Valentijnsdag marketingideeën om te gebruiken in jouw salon

Hij staat om de hoek: de dag van de liefde. Nog iets minder dan een maand en het is alweer Valentijnsdag. Tijd om Cupido bij de hoorns boog te pakken en de dag ten volle te benutten. Valentijnsdag is (zoals je ongetwijfeld weet) dé perfecte dag om eens te gebruiken voor de marketing van jouw salon. Denk bijvoorbeeld eens aan een leuke valentijnsactie of -arrangement.

Valentijnsdag acties voor in jouw salon 💘

Op Valentijnsdag zijn er ontzettend veel doelgroepen die je kunt aanspreken. Dit maakt het meteen een van de meest geschikte dagen in het jaar om als salonhouder op in te spelen. Denk bijvoorbeeld aan – uiteraard – stelletjes. Een couple’s treatment doet het daar altijd goed bij. Of de singles: ook mensen zonder relatie vinden het leuk zichzelf op Valentijnsdag in het zonnetje te zetten. En dan de vrienden: ook de platonische relatie wordt maar al te vaak gevierd in de vorm van Galentines Day – wat officieel de dag vóór Valentijnsdag plaatsvindt, op 13 Februari.

Goed, zoals je ziet: er valt genoeg te vieren op de dag van de liefde. Waan je voor even Cupido en tover je salon om tot een waar liefdesparadijs. Love is in the air en iedereen mag het weten. Onze tips voor een succesvolle Valentijnsdag in jouw salon.

love letters op witte achtergrond, valentijnsactie in salon
Unsplash – Mandy von Stahl

Valentijnsdag acties voor koppels

In essentie is Valentijnsdag natuurlijk een dag die gericht is op stelletjes. Het is dus logisch om daar in jouw salon op in te spelen. Hier wat ideeën waarmee je aan de slag kunt.

Valentijnsarrangement

Zeg je Valentijnsdag, dan zeg je romantiek. Bied tortelduifjes de mogelijkheid om van de dag te profiteren door hen een exclusief valentijnsarrangement aan te bieden. Denk aan een couple’s massage, mani-pedi of andere behandeling waarbij het stel tot in de puntjes verzorgd wordt in jouw salon. Maak het arrangement compleet met een lekker hapje en drankje en eventueel een kleine goodie bag.

Verwenpakket

Valentijnsdag is natuurlijk ook een dag waarop stellen elkaar graag cadeautjes geven. Stel een speciaal valentijnspakket samen dat je aanbiedt in de dagen oplopend naar Valentijnsdag. Hierin kun je afzonderlijke behandelingen combineren die goed bij elkaar passen (zoals bijvoorbeeld een manicure en pedicure of een massage en gezichtsbehandeling) en onder het mom van Valentijn promoten in de salon met een fijne pakketkorting voor de koper.

Valentijnsacties voor iedereen

Natuurlijk mogen we ook je vaste klanten, singles (en eigenlijk gewoon iedere bezoeker van je salon) niet vergeten op Valentijnsdag. Hier een aantal voorbeelden van algemene valentijnsacties acties die je kunt bieden in de salon.

Korting

Korting, daar wordt natuurlijk iedereen blij van. Bied bijvoorbeeld speciaal voor Valentijnsdag een korting aan, voor iedereen die zichzelf een beetje in de watten wil leggen op de dag van de liefde. Want hé self love is minstens zo belangrijk!

Hoe je dit kunt aanpakken? Door korting te geven aan degenen die bijvoorbeeld in de week van 14 februari boeken. Dit zorgt ervoor dat je het aantal boekingen verhoogt en je klanten besparen op hun favoriete behandelingen.

Verwenarrangement voor vaste bezoekers

Net zoals een valentijnsarrangement voor koppels, kun je ook een verwenarrangement voor je vaste klanten aanbieden. Stuur hen bijvoorbeeld een e-mail of sms met daarin de aanbieding voor een speciaal samengesteld valentijnsarrangement.

Met het beheersysteem van Treatwell Pro kun je in contact komen met je klanten en hen via je eigen marketingsectie allerlei mededelingen sturen via sms of nieuwsbrief. Hier kun je campagnes beheren, de geschiedenis bekijken van campagnes die actief of afgelopen zijn en ze in de database opzoeken op datum of naam.

Galentinesday acties voor vrienden

De dag vóór Valentijnsdag, op 13 februari, is het Galentines Day: de dag waarop vriendschap gevierd wordt. Ook hier kun je leuk op inspelen door je klanten te laten weten dat ze met hun beste vriend(in) van harte welkom zijn in de salon.

Winactie op social media

Twee vliegen in één klap: je klantenbestand uitbreiden én het aantal volgers op social media verhogen. Valentijnsaanbiedingen zullen je meer zichtbaarheid geven, waardoor je meer boekingen krijgt. Wat dacht je bijvoorbeeld van het verloten van een mooie samenstelling van diensten? Een manicure + nail-art, een wenkbrauwlift + verven, of bijvoorbeeld een knipbeurt + kleuren. Als je de prijs liever open laat, kun je ook een cadeaubon ter waarde van €XX verloten. Succes gegarandeerd!

Vriendschapspakket

Net zoals bij het valentijnspakket voor lovers kun je bij het vriendschapspakket een leuk pakket samenstellen waarin je behandelingen samenvoegt. Voor vrienden om samen te doen (met een leuke pakketkorting bijvoorbeeld), of om aan elkaar te geven op Galentines Day.

Valentijn in de salon

Valentijnsdag is tegenwoordig veel meer dan alles vullen met rode rozen en hartjes – kies een centraal thema voor je marketingacties en beleef veel plezier aan de aankleding van je salon! Laat andere salons het lekker “same old, same old” doen, jij doet Valentijnsdag lekker op jouw unieke manier!

Wil je daarnaast de motivatie van je medewerkers bevorderen? Organiseer een brainstormsessie met valentijnsacties als centraal thema in je salon en je zult zien hoe leuke ideeën eruit komen. Hier een aantal voorbeelden (voor het geval je ze nodig hebt):

  • Rock & Love
  • Love is in the (h)air
  • We ❤ GLAM
  • #zeghetmet + de naam van je salon of de behandeling die je wilt promoten.

Een beheersysteem als Treatwell Pro maakt het creëren van je marketingstrategie eenvoudiger dan ooit. Ga ervoor en start je campagnes op een eenvoudige en doeltreffende manier. We helpen je erbij om het beheer van je salon in elk opzicht te verbeteren.