Dit zijn de haar- en beautytrends waar je in 2023 niet omheen kunt

Ben je op zoek naar een overzicht van de haar- en beautytrends die in 2023 in zijn? Mooi, want je zit hier aan het juiste adres om de nieuwste trends voor je kapper of beautysalon te ontdekken. Ja, inclusief kleurtrends en kapsels, wenkbrauwen, nagels en al het andere dat hot is in de beautywereld.

Een goede manier om je online zichtbaarheid te verbeteren, is door dé bron van inspiratie te worden voor je klanten. Hoe? Door goed op te blijven letten op wat er in je omgeving gebeurt. Bijvoorbeeld door bij influencers te spieken en door op de hoogte te blijven van de laatste trends in het beautylandschap.

Dé haar- en beautytrends van 2023 waar in jouw salon om gevraagd zal worden

Hoe wij de trends van 2023 zouden omschrijven? Minimalistisch en chic. Waar we de afgelopen jaren juist “maximalisme” zagen groeien – denk bijvoorbeeld maar eens aan de lange nagels en bushy wenkbrauwen die we veel voorbij zagen komen – zullen we dit jaar juist een omslag zien. Een ding wat opvalt: de 90’s spelen een grote rol in de beautytrends in 2023.

Haartrends in 2023

Ieder jaar zijn er weer nieuwe haartrends die de overhand nemen. Benieuwd hoe je al deze kapsels kunt gebruiken om de behandelingen in je salon te promoten? We schreven een handig artikel over het promoten van dé 5 haartrends van 2023 in jouw salon. Maar voor nu, hier vast een aantal haartrends die dit jaar in populariteit zullen toenemen:

 • Micro pony
 • Korte vlechten
 • Wavy bob
 • Laagjes
 • Piekerige pony (oftewel whispy bangs)
 • Shag
 • Mullet
 • Koperkleuren
Zoe Kravitz met een micro pony

Zoals je ziet is kort haar de toptrend voor het haar van je klanten (zoals Pinterest voorspelde in hun voorspellingen) en zullen ook laagjes hun terugkeer maken, bijvoorbeeld in een bob-kapsel. Afgelopen jaar zagen we de mullet en shag al een terugkeer maken en in het komende jaar zullen deze twee haarstijlen nog meer in populariteit toenemen.

Nageltrends in 2023

Op het gebied van nagels zien we een verschuiving plaatsvinden. In de afgelopen paar jaar namen de stiletto nails en andere lange nagelstijlen in populariteit toe. Dit jaar worden korte nagels weer meer gedragen. Hier de voorspellingen op het gebied van nageltrends, dit jaar:

 • Micro French
 • Korte stiletto nails
 • Metallics
 • Nail art met lijnen
 • Aura
Micro french manicure
Instagram – @betina_goldstein

Zoals je ziet: nagels dit jaar zijn kort, maar opvallend. Nail art blijft favoriet met een paar opvallende uitspatters zoals metallic nagels (zoals de glazed donut nagels van Hailey Bieber) en aura nail art. Nog nooit van aura nail art gehoord? Het is een stijl met een felle kleur in het midden die rond de randen uitvaagt in een andere kleur. De techniek bestaat erin verschillende kleuren te mengen en de randen te laten vervagen op een natuurlijke basis, waardoor een soort “aura” ontstaat (vandaar de naam).

Wenkbrauwtrends in 2023

Anno 2023 zijn wenkbrauwtrends ook niet meer weg te denken als beautytrend. In 2023 zijn er ontzettend veel verschillende stijlen, maar de volgende trends steken er dit jaar met kop en schouder bovenuit:

 • Gebleekte wenkbrauwen
 • Dunne wenkbrauwen
 • Gelamineerde wenkbrauwen
 • Natuurlijke wenkbrauwen
Natuurlijke wenkbrauwen
Unsplash – Marco Guerrero

Dik, dun, licht, donker: wenkbrauwen gaan dit jaar letterlijk en figuurlijk alle kanten op. Niets is te gek. De borstelige wenkbrauwen van de afgelopen paar jaar zijn nog steeds razend populair, maar wat opvalt is dat ook de dunne 90’s wenkbrauw een terugkeer maakt onder de beautytrends in 2023.

De conclusie? Wees op alles voorbereid en maak specifieke pakketten voor beide trends: “90’s vibes” met het stylen en verven van (dunne) wenkbrauwen of bijvoorbeeld een “Cinema Look” met wenkbrauwfolies en wimperlifting. Het succes ligt in je creativiteit, dat is zeker.

Haal het beste uit je campagnes

Vanuit het standpunt van een kapper of beautysalon is het kennen van de trends die komen van essentieel belang om je klanten te adviseren en je team op te leiden voor de mogelijke behandelingen die klanten zullen gaan eisen. Maar, als je niet beschikt over de benodigde tool(s) om je salon te promoten en je klanten te doen terugkomen, heeft het weinig zin om zo veel moeite te steken in het up-to-date blijven van trends. Tijd om te beginnen met het creëren van campagnes met Treatwell Pro!

Met onze software (ontworpen voor professionals zoals jij) zul je in staat zijn om campagnes met betrekking tot je salon te creëren, te beheren en te lanceren. Zoals bijvoorbeeld een campagne met speciale promoties voor degenen die de meest gewaagde trends van het moment aandurven.

Als dat interessant klinkt, laat je dan eens adviseren door ons team van experts. Je zult zien hoe het beheer van je salon zo een fluitje van een cent wordt.