Welke gezichtsverzorging past bij mijn huidtype?

0
1312

Geen huid is gelijk, en om een gezonde huid te krijgen én te behouden is het van groot belang dat je de juiste verzorging kiest. Vind jij het lastig om uit te vinden welke verzorging je precies nodig hebt? Of je nou een droge, vette, doffe, gevoelige of nog een ander soort huid hebt, wij zetten alle huidtypes met bijpassende verzorging voor jou op een rijtje. Graag gedaan! Twijfel je of staat je huidtype er toch niet tussen? Dan kun je natuurlijk altijd een afspraak bij een schoonheidsspecialiste maken.

Ik heb een probleemhuid

Heb je last van acne, grove poriën, puistjes of mee-eters? Dan is de kans groot dat je een probleemhuid hebt. Deze problematische, vaak ook vette huid produceert een teveel aan talg, waardoor je poriën sneller verstopt raken. Zoals bij elk huidtype is het belangrijk om je verzorging aan je huidtype aan te passen. Omdat je je huid van overtollig vet en talg wilt ontdoet, kies je voor zuiverende producten met zo weinig mogelijk toevoegingen. Wil je je verzorging aanvullen met een gezichtsbehandeling? Kies dan bij de schoonheidsspecialiste voor een reinigende facial.

Ik heb last van een doffe huid

Een doffe en vermoeide huid komt vaker voor dan je zou verwachten. Schoonheid begint van binnen, en daarom moet je je lichaam goed blijven verzorgen. Dit betekent natuurlijk: veel water drinken, gezond eten en genoeg bewegen. Net zoals bij een probleemhuid raden we je een zuiverende verzorging aan. Het is namelijk belangrijk dat je de natuurlijke talgproductie van je huid niet verstoort. Reinig je huid daarom één keer per twee weken grondig, of boek hier een reinigende facial.

Ik heb een overgevoelige, pijnlijke huid

Wanneer je huid droog en trekkerig aanvoelt, heb je waarschijnlijk last van een vochtarme huid. Dit betekent dat je huid minder talg aanmaakt dan andere huidtypen. Het is dus van groot belang dat je je huid niet alleen van binnen, maar ook van buiten voldoende hydrateert. Je kiest hiervoor zachte verzorgingsproducten en hydraterende facials. Wil je je huid grondig laten reinigen door een expert? Ga eens voor een  microdermabrasie.

Mijn huid is verouderd

Wanneer je ouder wordt, verandert ook je huid. De huid wordt slapper en er kunnen rimpels en onregelmatigheden ontstaan. Dit omdat de opperhuid dunner wordt en aan elasticiteit verliest. Het aantal talgklieren wordt elk jaar minder, wat ervoor zorgt dat de huid steeds verder uitdroogt. Een verouderde huid behandel je met anti-aging producten, die zowel hydraterend als kalmerend werken. Bij een schoonheidssalon boek je een anti- aging of hydraterende behandeling.

Ik heb last van donkere kringen

Donkere kringen kunnen meerdere oorzaken hebben. Soms is het aanleg, soms zijn het omstandigheden, en soms is een combinatie van deze twee. De huid rondom de ogen is erg dun en door het proces van huidveroudering worden de kringen elk jaar zichtbaarder. Wil je je kringen verminderen? Vermijd dan stress-situaties en zorg ervoor dat je genoeg nachtrust krijgt. Blijf in beweging en gebruik een passende oogcrème. Bij een schoonheidsspecialiste boek je een anti-aging facial of een oogbehandeling.

 

Comments

comments