Laserbehandeling - huidverjonging

Ook bekend als:

Littekentherapie

Zoek op Treatwell naar Laserbehandeling - huidverjonging bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Goede wijn, zonnebaden of nachten doorhalen; wie houdt er niet van? Helaas neemt onze huid ons dit niet in dank af. Met behulp van de nieuwste technologieën kunnen laserbehandelingen gelukkig helpen om de klok terug te draaien en tekenen van huidveroudering of littekens te verminderen. Zeg dus maar gedag tegen dure crèmes en maak kennis met een huidverbeterende behandeling die écht werkt.

WELKE SOORTEN LASERBEHANDELINGEN ZIJN ER?

Er zijn veel verschillende soorten laserbehandelingen met ieder zijn eigen specialiteit. Vaak wordt er onderscheid gemaakt tussen traditionele lasers en fractionele lasers. De bekendste traditionele laser is de IPL laser. De IPL (Intense Pulsed Light) laser gebruikt lichtbundels met verschillende golflengten die opgenomen worden door pigment en bloedvaten. IPL werkt daarom goed tegen verkleuringen als (pigment)vlekken, acnelittekens en couperose. Fractionele lasers werken naast verkleuringen ook erg goed tegen tekenen van een onregelmatige huidstructuur, zoals diepe (acne)littekens, rimpels of wallen. Ook is de hersteltijd van fractionele laserbehandelingen een stuk korter. Behandelingen met deze laser zijn dan ook vaak wat duurder dan behandelingen met traditionele lasers.

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN EEN LASERBEHANDELING?

Het klinkt misschien een beetje als een science fiction film, maar laserbehandelingen zijn één van de meest effectieve anti-aging treatments van het moment. Je behandeling begint met een intake waarin wensen, verwachtingen en mogelijkheden worden besproken met de behandelaar. Hierna is het tijd voor de behandeling. Je behandelaar zal eerst een verdovende crème aanbrengen, zodat de behandeling zo aangenaam mogelijk zal verlopen. Ook krijg je een beschermende bril op om je ogen zo veel mogelijk tegen de laser te beschermen. De laser maakt tijdens de behandeling kleine gaatjes in de huid en de vrijgekomen warmte en energie zorgen voor de aanmaak van collageen, waardoor je huid zijn stevigheid en elasticiteit weer terug krijgt. Een laserbehandeling kan wat gevoelig zijn, maar is absoluut niet pijnlijk. Wanneer de laser de huid raakt, zal je een lichte tinteling ervaren. Daarom zal er tijdens de behandeling koele lucht of een verkoelende spray gebruikt worden om de huid af te koelen.

Met behulp van de nieuwste technologieën kunnen laserbehandelingen helpen om de klok terug te draaien en tekenen van huidveroudering tegen te gaan.

GOED OM TE WETEN

*Laserbehandelingen kunnen overal op het lichaam worden toegepast. De meest populaire gebieden zijn echter gezicht, nek, hals en handen. *Na de behandeling kan er verkleuring of zwelling optreden. Dit is heel normaal en zal na een tijdje vanzelf wegtrekken. Vermijd directe blootstelling aan zon of uv-straling om het genezingsproces te versnellen. *Soms kan de roodheid wat langer aanhouden. In dat geval is het geen probleem om make-up of een concealer te gebruiken om de roodheid te maskeren. *Hoewel een treatment slechts 30 tot 60 minuten duurt, is het resultaat vaak pas na drie maanden op zijn mooist. Even geduld dus! *Hoe vaker je de behandeling herhaalt, hoe beter het resultaat. Vaak geeft een kuur van 5 tot 6 behandelingen het mooiste resultaat. *Wanneer je zwanger bent is het niet verstandig om een laserbehandeling te ondergaan. Overleg in dit geval met je behandelaar of er alternatieven zijn. *Wanneer je elke 6 tot 12 maanden een onderhoudsbehandelingen ondergaat, zul je nog langer plezier hebben van het resultaat.


Deel dit artikel