Veiligheid voorop – Hoe LGBTQIA+-vriendelijke bedrijven een safe space kunnen creëren en het verschil kunnen maken

Laten we even eerlijk zijn. We weten dat er in onze industrie, inclusief bij onszelf, nog heel wat werk aan de winkel is als het gaat om diversiteit en inclusiviteit. Hoewel we dol zijn op de haar-, beauty- en verzorgingswereld, zijn we ons ervan bewust dat er nog steeds veel aannames, stereotypen en ongelijkheden zijn. Dat is de harde realiteit.

Wat we ook weten, is dat onze branche barst van geweldige, diverse, gepassioneerde en goede mensen – die onze overtuiging delen dat iedereen goed behandeld verdient te worden. Daarom zetten we deze Pride Maand de eerste stap in onze reis naar het creëren van een meer inclusieve schoonheids- en wellnesservaring voor onze klanten en partners. Want onze industrie is klaar voor verandering. Blijf lezen om erachter te komen hoe.

Treat everyone well

Het is geen geheim dat wij bij Treatwell grote voorstanders zijn van self-care. We geloven vol overtuiging dat de getalenteerde professionals in onze branche – experts in alles van haar, nagels en make-up tot massages, gezichtsbehandelingen en cosmetische behandelingen – levens kunnen veranderen (lichtelijk dramatisch misschien, maar je snapt ons punt). En zelfs wanneer ze geen totale transformaties teweegbrengen, hebben die alledaagse momenten van self-care en zelfexpressie een enorme impact op het welzijn van hun klanten.

Voor leden van de LGBTQIA+ gemeenschap kan dit relevanter zijn dan ooit. Of het nu gaat om een genderbevestigende knipbeurt, een manicure waardoor een klant zich meer zichzelf voelt, of gewoon een ouderwets momentje voor zichzelf met een ontspannende massage – behandelingen bieden mensen de kracht om te omarmen en uit te drukken wie ze echt zijn, als een warme, welverdiende knuffel.

Daarom geloven we dat self-care en zelfexpressie geen luxe zijn voor een bevoorrecht groepje – ze moeten voor iedereen toegankelijk zijn. Dus, we introduceren “Pleit voor Pride” – ons eerste initiatief voor Pride Maand en daarna. Tromgeroffel…

We introduceren: Pleit voor Pride

Het is eigenlijk heel simpel. We introduceren een badge waarmee je aan de wereld kunt laten zien dat jouw salon trots LGBTQIA+-vriendelijk is. We willen jou, onze partner, informeren en aanmoedigen om je salon te badgen. Hiervoor moet je onze ‘Pleit voor Pride’ ondertekenen. Door je met trots te verbinden aan Pleit voor Pride en je salon te badgen als LGBTQIA+-vriendelijk, beloof je om die waarden na te leven bij elke geboekte afspraak. Je verkondigt met trots je steun aan de LGBTQIA+-community en laat je klanten zien dat je gelooft in inclusieve behandelingen.

Hoe pleit ik voor Pride?

Als je al een Treatwell-partner bent, kun je je bedrijf badgen in een paar eenvoudige stappen:

  1. Klik op de knop hieronder om onze pleitnota te lezen.
  2. Accepteer de pleitnota met trots door op de knop “Accepteren” te klikken.
  3. Begrijp dat je daarmee de waarden van Pride zult handhaven* en je steun zult tonen voor inclusieve behandeling bij elke afspraak.

Nadat je de pleitnota hebt geaccepteerd, zullen we je locatiegegevens controleren en binnen een aantal dagen een update van het badge sturen. Nadat we je pleitnota hebben beoordeeld, plaatsen we een LGBTQIA+-vriendelijk badge op je pagina op de Treatwell Marktplaats.

Accepteer de pleitnota, krijg de badge. Zeg het luid en trots met ons.

Als je nog geen gebruikmaakt van Treatwell om je bedrijf te beheren, klik dan op de onderstaande link om een demo te doen en badge je bedrijf eenvoudig zodra je account actief is.

En als je meer wilt doen om je salon (en de branche) inclusiever te maken, kun je:

  • Je medewerkers motiveren om trainingen over diversiteit en inclusie te volgen (Links naar cursussen).
  • Je klanten vragen om reviews over inclusiviteit in je salon en eventuele feedback die ze hebben verwerken.

Waarom Pleiten voor Pride?

Volgens ons zijn er talloze redenen om Pleit voor Pride te steunen. We begrijpen dat het aangeven van veilige salons, beauty spots, barber shops en wellnessruimtes op Treatwell veel betekenis kan hebben voor jou, jouw klanten en de community. Dit is hoe:

Pleit voor de community

Als het erop aankomt, kan de wereld van self-care en verwennerij intimiderend zijn. Er komt van alles in je personal space en er is weinig ruimte voor privacy. Denk er maar eens aan: bijvoorbeeld wanneer we onze huid blootstellen voor een massage, of ons uitkleden voor een waxbeurt. Of wanneer we in de kappersstoel gaan zitten voor een compleet nieuwe coupe, of onze ogen sluiten voor een prachtige nieuwe set nieuwe wimpers. Onszelf overgeven aan professionals kan best spannend zijn. Duidelijk maken dat jouw salon iedereen verwelkomt, geen aannames doet en geeft om inclusiviteit? Dat kan een hele geruststelling zijn voor mensen in de LGBTQIA+-community.

Door de badge met trots te tonen, laten onze partners luid en duidelijk weten dat ze discriminatie niet tolereren en dat hun salon een veilige ruimte is voor leden van de LGBTQIA+-community. Het is een luide boodschap, die klanten de weg wijst naar salons die inclusiviteit hoog in het vaandel hebben staan. Zo kunnen ze een afspraak maken op basis van die badge.

En wanneer we een salon vinden die écht begrijpt wie we zijn en onze identiteit waardeert? Nou, dan gebeurt er iets magisch. Het versterkt ons zelfvertrouwen, bevestigt onze genderidentiteit en brengt een ware transformatie teweeg. We verdienen allemaal respect en waardigheid, om te investeren in ons welzijn en schoonheidsavontuur, en om onze unieke stijl en schoonheid te uiten. Door Pleiten voor Pride hopen we dat we de LGBTQIA+-community kunnen helpen om dit zonder enige terughoudendheid te kunnen doen. Want me-time zou zorgeloze tijd moeten zijn.

Pleit voor je klanten

Of het nu nieuwe klanten zijn, potentiële klanten, of trouwe vaste klanten; en of ze zich identificeren als LGBTQIA+, of dat ze bondgenoten zijn van de community: jouw klanten hechten waarde aan wat bedrijven te zeggen hebben. Ze geven erom of de overtuigingen van een salon overeenkomen met die van henzelf, en hun ervaringen in jouw salon zullen waarschijnlijk daardoor worden beïnvloed. Wanneer je Pleit voor Pride, hebben jouw klanten de zekerheid dat jouw salon gelooft in inclusieve behandelingen en dat hun comfort jouw hoogste prioriteit heeft. Ze weten dat ze veilig zijn en dat jij je inzet om iedereen goed te behandelen. Voilà – hun beauty- en verzorgingservaring wordt zo nóg beter.

Pleit voor jezelf

Dit is een belangrijke. We weten dat veel van onze partnersalons deze overtuiging al nauw aan het hart dragen. De kans krijgen om dit openlijk te verkondigen betekent niet alleen veel voor klanten, maar ook voor professionals.

Door je salon te markeren als LGBTQIA+-vriendelijk, stel je je bedrijf open voor een heleboel nieuwe kansen. Van het betrekken van nieuwe perspectieven en ideeën tot het verbinden met een netwerk van gelijkgestemde professionals die jouw toewijding aan inclusiviteit delen. Het creëert loyaliteit, vertrouwen en langdurige relaties met klanten. Wanneer individuen zich gewaardeerd en geaccepteerd voelen, worden ze pleitbezorgers voor de bedrijven die hen ondersteunen.

Wat meer is, door te pleiten voor Pride, maak je ‘nee’ zeggen tegen vooroordelen, schoonheidsidealen, stereotypen en discriminatie normaal. Je baant de weg voor een meer accepterende, inclusieve industrie – en dat geldt niet alleen voor je klanten. Met deze verklaring toon je acceptatie aan je team. Je creëert een inclusieve cultuur voor je collega’s en andere professionals in de branche. Je creëert veilige ruimtes waar iedereen baat bij heeft en bevordert een gastvrije en inclusieve omgeving voor iedereen in de branche – van top tot teen. En is dat niet precies wat we allemaal willen?

Daarnaast: door te pleiten voor Pride, maak je het normaal om ‘nee’ te zeggen tegen vooroordelen, schoonheidsidealen, stereotypen en discriminatie. Je effent het pad voor een meer accepterende, inclusieve branche – en dat geldt niet alleen voor je klanten. Met deze verklaring toon je acceptatie aan je team. Je creëert een inclusieve cultuur voor je collega’s en andere professionals in de branche. Je creëert veilige ruimtes waar iedereen baat bij heeft en bevordert een gastvrije en inclusieve omgeving voor iedereen in de branche – van top tot teen. En is dat niet precies wat we allemaal willen?

Aan de slag

Samen kunnen we de branche inclusiever maken en ervoor zorgen dat de LGBTQIA+-community zich geaccepteerd en bevestigd voelt telkens wanneer ze een behandeling boeken via Treatwell. Niet alleen tijdens Pride Maand, maar elke maand waarin zelfzorg en zelfexpressie aandacht verdienen. Let’s treat everyone well.