Terug naar de salon: een update over heropening tijdens de uitbraak van het coronavirus

NL_Mobile (1)

De meeste salons zijn (bijna) weer geopend. Sinds maandag 18 mei zijn de maatregelen van de overheid voor salons in België gedeeltelijk opgeheven, waardoor zij de deuren weer mogen openen.

Hoewel de meeste salons weer geopend zijn, heeft de overheid besloten dat de maatregelen voor massagesalons van kracht blijven. Daarom kun je nog geen massage boeken en blijven sommige salons tot nader bericht gesloten. Wij laten het je uiteraard weten zodra dit wel weer mogelijk is.

Wat kun je verwachten in de salon? Je zult waarschijnlijk een paar veranderingen in de salon opmerken, omdat we ons samen aanpassen aan het 'nieuwe normaal'. Denk hierbij aan aangepaste openingstijden, aanvullende maatregelen vanuit hygiënisch oogpunt, afstand houden en een limiet op het aantal personen dat tegelijk in de salon aanwezig mag zijn. Deze aanpassingen maken de salon een veilige omgeving voor jou en onze partners. Wij volgen het overheidsadvies op de voet en handelen zoals de richtlijnen voorschrijven.

Een bezoek aan de salon staat bij veel van ons bovenaan op het verlanglijstje. Gezien de veranderingen is het online boeken van behandelingen de beste manier om een afspraak in te plannen. Wij nemen tot wel drie maanden van te voren boekingen aan, dus plan gerust vooruit.

Aangezien het goede nieuws zich in hoog tempo verspreidt, raken de agenda’s van salons snel vol. Wij raden je aan een boeking te maken indien je binnenkort aan de beurt wilt zijn.

Afspraken verplaatsen is heel eenvoudig - ook als je vooraf betaald hebt. Je vindt een link om je boeking te beheren in je boekingsbevestiging (e-mail), maar je kunt je boekingen ook wijzigen via de app of onze website.

Wij blijven nauw met onze partners samenwerken om advies en begeleiding te bieden op het gebied van gezondheid, veiligheid en welzijn. Je kunt als volgt helpen:

 

  • Vanwege de maatregel om afstand van elkaar te houden, kan er een limiet zijn voor het aantal klanten dat in de salon aanwezig mag zijn. Ook vinden er voorlopig geen behandelingen zonder afspraken (walk-ins) plaats. Boek vooruit om verzekerd te zijn van een afspraak.

 

  • Was je handen om te voorkomen dat het virus zich verspreidt. Was ze bij binnenkomst (indien mogelijk) gedurende 20 seconden - zo lang duurt het om je handen volledig schoon te krijgen.

 

  • Voel je je niet goed, ben je recentelijk ziek geweest of ben je in contact geweest met iemand die besmet is met het coronavirus? Verplaats dan je afspraak naar een later moment. Maak je geen zorgen: ook als je vooruitbetaald hebt, kun je jouw afspraak heel makkelijk verzetten. Je vindt een link naar 'afspraak verplaatsen' in de bevestigingsmail of bij 'Mijn boekingen' in de app.

 

  • Zelfs als je jouw stylist ontzettend gemist hebt, is het belangrijk om fysiek contact te vermijden. De reünie wordt een feest - ook zonder knuffel of high five.

 

  • Betaal je behandeling vooruit, zodat niemand contant geld hoeft aan te raken. De andere optie is contactloos betalen in de salon.

 

  • Salons kunnen ervoor kiezen om de deur open te laten, zodat je de deurklink niet aan hoeft te raken (en het virus zich minder snel via oppervlakken verspreidt). Is de deur open als je arriveert? Laat dit dan zo. Laat - om dezelfde reden - je telefoon indien mogelijk in je tas.

 

  • Neem zelf iets te drinken mee. Denk aan een flesje water of een koffietje van de zaak om de hoek. Zo hoef je geen bekers of glazen van de salon te gebruiken.

 

  • Draag een mondkapje. Dit is verplicht, voor zowel de klant als de stylist.

Op onze haar- en beautycommunity vind je informatie en updates over hoe wij voldoen aan de maatregelen van de overheid en onze branche (blijven) ondersteunen.

Laatste update: 18/05/2020