhogen en profiteren van langdurige klantrelaties en hogere inkomsten. Goed om te weten is dat wij geen commissie vragen voor boekingen van terugkerende klanten. Dat betekent dat hoe meer trouwe klanten je hebt, hoe meer commissievrije boekingen je krijgt.

3. Minder annuleringen en no-shows

Treatwell-punten zijn een stimulans voor je klanten om hun afspraken na te komen (of te verzetten als ze niet kunnen), want annuleringen en no-shows resulteren in het verlies van de punten die bij de boeking horen. Ook fijn: minder annuleringen verhogen je Treatwell ranking op onze marktplaats en geven je salon zo meer zichtbaarheid.

4. Vouchers zijn combineerbaar met promoties en acties

Zodra klanten hun punten hebben omgezet in een voucher, kunnen ze deze gebruiken om een (deel van een) behandeling te betalen. Dit geldt ook als je een speciale actie hebt lopen. Zo kun je je klanten nog meer toegevoegde waarde bieden, zonder dat het jouw bedrijf extra belast. Dit kan weer leiden tot meer boekingen en dus meer inkomsten.

Voor meer informatie over Treatwell Rewards zie onze Treatwell Rewards Voorwaarden.

Ben je nog geen partner? Haal Treatwell Rewards naar jouw salon

Treatwell Rewards is een loyaliteitsprogramma van Treatwell Pro waarvan zowel klanten als onze partners profiteren. Als je deel wilt uitmaken van de Treatwell community zodat jij en je klanten kunnen profiteren van Treatwell Rewards, neem dan snel contact met ons op.